Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Ale tak musíte se to brát s nadhledem. Nesmíte dát na recenzenty, kteří to stírají, protože to není film z Ruska nebo Koreje a když se vám do povede, dočkáte se vcelku příjemné, svižné rodinné zábavy. Akce tam sice mohlo být trochu více a o kvalitním scénáři se nedá diskutovat, ale jinak je to skutečně docela dobrá zábava. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice průměrná, ale zato zábavná honička za pokladem, kterých je početně docela málo, a těch povedených a ne příliš vymyšlených opravdu hodně málo. Právě proto je to tak hezké, protože ve studiích Walta Disneye vznikli Piráti z Karibiku a tak si autoři mysleli, že udělat Lovce pokladů bude mít taky takový úspěch jako Piráti, škoda jen, že příběhově co se činnosti na plátně týče, moc není, právě proto je to tak průměrné. Když jsem tenhle film viděl poprvé, byl jsem ale hodně překvapen tím, jak si autoři vyhráli s dokumenty kolem samotného seriálu. Ono si vyhrát s historií není opravdu žádný problém a těch konspiračních teorií jsou mraky, tak proč také ne. Ale mám rád filmy, kdy se člověk něčemu přiučí a něco se dozví, i když z větší části v tomhle filmu jsou to kraviny i když teoreticky ne :) ()

Reklama

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Scénárista tohoto filmu nejspíše podstoupil lobotomii, jinak si nedokážu vysvětlit, že mohl napsat takovou kravinu. Hrdinové si při hledání pokladu vycucávají z prstu jedno vodítko za druhým a vždycky jim to vyjde ač je to úplně nepravděpodobné. Herci jsou ve svých rolích zoufalí. Diane Kruger jsem viděl teprve ve druhém filmu a musím říct, že na ni začínám být alergický a dostávám osypky. Kde proboha takové dřevo vyhrabali. Vrcholem všeho byla scéna se svázaným Jonem Voightem, který si popíjel brčkem colu. Ta scéna vystihovala celý film. Už vidím, jak DVD s tímhle filmem dostane každý návštěvník McDonaldu k hlavnímu menu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborný dobrodružný snímek, který mě dostal jako žádný jiný film s podobnou tématikou v poslední době. Skvělý Nicolas Cage a Jon Voight. Do toho půvadbná Diane Kruger. Skvěle vybrané prostředí a velmi povedené zápletky. Za normálních okolností bych dal čtyři hvězdičky, ale za to jak mě to chytlo dávám plný počet..... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Naozaj tie 3 hviezdičky sú len z nostalgie za dobrodružnými filmami. Tento sa však až okato snaží ísť v šľapajach Indianu Jonesa, ale bol to krok vedľa. Slabý scenár, hudba o ničom a hádam najdebilnejších prvých 120 sekúnd filmu v štýle : ".... ja ti to všetko poviem za dve minúty, aj keď o tom nechceš vedieť ani slovo..." ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2004 v Pasadeně (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Film měl velmi slušný komerční úspěch: celosvětové tržby činily 347,5 milionů amerických dolarů při rozpočtu kolem sta milionů. Velmi dobře si vedl i po vydání na DVD. Pro producenta Jerryho Bruckheimera nepochybně šlo o určitou satisfakci po neúspěchu jeho předcházejícího projektu Král Artuš (2004). (Edgerton)
  • Natáčelo se ve státech USA: Kalifornie, D.C., New Jersey, Washington, Utah a Pensylvánie. (Varan)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama