Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuctový průměr po všech stránkách od scénáře, (který blbě a trapně vykrádá již tak tupý DaVinci Code), přes herce až po hudbu a režii. Není tu jediný originální nápad, ale i tak se na to pěkně dívá. Ovšak jak začnou závěrečné titulky, tak nevíte o čem to bylo. Nezanechává to žádný dojem. Prostě se vypaří z hlavy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První polovina až nečekaně super (pokud okamžitě akceptujete béčkovost příběhu), ta druhá roztahovaná více než nohy thajské prostitutky, degradující poměrně zábavnou záhadologii na stupidní rodinnou sci-fi. Jak se mohl v tomhle scénáristickém mišmaši objevit bombarďák Harvey Keitel, to je mi záhadou, kterou by snad ani snaživý Nick Cage nerozluštil... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Typický příklad popcornové zábavy - spousta akčních scén (výbuchy, honičky, přestřelky) jedna kráska ve vedlejší roli, jeden šprýmař ve vedlejší roli, jeden týpek "wikipedie je oproti mně nic" v hlavní roli - promíchejte, okořeňte vynikající hudbou a podávejte v menších dávkách (stopáž filmu lehce ubližuje) a dostanete film, který není potřeba vidět dvakrát. 60 %. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Svým pojetím zábavné, protože se jednoduše pořád "něco děje". Mnohé přesuny a návštěvy atraktivních míst pak fikaně maskují nepříliš logické tahy i fakt, že postavy dělají jednoduše pořád to samé. Obsazení je sympatické a finále pro mě více než mrazivé. A pro honby za pokladem jsem měl jednoduše vždycky slabost... 100 miliónů dolarů(rozpočet)/347,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/73 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Naozaj tie 3 hviezdičky sú len z nostalgie za dobrodružnými filmami. Tento sa však až okato snaží ísť v šľapajach Indianu Jonesa, ale bol to krok vedľa. Slabý scenár, hudba o ničom a hádam najdebilnejších prvých 120 sekúnd filmu v štýle : ".... ja ti to všetko poviem za dve minúty, aj keď o tom nechceš vedieť ani slovo..." ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Jedním z hlavních motivů v příběhu je tajemný nápis na zadní straně Deklarace nezávislosti. Ve skutečnosti je tam napsáno: „Original Declaration of Independence dated 4th July 1776“. (imro)
  • Film měl velmi slušný komerční úspěch: celosvětové tržby činily 347,5 milionů amerických dolarů při rozpočtu kolem sta milionů. Velmi dobře si vedl i po vydání na DVD. Pro producenta Jerryho Bruckheimera nepochybně šlo o určitou satisfakci po neúspěchu jeho předcházejícího projektu Král Artuš (2004). (Edgerton)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno