Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

k212 

všechny recenze uživatele

Tak prvně Kruh 2 už není horror. Těžko vás totiž -obzvláště po předchozí notně děsivé zkušenosti z jedničky- vyděsí periodicky se opakující, z televize se sápající, dlouhovlasá Samara. Nicméně i přes tyto až příliš klišovitě motivistické snahy scenáristy vidím pár kladů. A tím je snaha prohlédnout princip fungování kruhu. Určitě Vás muselo už po prvním dílu napadnout, zda kazetu stačí pouze nakopírovat, nebo ji někdo musí vidět? Odpovědi jsem se dočkala překvapivě rychle! Ale ona ta překotná snaha o vysvětlení událostí a motivů k nim vedoucích, má dost dětinské, sestupné a hlavně fatalistické tendence. Ono totiž neustále okatě vysvětlovat, že všechno se cyklicky opakuje, je trochu stupidní. Nicméně alespoň zavírající se studna dostala další rozměr, protože upřímmě, mě v jedničce nenapadlo, že i události jsou jaksi kruhové :-) Po stránce filmařské je Kruh nevýrazným počinem, režie je naprosto fádní, hudba nudná, co trochu překvapí je snažící se Naomi Watts a Sissy Spacek, které se alespoň snaží dát svým postavám trochu psychologického pozadí. Znám mnoho horších filmů, a ztrhat Kruh 2 jen proto, že ho budu striktně srovnávat s dílem prvním, mi přijde trochu nespravedlivé. Mě tenhle film nijak extra nezaujal, ale dal mi pár odpovědí a trochu prostoru k přemýšlení. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

U úvodní scény jedničky jsem se tak bál, že jsem musel vyběhnout z pokoje a na chvíli se odreagovat. Úvodní scéna dvojky byla tak trapná, že jsem ještě minutu po jejim konci kroutil nevěřícně hlavou. A začal se připravovat na nejhorší. To následovalo v podobě spousty nesmyslných a trapných lekaček a Nakatovym až fetišismem pro tekoucí vodu a digitalní triky. Brrr. Fanouškům serie Ringu doporučuji se tomuto braku vyhnout velkým obloukem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Proc tak nizke hodnoceni? Kdybych si to neprecet, vubec by me nenapadlo, ze to tocil nekdo jinej. A to je mozna ten problem, spousta rezijnich vychytavek a napadu na lekacky se uz vyplejtvalo v prvnim dile a tak tohle ze zacatku pusobi jako nastavovana kase. Nastesti pak se film rozjede a i kdyz tu je slusne napeti, uz to neni tak, jako v prvnim dile, jelikoz nikomu nedochazi cas. Navic se dozvime jak to bylo se Samarou. S tim co mel Nakata k dispozici asi nic lepsiho udelat neslo, ale prislo mi, ze tu je par chyb. Napriklad v prvnim dile Naomi spali kazetu a nic se nestane a tady se duch nastve a vleze do kluka, Nakata by se mel podivat na prvni dil a nemel by porusovat dany pravidla. Ale ke konci, kdy se objevi nekolik zajimavejch souvislosti, to vse uz tak nelogicky nezni. Na prvni dil to nema, ale spatnej horor to neni. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Aj som mal chuť dať aj piatu hviezdu, ale to by som asi moc vyčnieval :-) Mňa Samara prekvapila! Kedže mne Verbinskeho Kruh až tak moc nezapasoval, vychutnával som si krásne pomalé a atmosferické tempo dvojky. Film je prosto nasiaknutý tým, čo sa dá zažiť len pri sledovaní japonskej klasiky (pri OKU alebo PULSE som cítil čosi podobné). Ten chlad, čo sálal z jednotky je preč a všetko sa sústredí na Aidana a jeho maminku - len sem tam sa pritrafí nejaká lakačka. Mal som pocit, že niekoľko vecí nepasuje k prvému dielu, ale nevadí... Najväčšia sila je v ukážkovom gradovaní tempa až do adrenalínového finále. Kruh 2 treba brať ako samostatný film a nemyslieť na jednotku a treba si užívať režisérsku ruku japonského majstra (mal by robiť aj remake Oka). Filmík ma bližšie k ŠIESTEMU ZMYSLU ako ku Kruhu, ale je to zážitok aj napriek niektorým scénam, ktoré sú vo filme len preto, že dobre vyzerajú... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bu bu bu! Pokračování jsou zlo. Jelen! Scénář, který řadí jednu nelogičnost za druhou a jehož postavy se chovají, jak to právě jejich autor potřebuje. Laktační psychóza! Naomi Watts, která se snaží maskovat, že nemá co hrát. Parohy! Režie od autora japonského originálu, která zoufale postrádá atmosféru. Studna! Směšné finále s pitomými digitálními triky. Blázinec! Nuda. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • U psychiatra mohou pozornější diváci postřehnout odkaz na Dr. Kojiho. Filmové sérii totiž předcházela knižní, jejímž autorem je Kódži Suzuki. (imro)
  • Když Rachel (Naomi Watts) vezme prášky a dá je Aidanovi (David Dorfman) na sendvič, můžete na popisku léku zahlédnout jméno Tony Bonaventura, což byl člověk zodpovědný za rekvizity. (HellFire)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama