Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na Španěly docela dobré. Je to vážně trošku jiný styl humoru než všechny ty americké parodie, na které je člověk více zvyklý. Na dvě hlavní ženy se ke všemu pěkně koukalo. Do týdne na film zřejmě zapomenu, ale je to taková pohodová komedie, u které se člověk párkrát pousměje. Rád jsem si připomněl španělské filmy, které jsem měl to štěstí dříve vidět. Horory jsem znal snad všechny. Ze zástupců ostatních žánrů jsem neznal naprosto nic. Který blázen by koukal na španělské filmy, že? Žádný zázrak nelze od snímku očekávat, ale když na něj kouknete, tak vás pravděpodobně neurazí. ()

zvrator 

všechny recenze uživatele

Nesadlo mi to...a darmo,ze v peknom obraze...srali ma aj tie spievane vsuvky!...na mna dlho prilis ucesane,nasilu vtipne a miestami sa to snazilo tvarit "mudro a seriozne"...zla kombinacia...bolo sice par dobrych scenok,ale vacsinu filmu som mal len Lárčov syndrom...a to mam parodie rad!slaby priemer...(postava Antona Chigurha-"Tato krajina nie je pre starych" a maleho sirotku pobavili...) ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála parodických "movies", který má právo na život. Sudičky mu nad kolébkou přiřkly španělský původ a to je dobrá genetická dispozice. Řemeslně je opravdu o třídu lepší než kterýkoli z jeho starších amerických sourozenců. S humorem už je to sporné. Připadá mi, že Španělé použili "movie" trend k tomu, aby pod pláštíkem parodie připomněli světu, jaké dobré filmy mu v posledních letech dali a jak jsou na ně pyšní. Spanish movie je až na pár scén neparoduje v tom smyslu, že by poukazoval na to, jak jsou hloupé nebo špatně natočené (ani jedno z toho koneckonců nejsou). Spíš využívá dějové podobnosti několika hororů k nečekaným střetům jedněch postav s jinými. Co kdyby zvídavá holčička z Faunova labyrintu nenásledovala víly, ale jednu z nich zavřela do domečku pro panenky a ponižovala krutými hrami, jako Šmoulu, kterého ulovila dřív? Co kdyby tato holčička byla shodou okolností zlobivou ratolestí panovačné matky z Těch druhých a sestrou ztraceného kluka ze Sirotčince? Co kdyby za jeho zmizení byla zodpovědná nedbalá chůva, která má současně vazby na postavy z Volvera a Hlasu moře? Spojení různých vzájemně nesouvisejících filmů tady jakžtakž drží pohromadě, i když ne stejnoměrně v celém filmu. Co mi ale doopravdy chybí, je něco jako specificky španělský humor. Flatulentní vtípky včetně povinné přítomnosti Leslieho Nielsena můžeme vidět v libovolné americké pseudoparodii a tahle evropská odpověď měla na víc. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taká Španielska verzia Scary movie ktorá paroduje filmy Tí druhí, Sirotinec, Faunov labyrint a tak ďalej. Ako fanúšika hororov ma dokážu pobaviť aj kravinky tohto druhu. Človek sa pri tom dobre odreaguje. Je to ozaj dosť dobrý film, ktorý dokáže konkurovať sérií Scary Movie, dokonca sa odvážim napísať, že v mnohých veciach tú sériu aj predčil. Dokonca sa vo filme mihol aj Leslie Nielsen. Veľa som od tohto filmu neočakával, avšak veľmi ma prekvapil a rozosmial. Od začiatku si drží vlastný dej, ponúka veľmi veľa podarených vtipov. Prekvapilo ma ako aj herecké obsadenie, tak aj hudba vo filme. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Parodii miluji, ale uznávám, že je to velmi těžká disciplína, protože se neustále pohybuje na hranici trapnosti. Bohužel tohle se moc nepovedlo. Těch dobrý vtípků tu není moc, ale zase to tak moc neuráží. Nejlepší fór je myslím ten, jak jedou do "Los Almodóvaros" a potkávají tu skoro jen samé homosexuály, zjevná to narážka na sexuální orientaci slavného režiséra. Jinak ale nic moc a tak hodnocení vychází z těchto mých pocitů. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí města Barceloně, a to od 23. 2. 2009 po dobu 9 týdnů. (Ficik)
  • Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001). (t.mon)

Reklama

Reklama