Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bláznivá crazy, které jsem vlastně z větší části neporozuměl. Poznal jsem samozřejmě narážky na Hlas moře a na Sirotčinec, ale jinak jsem z toho měl galymatyáš na odpad. Pár gagů však skutečně bylo vtipných, i když většina vtipů byla běkdy až nechutně morbidních. Děj vykládat nelze - matka hledá ztraceného syna, kterého služka omylem zavraždila, když hgo vystavila slunečním paprskům. Vílu a kozla jsem nepochopil vůbec, Šmouly taky ne. Tak za gagy jedna hvězdička. Druhá za originální závěrečné titulky, kde byly nastřihány některé nepovedené záběry. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na Španěly docela dobré. Je to vážně trošku jiný styl humoru než všechny ty americké parodie, na které je člověk více zvyklý. Na dvě hlavní ženy se ke všemu pěkně koukalo. Do týdne na film zřejmě zapomenu, ale je to taková pohodová komedie, u které se člověk párkrát pousměje. Rád jsem si připomněl španělské filmy, které jsem měl to štěstí dříve vidět. Horory jsem znal snad všechny. Ze zástupců ostatních žánrů jsem neznal naprosto nic. Který blázen by koukal na španělské filmy, že? Žádný zázrak nelze od snímku očekávat, ale když na něj kouknete, tak vás pravděpodobně neurazí. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Oproti americkym parodiim se filmu Spanish movie dari udrzet jakousi dejovou linku. Nejde tedy jen o snahu o (nekdy radoby) vtipnost. Ocenuju zejmena snahu evropskych tvurcu o podobny zanr, ktery se v Evrope zatim moc nevyskytuje. Co mi chybi, je evropsky humor. Myslim, ze se tvurci prilis snazili zalibit americkym divakum. Skoda, film mel dost dobry potencial. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Taková blbůstka, které se zasměje snad úplně každý, ať už je to stupidní jak chce. Scary Movie však je a zůstává nějzábavnějším. Při některých scénách jsem se smála až jsem slzela smíchy, třeba při elektrických šocích při obživování nebo při hořící víle. XD Není to úplně nejhorší, ale mezi nejlepší filmy bych ho každopádně nezařadila. Hodnotila jsem pouze ve srovnání s jinými parodiemi. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vzhledem ke špaňelskému původu a faktu,že většinu parodovaných filmů jsem viděl a mám je hodně rád (stejně jako celou špaňelskou kinematografii) jsem doufal,že se Spanish movie nezařadí po bok čirých zel typu Disaster Movie a všech těch bijáků a dojáků.Bohužel jsem se spletl.Spanish Movie se sice vyvarovává trapnosti a netlačí tolik na pilu,ale že by to bylo vtipné?Není.Za celý film jsem napočítal 2-3 momenty kde jsem se lhce pousmál a jeden,kde jsem se opravdu zasmál a to je na parodii žalostně málo...20% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí města Barceloně, a to od 23. 2. 2009 po dobu 9 týdnů. (Ficik)
  • Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001). (t.mon)

Reklama

Reklama