Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Teda záporák byl slušnej - psychouš a hustě namáklej. Celkově průměr v žánru.

Lor

Lor (hodnocení, recenze)

E=mc2

Naopak myslím, že (jediný) skvělý na tom filmu byl Matthew Fox a jeho herecký výkon.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

drake31: Ještě, že je to v 720p :D No, horší než "Vražedná hra" by to být nemohlo :)

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

už z traileru bolo jasné že to bude slabý film, dej, herci žiadny..zle

na příspěvěk reagoval Lor

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

datos: No, pokud to bude dělat nějaký režisér a scénárista, tak proč ne. Jestli na tom ale zase bude dělat Cohen a jacísi scénáristé Moss a Williamsonová, tak raději už ne.

Miuri

Miuri (hodnocení, recenze)

MartinezZ: No dop*dele! :-D Odepsanci :-D asi začnu překládat filmy já a bude klid...

Miuri

Miuri (hodnocení, recenze)

Potom mi vysvětlete překlady typu "Expendables - Postradatelní" proč tam nechávají to Expendables :-))

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

junior1099: Slováci na tom budou podobně, protože mají taky název "Vražedná hra" :D A Zdeněk Troška většinou nenatáčí filmy s anglickými názvy.

Spíš mi šlo o to, že mě ten překlad zase až tak nepřekvapuje a i ho chápu, byť bych taky uvítal, aby klidně zůstávaly názvy filmů v originálu. Je ale fakt, že z názvu o filmu moc nevyčteš a věřte, že ne všichni se jmou po zjištění názvu zjišťovat obsah. Když chcete nějakou akci/trochu adrenalinu, tak prostě do očí první uděří "Vražedná hra" než "Francis Bugsby" (nebo "Alex Cross" - ty jména stejně nikdo nezná).

PS: Polský název filmu se mi nepodařilo najít :)

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

MartinezZ: "Český divák má rád detektivky a thrillery..." Páni, já myslel, že český dívák má rád Zdenu Trošku... Slovácí a poláci jsou na tom jak, prosím tě?

Miuri: Tak to asi nejsi "český dívák"

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Miuri: Nepřekládá se slovo od slova,m překládá se tak, aby to bylo českému divákovi co nejlbižší a upoutalo to jeho pozornost. Český divák má rád detektivky a thrillery, takže "Vražedná hra", ač nejde o nijak originální název, je českému divákovi stále bližší, než zcela neznámé jakési jméno "Alex Cross", známé jen pár fanouškům knihy a 'filmovým znalcům'. Když se podíváš v kině na na program a chceš na něco zajít, co ti o filmu řekne název "Alex Cross"? Nic. A o čem asi bude film, který se jmenuje "Vražedná hra". Minimálně víš, že to nebude animák pro děti, romance od Rosamunde Pilcher...

Já to chápu, byť taky nesouhlasím - což je ale proto, že vím, o čem ten film je :)

Miuri

Miuri (hodnocení, recenze)

lost815: Každu přece ví, že anglicky Alex Cross = Vražedná hra! Se z těch překladů jednou poseru...

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Narcis: Mne je to jedno. Ja len že už to vyšlo. Takže je čo komentovať.

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

ywo666: toto se tusim resi tak, ze se da do rubriky postradam zde - zadost o odemknuti ...

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

honelnik: Co bys chtel komentovat kdyz to jeste nevyslo ??? ono se to odemyka az kdyz je film v kinech nebo na dvd ...

 (hodnocení, recenze)

to jo, též jsem se na ten film těšil ,musíme si počkat  až vyjde R5.DVDRIP s titulkama.

Derek

Derek (hodnocení, recenze)

praveze drviva vacsina prvych recenzii je dost negativnych, sa tesim iba na foxa ktory vyzera vynikajuco, cohen tiez reziruje bez zaujmu.... perry nula bodov (aspon z trailerov)...

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sharky: No to písal nejaký "smartass". Mám pocit, že recenzent čakal sofistikovaný prepracovaný thriller. Pritom trailer a režisér sľubujú viac menej akčný film. Cohen nie je žiadny zázrak, ale solídny režisér. Ako čítam tak Perry je celkom slabina (spolu so scénarom). To sa dalo čakať. Nič menej túto recenziu by som práve za vzor nedával. Treba počkať na ďalšie, ktoré už budú písať ľudia bez prehnaných očakávaní a s nejakým vzťahom k žánru.

Miuri

Miuri (hodnocení, recenze)

Sacharidové vlny, hardcore zvedání železa a kvalitní intervalový trénink + rok mezi nejtvrdšíma vrahama :-) (můj skromný tip)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Matthew nic takového dělat nemusí. Podle všeho (a svědků včetně kolegy z "Lost" Dominica Monaghana) má totiž Mathew sklony k násilí i ve skutečnosti... 

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Korbitch: ne krutopřííísně, ale hustodémonsky krutopřííísně!!! zajímalo by mě jak se na tu roli chystal, jestli náhodou nenavštívil skutečný psychouše např. 

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

purity1711: Hlavne, že kopec filmov sa nedá hodnotiť aj kď už sú v obehu a iné sa hodnotia keď ešte ani novinárska premiéra neuzrela svetlo sveta.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Miuri: Tak už by možno nevyzeral tak psychopaticky. Takto vyzerá veľmi nesympaticky (v pozitívnom slova zmysle). A tá vychudnutosť spojená s namakanosťou tomu dodáva šmrnc.

Miuri

Miuri (hodnocení, recenze)

Těším se. Matthew Fox vypadá hrubě, akorát si mohl nechat tak dvě, tři kila, v tom obličeji je už moc...

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama