Reklama

Reklama

Nikdo jí nevěří. Nikdo ji nezastaví. Jill byla před rokem unesena záhadným mužem a následně vržena do hluboké díry plné mrtvol předchozích obětí. Jako jediné se jí podařilo přežít, protože znala pachatelovo tajemství. Rok po tragické události stejně záhadně mizí i její sestra Molly. Jill je přesvědčena, že je únosce zpět. Tudíž sestru čeká stejný osud a do zítra může být mrtvá. Policie jí však stejně jako tenkrát nevěří a Jill nezbývá nic jiného než podniknout pátrání na vlastní pěst. Podaří se jí do dvanácti hodin najít vraha? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (178)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Že by konečně nějaký film, který na ty 3* přesně sedí? Nadprůměr je to na první pohled, ale na víc než jedno zkouknutí to rozhodně není. Film se celkem pěkně táhne, napětí se stupňuje každou chvílí, pokud jste seriálový fanoušek, tak dokonce narazíte i na pár známých ze seriálů, které zanedlouho zase začínají a které není možné nemít rád. Co ale je největší slabinou filmu, tak je zároveň jeho hlavní pointa. Sériový vrah, o kterém se po celou dobu nic neví, dokonce ani to, zda-li vůbec existuje. V některých chvílích jsem dokonce i přemýšlel o tom, jak tomu hned dám odpad, protože se všechno určitě odehrává pouze v hlavě hlavní hrdinky. Když ale konečně přišlo závěrečné rozuzlení, na jednu stranu jsem byl spokojený, protože se to v její hlavě opravdu neodehrávalo (spoiler, za který musí být snad každý rád), ale na stranu druhou to bylo něco tak jednoduchého a trapného, že to většině lidí nejspíš zkazí zážitek z celého filmu. Jen škoda, že z hlavního záporáka udělali největšího retarda, kterému se každý nejspíš vysměje, jinak bych se ani nebál hodnocení zvýšit. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Tady někdo totálně zprznil scénář. Ne, vážně, to scénarista by měl skončit v té jámě a být umlácený zlomenoým žebrem nebo co to kurva bylo. Že to nemůže být tak hrozné? Tak já vám ukážu pár příkladů. Holka, která utíká před tupou policií, která je schopná zjistit komu kdy dotyčná slečna volala, ale není schopná zjistit polohu telefonu, to je jen začátek. Těch děr ve scénáři je tam totiž víc než těch v cedníku. Hlavně mě pobavila část, kdy jel náš vrahoun svojim autem do obchodu pro pásku a ještě se s ním chlubil prodavači, ikdyž si o pár minut dříve půjčil dodávku od někoho jiného, aby náhodou nikdo nepoznal jeho auto. Největší sranda ale byla, jak nikdo nehnul ani prstem, když se pohřešovala jedna holka, ale když druhá holka začne pátrat na vlastní pěst, najednou po ní jde celá policejní stanice. Přitom je to celkem škoda, protože ikdyž Amanda Seyfried držela stejný výraz na xichtě skoro celej film, věřil jsem jí to.. ()

Reklama

nemik22 

všechny recenze uživatele

Tak nevim no... Přijde mi, že je tady Gone poněkud podhodnocen. Příběh je sice trošku vykonstruovaný, ale stejně tak zábavný. Na Amandu Seyfried se hezky kouká, celé je to zasazené do pěkného prostředí a závěr je celkem povedený. Určitě to nebyla ztráta času a až zas nebude do čeho, rád si ho pustím znovu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Poté, co si úchylný vrah v 19:04 fikaně půjčí nenápadnou, šedou dodávku pro své nekalé rejdy a 19:10 si po cestě ještě skákne sytě červeným Chryslerem do smíšeného zboží pro kobercovou pásku, aby Amandina ségra u toho šukání moc nedržkovala, nabývám dojmu, že kromě těch kikin asi i rád střídá auta. Teplý kýbl hustých scénaristických zvratků, ve kterém opět řádí ta ohyzdná, neherecká blondýna se sveřepým výrazem penetrovaného konečníku. Ještěže mám na mobilu ty Tetrisy. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Takovéto typy thrillerů já můžu. Už od počátku je sice zřejmé, že pravda je na straně Amandy a ne policie, též to, že je to další z řady filmů, kde práce detektivů je jak kdyby ji dělali lidé s Alzheimerem (jenom to pitomé nesledování telefonu, z kterého Amandy v jednom kuse volala bylo do očí), ale celkově vám to dojem z odhalování skutečností nezkazí. Závěrečná projížďka lesem je pak docela napínavá, jen s tím konečným střetnutím to tvůrci trochu odflákli. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Heitor Dhalia pre brazílske noviny uviedol, že nad týmto filmom nemal žiadnu kontrolu a že všetky hlavné rozhodnutia urobilo štúdio. Pred natáčaním sa nemohol stretnúť ani s herečkou Amandou Seyfried, aby ju pripravil na rolu. Dhalia nechal takmer vyškrtnúť svoje jeho meno z celého projektu, no nakoniec tak neurobil. (Arsenal83)
  • Vůz, ve kterém jezdila Jill (Amanda Seyfried), byl Švédský Saab 900, vyráběný v letech 1979-1984. Vůz, který vlastnila sestra Jill (Emily Wickersham), byl německý Golf V vyráběný v letech 2003-2009. (JARDAHONDA)
  • Powers (Daniel Sunjata) hovorí Hoodovi (Wes Bentley), že ak chce baliť ženy, mal by sa stať hasičom. Toto je pravdepodobne odkaz na to, že Sunjata hral niekoľko sezón hasiča v seriáli Zachráň ma (od r. 2004). (Arsenal83)

Reklama

Reklama