Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Oproti výborné jedničce, která mě svou atmosférou "Dobyvatelů ztracené archy" vrátila do klukovských let, je druhý díl ve všech směrech slabší. Impozantní kamerový nálet na Théru v první scéně mě namlsal, ale pak už jsem postupně víc a víc propadal nudě. Žádná scénáristická hravost a lehkost se nekoná, naopak je to těžkopádné, křečovité a dře to. Laře navíc scénář přidělil partnera, což znamená spoustu plytkých a naprosto zbytečných scén a rozhovorů navíc. Rozblikaný konec filmu v jeskyni pod Kilimandžárem už je jen hřebíček do rakve scénáristovy bezradnosti. Průměrnost, nenápaditost, bezduchost. S odřenýma ušima tři za opět krásné exteriéry, ale to si příště radši pustím nějaký hezký cestopis. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na nadsazené scény v jedničce. Proti tomuhle to jsou ultrarealistické dokumentární záběry. Nemám nic proti nesmyslné akci, pokud tam je učitá sebeironie (např. Indiana Jones, který dostává permanentně přes hubu), ale když je hlavní hrdinka naprosto dokonalá (fyzicky, inteligencí i v akci) a vše je bráno naprosto vážně (i scéna, kde Angelina pěstí omráčí žraloka a pak se na jeho ploutvi vyveze na hladinu), tak s tím ať jdou do hajzlu. Pouze jeden prvek byl lepší než v jedničce - a to hudba Alana Silvestriho. P.S. - Rimmer je tu méně než v jedničce a Angelina zničí více památek než jich za celý život zachránila. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Určitě na druhém díle víc zapracovali scénáristé. Nemám už pocit, že se koukám, jak někdo jiný hraje počítačovou hru. Bohužel i přes zlepšení děje je to chvílema pořád stejná nuda. Akční scény jsou opět super a Angelina je zvládá na jedničku, ale její ladné křivky jako holka (bohužel) neocením. A kromě křivek a akce není na Angelině téměř nic ke koukání. Oproti první Lara Croft: Tomb Raider kvalita rozhodně stoupla, ale pořád to není ono. Možná se někdy kolem devátého dílu dočkáme perfektního filmu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Možná opůl hvězdičky lepší než 1,ale pořád stejná hovadina.Je vidět že Jan de Bont už nikdy nebude točit filmy jako dřív.Taky angelina Jolie se nijak nevytáhla.Je vidětže sexy zevnějšek není všechno.Jo a s těma akčníma scénama to taky nebyla žádná slast.To se Pořád psalo o super honičce na velké čínské zdi,a přitom nebyla na plátně ani půl minut.Prostě děs a hrůza ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě neobvyklý úspěch jedničky donutil tvůrce k natočení pokračování o Kolébce života. Jan De Bont možná nebyl ten nejlepší výběr, ale jako pokračování se nechá kvalitně srovnat právě s jedničkou a už to je úspěch. Chris Barrie perlí, to se musí vidět v angličtině, jinak film nedostává tak široký záběr zábavnosti jako v případě dabingu. Mám tuto sérii rád. Sice po příběhové stránce se jedná o kravinu nejtěžšího kalibru, ale drží si takový odstup od hry, až je to zábavné a napínavé i tak. Dvojka se dá řadit mezi tu dobrodružnější, ale méně nápaditější pokračování než je jednička. I tak je to film, na který se na úkor zdejšího hodnocení s radostí znovu podívám. --- Děláš ty vůbec něco jednoduše? - Přece tě nemůžu zklamat. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • V předchozím dílu měla Angelina Jolie (Lara Croft) v podprsence vycpávky, aby se více přiblížila předobrazu její postavy. V tomhle dílu to odmítla, protože chtěla udělat Laru realističtější a lidštější. (Elisebah)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2003 v USA. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 95 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama