Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (99)

Městečko South Park - Ztracená hra (2005) (epizoda) (S09E05)

  • Scéna, v ktorej sa Randy díva na prázdny štadión, potom sa prejde po pláži, príde domov a povie Shannon, že to nemôže urobiť, je presnou reprodukciou scény z filmu Rocky (1976). Hneď potom, keď vstane z postele a povie Shannon, že to nemôže urobiť, lebo sa bojí, jedná sa o odkaz na film Rocky III (1982). (Real Tom Hardy)

Cobra Kai - Přeživší (2022) (epizoda) (S05E09)

  • Ve finální scéně v limuzíně zazní píseň „Eye of the Tiger“ od skupiny Survivor, kterou mohou divácí znát z filmu Rocky III (1982). (Rominator)

Persepolis (2007)

  • Píseň „Eye the Tiger“ se poprvé objevila ve filmu Rocky III (1982) a opakovaně se objevuje na pozadí scén, kdy hlavní hrdina trénuje. (Facillitant)

Rocky Balboa (2006)

  • Carl Weathers (Apollo Creed ve druhém, třetím a čtvrtém filmu) se měl objevit v několika flashbackových scénách, ale protože podal žalobu na Sylvestera Stalloneho (Rocky Balboa) a MGM kvůli údajně nevyplaceným podílům na zisku z předchozích filmů o Rockym, tak producenti nesměli použít jeho podobiznu. (ČSFD)

Ocelová pěst (2011)

  • Ve filmu je možné zpozorovat několik odkazů na filmovou sérii Rocky (od r. 1976). Vedle přímého citování některých pasáží odkazuje účes roboboxera Midase na postavu Clubbera Langa (Mr. T) ze snímku Rocky III (1982). Mistrem světa je pak robot Zeus, zatímco ve filmu Rocky (1976) to byl Apollo (Carl Weathers). Apollón je jméno syna boha Dia. (Salem)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama