Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jestli se do rozpočtu započítávají i drogy a alkohol, který se spotřeboval v průběhu filmu. Samozřejmě nehodlám hrát zklamaného. Já se bavil velmi. Nejvíce v počátcích filmu a humoru postupně ubývalo a ubývalo, ale neskončilo to tak, že bych se v závěru snad nudil. To vůbec ne. Stopáž nebyla přemrštěna a máme na světě jednu z nejvtipnějších komedií, jakou jsem za poslední dobu viděl. Na tento snímeček jsem opravdu dlouho čekal a mnoho od něj očekával. Moje očekávání se mírně snížila, když jsem si přečetl pár řádků zdejších zvratků. Vůbec se nebojím tento díl zařadit vedle prvního a druhého, co se vtipnosti týče. Viděl jsem snad úplně všechny parodované filmy a bavil jsem se. Nejednoho zdejšího hodnotile hrozně nasralo, že film nemá pořádný děj. Zřejmě je to z toho důvodu, že neviděl právě většinu parodovaných filmů. Tvůrci zde skáčou od jednoho filmu k druhému velmi rychle - tedy většinou. Je tu i pár nosných filmů, které mají prostor mnohem větší. Velmi milou roli si střihl i feťák Charlie Sheen, neboť peníze na kokain se neshánějí úplně snadno. Moje hodnocení bude poznamenáno tím, že už jsem dlouho neviděl pořádnou komedii, takže tady hodlám trošku přidat. Nicméně vážně jenom trošku. Přesně to, co jsem od filmu chtěl jsem dostal. 4* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě od série Scary movie už nic neočekávám, a taky jsem nic nedostal. Jedné se o nejhorší díl série, který je ale narozdíl od ostatních dnešních parodií snesitelný. Co mě ale vyloženě točilo bylo to neustálé padání, to bylo příšerně nevtipné, nechat 10x za minutu upadnout nějakýho člověka. Ono vlastně jsem se zasmál celkově tak 2*, Takže jako komedie to moc neuspělo, největší výhodou byla asi krátkost, a poměrně se tu objevily známé jména takže mě to sem tam v tomhle ohledu překvapilo. Celkově je ale série Scary movie vyčpělá kravina a jestli vznikne další díl tak se mu raději vyhnu. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud si dobře vzpomínám, první díly ze série Scary Movie mi přišly docela dobré, odpočinkové, s humorem jistě lepším, než Troškovy Kameňáky nebo americké romantické rodinné komedie. Ale tohle dílko mě ničím nenadchlo, i když jsem znal všechny filmy, které se pokouší parodovat. Občas jsem se pousmál, dvakrát třikrát krátce uchechtl, ale ke smíchu mě to nepřimělo ani jednou. Tedy z mého hlediska je to komedie neúspěšná. A bylo to místy trapné a blbé, ovšem zdaleka ne tolik jako filmy, kterým dávám odpad nebo jednu hvězdu. Takže dvě a do koše s tím. A někdy v budoucnu si musím stáhnout předešlou tetralogii a porovnat... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Konečně díl, u kterého jsem se po dlouhé době fakt bavila (asi poprvé od dvojky). Z tria 10 nights of paranormal..., Haunted House a Scary Movie 5 vychází právě SM jako vítěz. Několik fórků fakt pobavilo. Pokud jste viděli Mama, Černou labuť, Insidious, Chatu v horách, Evil dead, Paranormal activity, Počátek a Zrození planety opic, jednoznačně doporučuju. Solidní parodie. Některé úseky mě dokonce bavili víc, než parodovaný materoš (především Mama mi oproti Scary MoVie připadala neuvěřitelně nudná). 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dozvěděl jsem se, proč je praktické mít v bazénu žraloka, pochopil jsem, že kdyby černou labuť tančila tyčová hvězda Kendra, tak bych se při vyslovení slova "balet" neosypával a považuji za užitečné vědět, že když policie tápe, tak vždycky zatkne Lindsay Lohan. Zparodováno je tady zkrátka kdeco, ale toho vtipného není zdaleka tolik, kolik bych si zasloužil za své dlouholeté trpělivé čekání na opravdu vydařenou parodii. Drebine, Topere nebo klidně i Limonádový jelimane, vraťte se! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Ve sceně, kde Jody Sanders (Ashley Tisdale) zaspí zkoušku baletu, je na některých vidět hodinách čas, který se liší od času, který je možné spatřit v dalších scénách. (ČSFD)
  • S pátým dílem série vzrostl i rozpočet. Zatímco na první film stačilo filmařům 19 milionů amerických dolarů a druhý, třetí a čtvrtý díl stál 45 milionů, rozpočet pátého filmu série se vyšplhal až na 50 milionů amerických dolarů. (t.mon)

Reklama

Reklama