Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $50,057Tržby Celosvetovo $2,695,341║ Jednoduchá priamočiara dráma z jemným závanom horroru. Veru je smutné že takéto veci, čo nám prezentujú v tomto filme sa dejú ale dnešný svet je už taký, decká sa už nevedia zahrať poriadne na pieskovisku tak sa vyberú do odľahlého lesa v blízkosti cesty a vyžívajú sa tam v masochistických týraniach na úbohých ľudí, čo im prídu do cesty. Film ponúka klasické strašidelné motívy, opierajúce sa o stiesnenie nejakej napadajúcej obete v prítmí, výkriky z diaľky, vzájomné seba zachraňovanie obetí, ... samozrejme že dohromady nič nové ale za to vďaka minutáži to rýchlo odsype a film si po celý čas drží svoje tempo, bez toho aby sa tam nad niečím zbytočne polemizovalo a vytvárali sa nejaké veľkodušné dimenzie o motiváciách vraždiacich. Na škodu je že film pôsobí dosť chladným dojmom, diváka nevtiahne do deju tak aby to trýznenie prežíval z obetami a tak mu je absolútne jedno či to na konci prežijú alebo nie. Aspoň akou takou výhodou pre film je že žiadna scénka nie je nejak moc prehnaná, či krvilačná, aj keď nejaké tie zaužívané atribúty sú tu samozrejme použité ale vždy v stráviteľných medziach. "Slušný priemer čo neprinesie nič preborné." __/60%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem očekával od filmu trošku až moc. Tuto předlohu jsem viděl až nějaký čas po amerických Strangers, kteří mě nikterak neuchvátili. V této francouzské předloze se ukazuje, že klíčem pro navození dusné atmosféry rozhodně není zapotřebí mít fůru peněz a z toho plynoucí nákladné triky. Začátek filmu a budování napětí je skvělé, bohužel film neunesl tempo. Pobíhání v lese mi trošku připomínalo Blair Witch. 60% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Taková komorní vyvražďovačka stříknutá "Záhadou Blair Witch", dobrá práce s kamerou a především různé zvuky - vrzání, skřeky, dupání, rachtání - krásně udržují napětí a mrazivou atmosféru. Lekačky jsou naprosto předvídatelné, ale stejně diváka přinutí sebou škubnout a těm slabším na nervy přivodit infarkt či mrtvičku:-). Prostředí je pro horror zcela ideální, nicméně se mi pořád vtírala otázka, proč musí dva lidi bydlet v baráku, kde by jich mohlo existovat třeba 20, aniž by si překáželi... Kdo jim tam, sakra, uklízel?:-) Ústřední dvojice mi nebyla ani sympatická, ani nesympatická, prostě normální, ničím výjimečný pár, co spolu žije a šustí. První dvě třetiny filmu (s výjimkou seznamovací pasáže) mi přivodily správnou dávku strachu, nijak extrémní - takový ten příjemný, patřící k dobrým filmům tohoto žánru. Po odhalení a ukončení nejistoty, kdo nebo co si s Clem a Lucasem pohrává, přišlo mrazení jiného druhu, závěr přinutil k zamyšlení. Škoda několika do očí bijících trhlin v logice; potenciál filmu byl o něco větší, přesto jde o solidní horůrek, bez efektních příšer a potoků krve, který s málem dokázal dost. 72% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Atmosferický hororík z francúzska. Dvojica režisérov vložila do filmu kus svojho umu. Nie nadarmo zafigurovali pod americkým remakom The Eye alebo pozastavenom Saw IV, tvorcovia nechávajú diváka v neistote čo resp. aký vrahovia si pohrávajú s obeťami a koľko ich vlastne je. Nie je to tuctová vyvražďovačka akých natočia amíci namraky čo sa mi páči. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Intimní atmosféra jednoho domu se mění ve velkolepé atmosférické divadlo, které stojí na jednoduché zápletce a díky dvojce sympatických herců a přímému tahu na bránu se celá ta napínavá jednohubka sfoukne za ani ne 80 minut. Bez pointy pro debily a objímavých happyendů jasná pecka pro všechny, kteří se rádi bojí a nejenom pro ně. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a trvalo 30 dní. (ladko)
  • Skutočný príbeh, na ktorom bol film založený, zahŕňal rakúsky pár zavraždený troma tínedžermi v ich dovolenkovom dome v Rumunsku. (ladko)

Reklama

Reklama