Reklama

Reklama

Brazilský masakr

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po úděsné autobusové nehodě zůstane v brazilském městě poblíž pláže bez pomoci skupina dobrodruhů. Zatímco čekají na příchozí pomoc, rozhodnou se zajít do místního baru a užít si tak alespoň nějakou party s místními. V baru si dají několik piv a několik sklenek caipirinha a seznámí se s milým místním mladíkem Kikem. Vše se příjemně vyvíjí. Ráno už není tak pozitivní, když cestovatelé zjistí, že jim chybí všechny věci a peníze. Nejen to, všichni, kteří s nimi v noci popíjeli v baru, se chovají odtažitě a nikdo jim nechce pomoci. Jediný Kiko jim pomoci chce a nabídne jim pobyt u jeho strýce v domě, který leží v hluboké a temné džungli a kde mohou v „bezpečí“ počkat na pomoc... Postupem doby zjišťují, že bělostná písečná pláž a nepropustná džungle kolem ukrývají temné, zatím neodhalené tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Takhle by vypadal Hostel, kdyby Eli Roth měl víc talentu. Mnohem víc talentu. Nekrvavá první polovina je pěkně dynamická (už od úvodní šílené jízdy autobusem), i ty následující "povinné" nechutnosti jsou natočeny tak nějak zajímavěji, než je v žánru zvykem. Závěrečné podvodní zúčtování je možná trošku dlouhé, na druhou stranu pro fanouška vyvražďovaček osvěžující. *** 1/2 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrneme. Naši dobrodruzi, bratr a sestra, na své cestě vymelou v autobusu. Všem se naštěstí podaří přežít, jelikož se z něj dostanou dřív, než se zřítí. Při sbírání svých věcí se spřátelí s dalšími turisty. Jedna z našich postav si dovolí vyfotit si brazilské dítě, což se ostře nelíbí jeho otci, jelikož bez jeho souhlasu si dítě nesmí fotit, protože se tam vyšly články o cizincích, kteří místním berou orgány pro prodej a tak se bojí. Problém je naštěstí zažehnán, ale další autobus pro ně přijede až za 10 hodin. Proto se rozhodnou jít zatím na místní pláž s barem, kde si užívají plavání, seznámí se s místním mladíkem Kikem a pijou do bezvědomí. (nyní jsme ve 23 minutě filmu) Doslova, jelikož ráno se probudí okradení o všechno. V blízké vesnici hledají pomoc a jeden z naší výpravy vidí dítě s ukradenou čepicí. Beží za ním, šutrem ho sejme do hlavy a je z toho další mela. Kiko naší skupince pak navrhne že je veme do chatky jeho strýce. Ta se ale nalézá hluboko v džungli a při cestě se ještě podíváme 3 dlooouhé minuty na jeskyni, kterou jim Kiko tak moc chce ukázat, jelikož je to jeho tajné místo. Po ukázce jeskyně znovu profesionálně skočí ze skály do vody, ale nyní tak šťastně, že si rozbije hlavu. Naši hrdinové ho donesou do domu jeho strýce, kde ho ošetří. Zároveň se obléknou, protože do té doby běhali jen v plavkách, nají se, vyřachnou 20ti letou skotskou, nakrmí přítomné psy a jdou spát. Pokud jste dočetli až sem, tak nyní si pusťte tento film v čase 52:00. Ano, právě jsem Vám totiž ušetřil 52 min Vašeho života. :) Následující děj je zajímavý jen dalších 20 minut, jelikož pak se znovu dostáváme na dlooouhé minuty (10) znovu do jeskyně. Trochu honiček, bum bum, pohled na nasraného člověka černé pleti, který se z temné strany přidá na stranu dobra a následuje jen šťastný HAPPY END! Juchů! ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Áno brazílsky Hostel s tým, že ušmudlané uličky Bratislavy vystriedali krásne scenérie Južnej Ameriky (dokonca aj tí malí rómovia čo kradnú ostali :)). Inač si môžu tieto dva kúsky vesele plácať po rameni, pričom Turistas mohol ísť o level vyššie nebyť síce efektného, ale do filmu sa vôbec nehodiaceho záveru. Tento "podVod" zamrzí zvlášt po tom, ako fajne mal film našlápnuté. Trochu nedopečených 60%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo sa distribútor rozhodol pre názov Brazílsky masaker, keď sa skoro hodinu nič nedeje (niekto by to nazval možno budovaním napätia), aby to na nás režisér vybalil v posledných dvadsiatich minútach. Tie môžeme ako jediné považovať v obmedzených naratívnych mantineloch žánru ako čosi aspoň trochu inovatívne, oproti tým klišé predtým. Pokiaľ chcete vidieť v Turistas (tento názov je úplne v poriaku) nejakú myšlienku, tak jedine tú, že americký turista sa vďaka zahraničnej politike svojej krajiny nemôže nikde cítiť bezpečne. Ale možno je to čistá nadinterpretácia, keďže film je čisté béčko. Na druhej strane uvidíte Oliviu Wild v plavkách a aj takéto spestrenie býva niekedy lepšou návnadou na pozretie filmu, ako jeho myšlienková hĺbka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Naozaj to nie je horor ani vyvražďovačka, akou sa môže na prvý pohľad zdať. Stockwell nepracuje s hororovými prvkami ani lakačkami a pojíma Turistov ako realistickú drámu, ktorá diváka vydesí priamočiarou nekompromisnosťou a bezcitnosťou. O myšlienkovom presahu, aký malo Boormanove Vyslobodenie síce nemože byť reč, predsa len sme tu na vlne jednohubkového thrilleru, ale kvalitní herci a slušná práca s atmosférou a prostredím robia svoje. Škoda len toho rýchleho ukončenia, to jediné pripomína vyvražďovačku, ktorá nepotrebuje nič doriešiť a uzatvoriť a vystačí si so záberom na preživších, odchádzajúcich s výdychom zo scény. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Nehoda autobusu byla úspěšně natočena hned na první pokus. (Avalon820)
  • Natáčelo se v Brazílii. (M.B)

Související novinky

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

31.12.2008

Jižní Amerika je v kurzu. Včera jsem se rozplýval nad mimořádně šťavnatě obsazeným Stalloneovým The Expendables, které se brzy začne natáčet v Riu, a dnes je tady Cartagena. To není jen název… (více)

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama