Reklama

Reklama

Brazilský masakr

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po úděsné autobusové nehodě zůstane v brazilském městě poblíž pláže bez pomoci skupina dobrodruhů. Zatímco čekají na příchozí pomoc, rozhodnou se zajít do místního baru a užít si tak alespoň nějakou party s místními. V baru si dají několik piv a několik sklenek caipirinha a seznámí se s milým místním mladíkem Kikem. Vše se příjemně vyvíjí. Ráno už není tak pozitivní, když cestovatelé zjistí, že jim chybí všechny věci a peníze. Nejen to, všichni, kteří s nimi v noci popíjeli v baru, se chovají odtažitě a nikdo jim nechce pomoci. Jediný Kiko jim pomoci chce a nabídne jim pobyt u jeho strýce v domě, který leží v hluboké a temné džungli a kde mohou v „bezpečí“ počkat na pomoc... Postupem doby zjišťují, že bělostná písečná pláž a nepropustná džungle kolem ukrývají temné, zatím neodhalené tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Zatím bezkonkurenčně nejhorší film Johna Stockwella. I jeho předchozí snímek Do hlubiny se mi líbil více než Turistas go home. Je sice pěkné, že se nám Stockwell zamiloval do vody (ve které se topí celou závěrečnou třetinu filmu), ale to, že neumí natočit ani jednu efektní podvodní scénu, už mi moc zábavné nepřijde. A to, co provedl s koncem, je názorná ukázka režisérské neschopnosti. Prostě to "někde" střihnu, posadím přeživší do letadla a pustím závěrečné titulky. Jestli se to někomu líbí, prosím. Já si raději pustím svůj oblíbený Hostel... ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení.Hodně napínavý thriller z prostředí obchodu s orgány.Realistické zpracování je veliký plus,po delší době mezi tou hromadou přehnaných sračkeřin si člověk muže u sledování říct,že tohle se opravdu muže stát.Jěště horší je fakt,že se přesně takové obchody opravdu v jížní Americe odehrávají.škoda jen zbytečně natahovaného začátku.3,5 * ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být více drastičtější, ale zřejmě byl film určen pro širokou veřejnost. Prostředí - brazilská příroda byla skvělá, výběr herců se taky povedl. A já už vím, kam nemám jezdit Slovensko (HOSTEL), Rumunsko (ILS), Brazílie (TURISTAS), Francie (CALVAIRE), Maďarsko (SEVERANCE), Texas (Texaský masakr motorovou pilou).... atd. Nejlepší, je "zůstat doma"! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Turisté jdou domů" lákají svým poutavým obalem, nápaditým názvem a popisem. Bohužel to je také snad jediné, co na tomto filmu stojí za pozornost. Kromě nevýrazného děje, který postrádá jakoukoliv atmosféru, napětí, výrazné scény či strach, se toho o mnoho více nedočkáte. I pokud čekáte otřepanou vyvražďovačku, brutální momenty a nečekaný konec, tak budete nejspíš zklamáni. Tento film, který je stěží hororem, pro mě obsahuje jen málo kladů. Tím je krásné ženské herecké osazenstvo v čele s Olivií Wilde, scény na pláži s místními, laskavými obyvateli, a při "skalpelování." Tento výčet ovšem nedokáže zachránit ani to málo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo sa distribútor rozhodol pre názov Brazílsky masaker, keď sa skoro hodinu nič nedeje (niekto by to nazval možno budovaním napätia), aby to na nás režisér vybalil v posledných dvadsiatich minútach. Tie môžeme ako jediné považovať v obmedzených naratívnych mantineloch žánru ako čosi aspoň trochu inovatívne, oproti tým klišé predtým. Pokiaľ chcete vidieť v Turistas (tento názov je úplne v poriaku) nejakú myšlienku, tak jedine tú, že americký turista sa vďaka zahraničnej politike svojej krajiny nemôže nikde cítiť bezpečne. Ale možno je to čistá nadinterpretácia, keďže film je čisté béčko. Na druhej strane uvidíte Oliviu Wild v plavkách a aj takéto spestrenie býva niekedy lepšou návnadou na pozretie filmu, ako jeho myšlienková hĺbka. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Brazílii. (M.B)
  • Všechny postavy filmu poznáme pouze jménem, příjmení neřekne žádná z nich. (Pepinec)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 37. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

31.12.2008

Jižní Amerika je v kurzu. Včera jsem se rozplýval nad mimořádně šťavnatě obsazeným Stalloneovým The Expendables, které se brzy začne natáčet v Riu, a dnes je tady Cartagena. To není jen název… (více)

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno