Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

Traffic 

všechny recenze uživatele

You're Next se daří zábavně reflektovat žánrová schémata, aniž by přitom sklouzával k sebeuvědomělé ironii (jako třeba Chata v horách). To samo o sobě dnes považuju za slušný úspěch. Nechci prozrazovat nic ze zápletky, protože nejlepší je nevědět skoro nic, ale v zásadě se tady některé klíčové atributy slasherů dostávají do střetu s realismem typickým pro mumblecore poetiku a vede to k přehodnocování určitých hororových pravidel a jejich dopadů. Je to ale všechno poměrně nenásilné (ve smyslu toho přehodnocování, gore tu rozhodně je!), pro někoho možná téměř nezřetelné a hlavně se to skoro celou dobu - minimálně od chvíle, kdy začne rodinná večeře - veze na hodně vtipné vlně černého humoru, které se z poslední doby nejvíc blíží Friedkinův Killer Joe. Jasně, expozice by mohla být svižnější a některé herecké výkony přesvědčivější (na druhou stranu Swanbergovi tady ta idiotská role dost svědčí a Sharni Vinson je ultimátní), ale graduje to zvlášť ke konci parádně a celkově vzato je to hodně svěží a funkční. (kino, Vue West End Cinema London) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když jsem psal komentář k Haute Tension, a chválil hlavně ono v žánru dlouho nevyužívané "zlo ve vašem vlastním domě", netušil jsem, jak se v budoucnosti s filmy na téma "home invasion" roztrhne pytel. Tyto snímky obvykle nestojí za mnoho (nudní The Strangers, kteří krom tématu na němž staví, nenabídnou už nic jiného, nebo třeba Mother's Day či Secuestrados, v nichž je kamenem úrazu hlavně neschopnost tvůrců ukočírovat slibné rozjezdy). V poslední době mne však docela zaujal komorní Home Sweet Home, a líbila se mi thrillerově zábavná Očista (The Purge), těžící ze scifistické premisy. You're Next je možná ještě o chloupek lepší. Sice tu časem může trochu vadit poměrná nezničitelnost jedné z postav, ta je ale v podstatě nezbytným hnacím motorem napětí v druhé polovině filmu. O to víc je škoda promarněné šance v samotném závěru, kdy by vypnutí onoho motoru zanechalo film i dojmy z něj zcela vyvážené. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nu očekávání bylo veliké, už jen kvůli tomu, že moji zdejší oblíbení uživatelé zatížení na horory pálili pěti hvězdami, ale bohužel, ve výsledku je pro mě You're Next neoriginální a vyloženě tuctová záležitost, která není ani napínavá, ani atmosférická, ani vtipná, no je prostě taková... nijaká. Ke cti filmu snad lze přičíst jen to, že se tu postavy, jejichž počet se s přibývajícími minutami samozřejmě snižuje, nechovají jak banda retardů, i když ta hlavní hrdinka mi byla od okamžiku, kdy si začala hrát na mix Ramba a Lary Croft, krajně nesympatická. Scéna s mixérem fajn, i když do jinak celkem vážné a seriózní atmosféry filmu se moc nehodila. To nedávno zhlédnutý Collector zaujal rozhodně víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,494,006Tržby Celosvetovo $26,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ koho čo na tomto mohlo baviť, banálne až hrôza a naivite škoda hovoriť, len samé blato /25%/ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší Home Invasion/Slasher který jsem vůbec kdy viděl a dost možná vlastně jediný, který mě opravdu bavil a proto ho hned z fleku nadhodnotím na plnou palbu.Ani si neumíte představit, jak jsem se spokojeně usmíval, že konečně vidím pořádně hutnou vykosovačku, kde každá postava nemá IQ bublajícího bláta, zabiják není nesmrtelný a nedotknutelný jako Walker Texas Ranger a celé to neskončí totálně imbecilně, ano tohle všechno v You're Next díky bohu není.Jistě, scénář místy prostě pokulhává a to hlavně v motivaci některých postav, předvídatelný to bylo jako ta nejsložitější epizoda Kobry 11 a občas to bylo zase hodně naivní, hlavně v tý pasáži, kdy nechají v klidu nahoře jednu z manželek poté, co matku vrah pod postelí rozsekl mačetou jako řezník čtvrtku prasete v Bille a oni jdou dolů a vůbec je netankuje, že tam ten filuta nejspíš ještě asi někde bude, na druhou stránku je to snad první slasher, kde je ten šok postav z brutálního masakru kolem vyobrazený paralizováním a přirozenými chybami ve stresu a né idiocismem scénáristy, který napíše postavám tak debilní myšlení, jen aby vrah měl co nejvíc komparzistů k porcování.Regulérně jsem se zabouchnul do Sharni Vinson!Konečne postava, co někde v koutku tiše nepláče a kurefsky kosí jednoho zmrda za druhym, to bylo prostě skvělý a konečně udělal někdo hlavní hrdinku, která má větší koule než banda vopičáků v latexovej maskách.Pointa mě došla dost dřív, než nám chtěl pan režisér ukázat, ale úplnej finiš jsem nečekal, to bylo překvapení a ta sekera se měla podle mě zaseknout to úplně jiné postavy, takže aspoň jeden scénáristický zvrat, který už sem nečekal.Bylo to brutální, nekompromisní, atmosferický a hlavní hrdinka je šukatelnější verze Ramba a já se po skončení filmu slastně usmíval a to se mi u home invasion/slasheru ještě nikdy nestalo, takže 90%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Film mal premiéru na medzinárodnom filmovom festivale 2011 v Toronte, kde si ho spoločnosť Lionsgate vybrala kvôli distribúcii. Aj keď bol premietaný na viacerých filmových festivaloch, do kín ho distribuovali až v roku 2013. (Da_reba)
  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)
  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama