Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom, ako skupinka zabijáckych vagabundov vtrhne do rodinného sídla s cieľom všetkých rozsekať na cucky. Nerátajú však s tým, že sa tam nachádza aj šťúple žieňa - Kulihrášok, ktorý im skríži plány a všetkých rad radom po jednom likviduje. Kulihráškov vražedný výkon je porovnateľný so Stevenom Seagalom a Chuckom Norrisom dohromady. A možno aj oni by dostali na prdel. Skáče sem a tam, vyrába rôzne nástrahy a vagabundi majú plné gate, ale to ich samozrejme nezachráni. Pravdou však je, že v rámci tohto hororového žánru je to to najlepšie čo som za veľmi dlhý čas videl, takže spokojnosť. 80/100 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Možná, že na horor a všechny jeho subžánry nahlížím při hodnocení o dost přísněji než třeba na komedie (i vzhledem k tomu, že hororová špička je tak úzká a nedostižná), ale to, co zde vidím, je každopádně výstavný scénáristický průšvih. Horory z kategorie Home invasion jsou sice vždy v podstatě o tom samém, ale jak loňská Očista rozvířila tyto žánrové vody neotřelým nápadem a poměrně kreativním zpracováním, tak na You´re Next nelze najít nic, co by stálo za řeč a vyzdvihlo příběh nad úroveň jateční pubertální kraviny. Všechna "šokující" úmrtí už jsme viděli někde jinde, atmosféru má lepší každý druhý found footage a zápletka s dědictvím mi nepřišla vůbec věrohodná. Jediné, co opravdu oceňuji, je rázná hlavní hrdinka, která se konečně chovala tak, jak se na danou situaci sluší.. 40% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Napřed sledujete tradiční "home invasion" blbinu, která si svou tuctovostí a pitomostí koleduje maximálně tak o jednu hvězdičku. Pak ovšem do hry někdo přimíchá trochu Ramba v sukních, trochu Sám doma a trochu slasheru naruby a začne to bejt sranda, i když pořád blbá. Wingard je dobrej, jen bych prosil zjevnější nadhled a lepšího scenáristu! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Další pohrávání s žánrovými pravidly, tentokrát mnohem méně zábavněji a méně kreativně než ve čtvrtém Vřískotu nebo v Chatě v horách. You're Next vlastně jen dopodrobna naplňuje škatulku home-invasion hororů, kterou následně zasazuje do sociálně-realistického rámce a převrací vztahy mezi postavami. Tím ale vlastně přichází o veškerou děsivost (nevyužité masky zvířat), a spíše než hororem je nevýrazným thrillerem s několika gore odbočkami a milým černým humorem. Od sebeuvědomělého filmu převracející žánrová schémata (navíc podpořeného festivalovým hypem) jsem čekal tedy mnohem více než takovou přízemní vyvražďovačku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přehypeovaný tupý home invasion slasher, u kterého stejně jako u podobné OČISTY platí, že kdyby se nijak zvlášť sympatické nebo snad zajímavé postavy nechovaly jako idioti a neustále nesmyslně neopouštěly skupinu, aby mohly být krvavě zavražděny (jako by z nich všechnu inteligenci vysála nadstandartně schopná final girl), film by skončil dřív, než začal. A rádoby šokující závěrečné vysvětlení mě fakt do kolen nedostalo. Ale spíš asi nejsem úplně cílovka, když mi ke štěstí nestačí jen pár masopustních masek a rozmlácených hlav. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)
  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama