Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 10
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 10

Recenze (475)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý snímok z akčnej horrorovej série "Resident Evil" bol natočený v roku 2002 po ňom nasledovali ďalšie štyri diely (Resident Evil: Apokalypsa, Resident Evil: Zánik, Resident Evil: Afterlife, Resident Evil: Odveta), kde sme mali možnosť sledovať strastiplný príbeh odvážnej Alice. V roku 2016 prišiel do kín v poradí šiesty snímok, ktorý nesie názov "Resident Evil: Posledná kapitola". Uzavrel sa kruh. Alice sa vracia naspäť do Raccoon City, odkiaľ sa začala šíriť epidémia smrtiaceho t-vírusu, aby navždy skoncovala s diabolskou korporáciou Umbrella a oslobodila svet od krvilačných zombie. ***** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Díky bohu už zakončení této série, která poslala celou značku RE totálně pod kytky.. režisér Anderson asi hodně koukal na walking dead a na mad maxe a opět se tak trošku inspiroval. Akce je tam od začátku do konce, ale je to tak debilní, že mě to ani nebavilo. Prostě to dosrali a já doufám, že se tý značky ujme někdo jinej a natočí SKUTEČNÝHO Resident evila. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poslední RE je fakt nářez! Z kina jsem šel ohluchlý a s rozhozenýma očima.... Jinak samozřejmě jsou dvě třetiny (nebo tři?) filmu věnovány mlácení hlava nehlava v prasáckém střihu, co rve oči. Ale s tím jsem počítal, snad se i trochu těšil. Což neznamená, že střihač nemohl ubrat na razanci...ale zvládl jsem. Mám slabost pro RE (i když na 1.místě mám comics), mám rád Jovovichovou, když se pere, a zombíci též nejsou k zahození. Ošklivá Umbrella se konečně naplno odkopala, a tak je osud lidstva téměř zpečetěn. Kromě šílené kamery jsou obstojné i triky (vyjma placatých 3D krajin), nechybí roztomilé bestie (kentauři fajn, ale lítací potvory vedou), úderná hudba (kterou více oceníte v kině) a úděsné zvukové efekty (zvedaly mě z křesla). Většina soubojů adrenalinových (už ten první na bojovém vozidle), byť v kině opět razantnější. Spolu s dalšími deseti diváky jsem si film fakt užil. Jen konec jsem si představoval trochu jinak, když má jít o poslední část... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to stupidní, ale popravdě jsem nic jiného ani nečekal. Spíš bych se rád víc bavil, což se ale také nepodařilo. Šílenomaxovský úvod byl spíše trapně béčkový a ačkoliv se s příchodem do Úlu blýsklo na trochu hororovější časy (uzavřené prostředí Resident Evilu svědčí), ve finále to byl zase jen a jen brak s příšerně nepřehledným střihem akčních scén. Nad logickými chybami nemá smysl se zastavovat (Být já padouch, prostě bych nechal zapnutý ten větrák a vidělo by se...), je to prostě mizerná videohra, kterou si ale ani nemůžete zahrát. Poslední kapitola? Kéž by. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi klon lidštější, než kdy byli oni." Tak to je jedna z největších myšlenek tohoto díla. Díla, které je rychlé, přičemž při jeho zběsilosti jsem si tak nějak nestihl všimnout, jestli to spapalo nějakou originalitu a smysl. Tipnul bych si, že nikoli, ale jistý si tím nejsem. Alespoň jsem si prohlédl pár klonů, přiučil jsem se technice boje při zavěšení na laně a ačkoli se nechci chlubit svým jediným funkčním mozkovým závitem, tak na zrádce bych okamžitě vsadil jeho titul. Ano, tak to bylo průhledné, možná až průsvitné, ale nemohu na to být moc zlý, protože dámské obsazení evidentně dělal někdo, kdo nosí pinďoura ve stejné nohavici jako já. Respekt, bratře. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Postava Claire Redfield (Ali Larter) nosí ve filmu stejnou výstroj jako ve videohře „Resident Evil: Revelations 2“. (Sykii)
  • Mladšiu verziu Alice a Červenú kráľovnú si zahrala Ever Gaboo Anderson, skutočná dcéra Milly Jovovich (Alice). (HelenaGray)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 2016 v Tokiu. (Varan)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama