Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozjazd pomalý, zvyšok výborný. New World je konverzačka z prostredia kórejských gangstrov, ktorá viac, ako na explicitnosť a krvavosť vsádza na charaktery a konverzácie medzi nimi. Nejedná sa o žiadny veľký Mindfuck akým bola napríklad Volavka. Ale cítiť z toho určitú noblesu. Sú mi strašne sympatické filmy, ktoré dokážu vytvoriť taký ten pocit high class sveta, ktorý ale zároveň pôsobí odpudivo. Herecky bezchybné, hudobné skvelo podfarbené - len tým babám sa mohol dať väčší priestor. Finálny zvrat očakávateľný, ale je podaný veľmi neočakávateľne. Takže paráda. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Cistokrvna zanrovka, vynikajuco rezijne zvladnuta. Kedze tento zaner mozem, tak poznam z inych podobnych kuskov rovnake ci podobne dejove linie. Preto mi toto stvarnenie neprislo ako moc originalne. Preto "len" stvorhviezdie. Dlhsiu stopaz som si zacal uvedomovat az v samotnom zavere, ktory som, podobne ako Adrian, vnimal ako nadbytocny. S ostatnom tiez viac-menej suhlasim. ()

Reklama

Atheas 

všechny recenze uživatele

Tak na tuto nádheru jsem se chtěl podívat roky. No a po dokoukání mám z toho hodně smíšené pocity. Je to poctivá gangster film ze vším všude, jen jsem asi tak nějak ale úplně nepronikl do té korejské mentality v gangsterském způsobu myšlení. Bylo mi to cizí, a dost často jsem nepobral proč postavy jednají tak jak jednají. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Perfektná gangsterka, ktorá síce v jednotlivostiach pripomenie viacero klasík žánru, ale napriek tomu dokáže neustále prekvapovať a výsledné pointy nepôsobia vykonštruovane. Z L. A. Confidential si to berie snahu polície ovládnuť podsvetie, len nie kvôli chamtivosti ale kvôli tomu, aby ich udržali na uzde. Z Infernal Affairs zase hru s krtkami infiltrovanými v podsvetí. Kitanov Outrage mi zase trochu pripomenula snaha jednotlivých gangsterov dostať sa cez mŕtvoly v rebríčku vyššie. No a ústredným predobrazom je jednoznačne The Godfather o vzostupe nového Capo di tutti capi. Jeho cesta je rozhodne strhujúca a prerod pôsobivý. Pre mňa do tej doby neznámy Jeong-jae Lee sa neskutočne vytiahol. Za zmienku stoja aj ďalší herci ako Min-sik Choi, ktorý je síce na správnej strane, ale zároveň by ste ho najradšej zabili. Najväčším prekvapením pre má bol ale Jeong-min Hwang, ktorého síce považujem za kvalitného herca, ale nemám ho rád. Aj tu si zahral takého skôr otravného gangsterského frajera, ale práve jeho vzťah s hlavným hrdinom mi strašne pripomenul Wooovky (hlavne Killera) v ktorých sú chlapi ochotný položiť svoj život pre svojho pokrvného brata bez ohľadu na to, že pôvodne stáli na opačných stranách zákona. Piatu hviezdičku filmu nedám len kvôli tomu, že ich línia nemala väčší priestor, ale som rád aspoň za tú krátku záverečnú koncovku. Pre mňa zbytočná nebola a som rád, neskončila v strižni ako si niekto prial. :) Akčných scén a brutalít tu veľa nie je. Je to hlavne spletitá pavučina vzťahov medzi ganstermi a policajtmi, ktorá sa pomaličky rozplieta, ale v druhej polovici neskutočne graduje a aspoň tá jedna tradičná hromadná bitka stojí za to vrátane bitky v obmedzenom priestore výťahu. Výsledkom je gangsterka s vyústením, ktoré som si vždy prial vidieť a tak som rád, že sa mi to splnilo. 8/10. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Korejci už několikrát ukázali, že není správný je v rámci filmu přehlížet, protože umí točit nad míru dobrý filmy. Nejinak je tomu i u Sinsegye, kterej diváka vrhne do boje o post mafiánskýho bosse, o kterej se uchází všechny možný strany. Ze začátku to má trochu pomalejší rozjezd, ale jen co se člověk rozkouká, už je snímek v plným proudu. A protože se jedná o asijskej film, nejsme ušetření slušné dávky reality až naturalismu, takže když se strhne nějaká ta bitka, je potřeba si utřít krvavý čelo. Stinným vroubkem může být stopáž přesahující dvě hodiny, zhubnutí cca o 20 minut by tomu slušelo, ale není to zase nic tak zásadního. V The New World se dočkáme nečekaných i čekaných zvratů a zápletek i pořádné řežby, nátlaku na psychiku a vyústění, který možná bude dost lidí očekávat, ale je to podaný tak nějak elegantně, že to vlastně vůbec nevadí. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama