Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Crown Vic je jakýmsi záznamem noční směny nováčka a ostříleného policisty, v němž sledujeme jak rutinní práci, tak i tu dramatičtější, při níž létají kulky vzduchem. Celý snímek ale nemá v podstatě žádný větší dějový oblouk, jelikož po většinu času jsme svědky drobných epizodek, z nichž jen pár se ke konci nějak vyřeší. Toto by sice ani tak nevadilo, avšak rozvláčné tempo a pomalý rozjezd poměrně značně ovlivňují celkový dojem. Ve finále tedy z Crown Vic vzejde atmosférická jednohubka, při níž se ale neubráníte dojmu, že to šlo celé pojmout daleko, ale daleko lépe. „There is the world inside this squad car and there's everything else outside of it.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle svět je krutej. A jen obtížně se drží na uzdě. Los Angeles nejsou jen obchodní čtvrtě, výrobní průmysl a filmová studia. Jsou to i ulice plné feťáků, prostitutek, zoufalců, násilníků a lidského dna. Policejní uniforma pro ně nic neznamená. Vůz 14. První služba. První noční. K ostřílenému mazákovi (Thomas Jane) přisedá bažant, který před chvílí zvracel. Otec byl polda, on čeká rodinu. Jeho školící parťák vidí svět bez příkras. Trápí ho, jak se jeho práce za poslední dekády změnila. Nechce být ustrašeným byrokratem. Teď brázdí v policejním autě ulice a snaží se řešit problémy dřív, než mu přerostou přes hlavu. Už osm let stará (a o level lepší) Patrola sázela na atmosféru a snahu dostat diváka doprostřed akce. Tady je to podobné, jen o dost méně syrové. Naše dvojka tam usměrňuje opilou zástupkyni prachaté mládeže, tam chytá drobného zlodějíčka, tam oznamuje úmrtí příbuzným, tam řeší trable fetující vdovy Janeova mrtvého parťáka. A po celou noční šichtu vnímáme, že za bílého dne dva lupiči vybrali banku Union Trust, střílí bez varování a pořád jsou na útěku. I když se hodně povídá a pár scén je navíc, výsledek je intenzivní a pohlcující. A to je sama o sobě velká pochvala. Velmi poctivé tři hvězdy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Náročná noční šichta, která má pro někoho charakter iniciační a pro jiného až na jednu záchrannou misi okorale rutinní. Thomas Jane dává tu mentorskou roli mazácky (jeho pracovně-životní moudra měla mít v policejní radiokomunikaci vlastní kódová označení), občas probleskne nějaké slovo do pranice k současným „blue lives don´t matter“ náladám a celkově se ukáže, že na té profesi v časech, kdy pytel hrubne a záplaty se zjemňují, je černobílé jen to služební auto. Škoda, že je Souza režisérský rook. Ayer by to poslal o level výš.. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Tak někde mezi Patrolou a Tlapkovou patrolou. Sledujeme jednu všední noc policejní hlídky, spoustu drobných incidentů a epizodek se spodinou společnosti, s kriminálníky, i s lidským odpadem z řad policie. Je to o něco zábavnější než pozorovat při práci uklízečku nebo popeláře, ale zas ne o moc, a všichni mě tu strašně s*ali. Já mám velký respekt k jejich práci, podobné filmy mám rád, Crown Víc je ale laciný, není vůbec ničím zajímavý, a hodně mě zklamal, proto ta přísnost. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva američtí policajti na jedné noční směně v oceňovaném dramatu. Veterán vs. nováček. Realistická záležitost se skvělou atmosférou, ale ve výsledku za mne průměrný film, který si zapamatuji navždy první minutou filmu. Tohle je nejdokonalejší a nejúžasnější akční první minuta filmu v mé historii jako diváka. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Ústřední dvojice se do vysílačky ohlašuje volacím znakem 20-L-14. Písmeno L však používají pouze vozidla s jedním policistou, vozidla se dvěma policisty používají písmeno A. Správně by tedy mělo být 20-A-14. (Hal_Moore)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Reklama

Reklama