Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Průměrná parodie Smrtonosné zbraně s prvky dalších filmů. Nejedná se o styl, který bych vyhledával, navíc místa, kdy jsem se smál dost kontrastovala s těmi, kdy byl děj tak nějak navíc. Každopádně 3* dávám za to, že jde o předělávku Smrtonosné zbraně, kterou mám rád, za scénu ze Základního Instinktu, Hannibala, za Bruse Willise, za dobrou hudbu a za konec ve stylu Waynova světa s Bohemian Rhapsody a Love Kills v závěrečných titulcích. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní, vkusná a vtipná parodie na celou řadu slavných hollywoodských bijáků. Docela mě překvapilo, že Samuel L. Jackson hrál v takovéhle věci, ale i díky němu jsem se opravdu bavil a několikrát mě Nabitá zbraň opravdu rozesmála. Škoda, že takovéhle filmy se už netočí, jelikož dnešním tvůrcům parodií chybí většinou smysl pro vkus. Možná je to i dnešní dobou a dnešním filmovým publikem. No škoda. Velká škoda. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Hollywood ztrácí smysl pro humor a parodie už vlastně nevznikají. Poslední, kterou si pamatuju, je snad ne úplně dobrý Grimsby a velmi slušný Diktátor. Přitom v devadesátkách se stal terčem nějaké té poťouchlosti, snad každý divácky atraktivní titul . Nebo došlo aspoň na veselejší verzi ikonických scén. Pro parodii je klíčová znalost originálu, takže když se nějaký film objevil v parodii, byl to důkaz, že je známý a oblíbený a že si z něj mohou tvůrci vystřelit, aniž by to působilo jako výsměch. V Nabité zbrani posloužil jako základ Smrtonosná zbraň, do které byla přimíchána spousta šťouchanců do filmů jako Základní Instinkt, Mlčení Jehňátek a další. A nechyběla hvězdná camea, jako B. Willis, Ch. Sheen, nebo část posádky Star Treku. Vtípků byla hromada a poměr těch zdařilých byl vysoký. Za mě je Nabitá zbraň 1 slušný konkurent prvním Žhavým výstřelům, i některé ze slabších Bláznivých střel. Sympatická je i stopáž, tvůrci si byli vědomi faktu, že v nejlepším se má přestat. Je to jen filmová blbinka, která si na nic nehraje. Na rozdíl od strašných pokračování Policejní akademie, se tentokrát nemá Quintano zač stydět. Vlastně je to jeho jediný slušný film... . ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na parodiích je hrozně fajn to, že si je užijete i po letech po několikerém zkouknutí. Protože mezi jednotlivými zhlédnutími stihnete dokoukat dosud neviděné filmy, z nichž si film dělá srandu (včera po více než dvaceti letech vtípek z Wayneova světa, který jsem viděl teprve nedávno). Navíc mám hrozně rád ty zdánlivě nelogické dialogy různých postav, kdy každý mluví o něčem jiném. A pak, samozřejmě, Jon Lovitz, to je hrozný machr. Tohle je hrozná prdel, i když ke konci trošku slabší, ale pořád prdel. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Podľa toho, čo produkuje v Hollywood v posledných rokoch (Epic Movie, Disaster Movie), dnes už môžem posúdiť, že zlaté časy bláznivých paródií sú za nami (česť výnimkám ako Tropic Thunder). Aspoň pre mňa vyvrcholili v deväťdesiatych rokoch aj v podobe takých kúskov ako Nabitá zbraň (+ Horúce strely, najlepšie Nielsenovky, Chasovky atď.). V každej scénke sakrastické odkazy na akčné kultovky, hlášky ako z veľkej knihy, hrdinovia, na ktorých smrteľne vážny výraz sa stačí pozrieť a hneď sa smejem - tomu vravím plnokrvná paródia. V tomto konkrétnom prípade si pridajte čerešničky ako "Scottie, oprav ten kávovar" alebo John MacLane so zničeným karavanom (či Emiliovu guľatú prdelku;-)... ale načo sa snažím vymenúvať, je to zbytočné - perly hodné svojho žánru sa v Nabitej zbrani sypú z obrazovky každú druhú minútu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Nabitá zbraň je filmovým debutem pro Denise Richards, kterou můžete spatřit jako jednu z dívek v červených šatech ve scéně s piánem. (HellFire)
  • Postavy Samuela L. Jacksona a Emilia Esteveze "Colt a Lugar" nesou jména dle pistolí. Generál Mor-tars je zase pojmenován po automobilové společnosti General Motors. (HellFire)
  • Bruce Willis není uveden v titulcích na začátku ani konci filmu. (korbitch22)

Reklama

Reklama