Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, mělo to i své zářné chvíle, ale dokonale strašidelná atmosféra jedničky je nenávratně pryč. Zbývá tak vcelku kvalitní příběh (což může být u hororu tohoto typu možná spíše na škodu neboť v jednoduchosti bývá krása) a k tomu se tvůrci spoléhají na jednoduché lekací scény. Dále jsem byl velmi spokojen s hereckým výkonem sympatické herečky v hlavní roli. A tak, i když to bylo na první pohled výrazně horší, stále to ještě mohlo dopadnout všelijak. Zbytek mých nadějí dokázalo definitivně pohřbít až finále, jenž působilo spíše jako vyvrcholení akčního superhrdinského filmu, než cokoli jiného. Váhám tedy mezi 2-3 hvězdami, ale dost mne to po půlce uspávalo a tak by se to mělo na hodnocení odrazit. 49% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chaves rozhodně není dobrou volbou co se týče filmové kvality, ale peníze Warnerům nosí do kasičky poctivě, takže divák sice může frflat nad stále stejnou šablonou tohoto zdá se nekonečného universa, ale to je asi tak všechno. Sestra se samozřejmě znovu vrátí ve třetím díle. Všechny postavy ostatně přežily a pojede se nanovo. Příště kostel v Anglii? Jen tipuju :) 40% PS: Kozel více než potěšil. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zmena režiséra trochu prospela. Predsa len, Chaves obstojne zvládol aj jeden diel Conjuringu a v pár momentoch je cítiť že má ako takú víziu. Francúzsky internát je atraktívnejšie miesto ako opustený kláštor z minula a pri postavách vidieť prirodzený vývoj. Príbeh ale opäť neohurí, rozbeh je pomalý a záver prepálený. Polodetektivná linka sestry Iren ma nudila a mytologické fantazmagórie si znovu neodpustili. (Oči, Ježišova krv 2). Lakačky sú podpriemerné, herci občas až iritujúci a nejaké extra nápady alebo zvraty nečakajte. Viem si predstaviť že fanúšikovia hororov nebudú až tak sklamaný, no ja už začínam byť trochu unavený z toho ako sa všetky podobné filmy vykráduju, recyklujú a neprinášajú nič nové. Voľakedy ma aspoň poriadne miklo keď išlo o strašenie zvukmi, tu som to už nenašiel. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Neschopnosť strašiť tu bola až desivá. S takýmto materiálom by nejaký talentovanejší tvorca dokázal zázraky, Michal Chaves nezvládol nič. A to niektoré  tie scény mali obrovský potenciál. Už len v úvode máme sviečku (ktorá vyhasne a za ňou sa objaví duch), horiaceho kňaza a tieň vrhaný na nočné baráky. To je novinová scéna, vínová scéna, kozel… Chce fakt lúzra, aby toto všetko premrhal.  Nepomohla ani roztomilá, avšak prehrávajúca Taissa, a celkovo ten démon už je strašne vyčerpaný. Chcelo by už asi vymyslieť aj niečo nové. Každopádne, ešte jeden podobný horor a Michael Chaves sa bude s Davidom Gordonom Greenom deliť o bronzovú medailu v trojici najväčších režisérskych  lúzrov súčasného Hollywoodu. Väčší sráči už sú len Antoine Fuqua a Eli Roth. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hezky vypadající rutina s fajn atmosférou, kterou dotváří zejména prostředí. Když pominu strach z přicházejících jump scarů, nebál jsem se ale ani na minutu, což je u hororu trochu problém. Ve druhé polovině se to překlopí skoro až v temné survival fantasy, kde je ústřední boss na jednu stranu totálně overpowered hovado, co probouzí všechno mrtvé v okolí, ale hlavní postavy mají naštěstí plot armor, takže je jen tak někdo lusknutím prstu rozsračkovat nemůže. Blbé, ale v této fázi celkem zábavné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)
  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama