Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Týždeň dozadu som si zhodou náhod zopakoval prvú časť, takže som bol celkom v obraze. Velmi mi tu chýbal otec Burke, z ktorého v prvej časti sálal velký rešpekt, ale Taissa Farmiga to ako sestra Irene našťastie zvládla aj sama. Niektoré scény dokážu vyvolať nepríjemné pocity a aj keď internátna škola nepôsobí tak desivo ako odlahlý kláštor, prostredie tvoreniu atmosféry stále velmi pomáha. Koniec mi najprv prišiel nedotiahnutý, ale keď som si prečítal vysvetlenie potitulkovej scény a to, ako do seba všetko zapadá s The Conjuring univerzom, začínam sa na neoficiálne poslednú časť tejto série velmi tešiť. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zmena režiséra trochu prospela. Predsa len, Chaves obstojne zvládol aj jeden diel Conjuringu a v pár momentoch je cítiť že má ako takú víziu. Francúzsky internát je atraktívnejšie miesto ako opustený kláštor z minula a pri postavách vidieť prirodzený vývoj. Príbeh ale opäť neohurí, rozbeh je pomalý a záver prepálený. Polodetektivná linka sestry Iren ma nudila a mytologické fantazmagórie si znovu neodpustili. (Oči, Ježišova krv 2). Lakačky sú podpriemerné, herci občas až iritujúci a nejaké extra nápady alebo zvraty nečakajte. Viem si predstaviť že fanúšikovia hororov nebudú až tak sklamaný, no ja už začínam byť trochu unavený z toho ako sa všetky podobné filmy vykráduju, recyklujú a neprinášajú nič nové. Voľakedy ma aspoň poriadne miklo keď išlo o strašenie zvukmi, tu som to už nenašiel. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už jednotka mi prišla nemastná neslaná. Dvojka má síce istejšiu réžiu a niekoľko zaujímavých scén, ale vo výsledku koniec výrazne podkopáva nohy budovanej atmosfére a hlavne zabraňuje naplno precítiť vnútorný vývoj u hlavných postáv. Asi najistejšie je povedať, že je to film, ktorý ide po povrchu. Či už sú tu lakačky alebo strach samotný. Všetko je tam spravené účelovo, bez nápadu ( hoci stále v medziach logických motivácií), čo ale z toho keď finálny dojem je skôr nuda. Mýtotvornosť tu nie je takmer žiadna a základné vzťahy nefungujú. Je to len výplň, ktorá možno poteší ak od toho neočakávate nič svetoborné, ale Wanovi sa to v jeho zárezoch rovnať nemôže. Zatiaľ najhorší Chaves a najmenej využitý potenciál. Takže v zásade zbytočnosť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DÉMON PŘEŽIL…“   Tak nemůžu říct, že by se jako nic nedělo, ale… vlastně se nic neděje. Jeden by mohl říct, že jde o precizně vystavovanej příběh, ale já po 50ti minutách říkám, že je to kurva NUDA! Pak to ještě začne bejt blbý jak troky a vůbec mě to nebaví! Nejzajímavější na tom jsou ty závěrečný titulky… (ne vole, kvůli vysvobození ne…) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Taissa Farmiga je setrou herečky Very Farmigi, známou např. ze série „ V zajetí démonů“. 2.) K dnešnímu dni je film cca 230 mil. USD v plusu. 3.) Thx za titule „Martin Petřík“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, mělo to i své zářné chvíle, ale dokonale strašidelná atmosféra jedničky je nenávratně pryč. Zbývá tak vcelku kvalitní příběh (což může být u hororu tohoto typu možná spíše na škodu neboť v jednoduchosti bývá krása) a k tomu se tvůrci spoléhají na jednoduché lekací scény. Dále jsem byl velmi spokojen s hereckým výkonem sympatické herečky v hlavní roli. A tak, i když to bylo na první pohled výrazně horší, stále to ještě mohlo dopadnout všelijak. Zbytek mých nadějí dokázalo definitivně pohřbít až finále, jenž působilo spíše jako vyvrcholení akčního superhrdinského filmu, než cokoli jiného. Váhám tedy mezi 2-3 hvězdami, ale dost mne to po půlce uspávalo a tak by se to mělo na hodnocení odrazit. 49% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama