Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Scary-as-fuck film, který maximálně využívá možnosti média. Blair Witch bylo spíš událostí, film samotný byl jen završením konceptu a sám je v podstatě hodně banální. O pozdější Paranormal Activity škoda mluvit. Kletba oproti tomu skvěle pracuje videoformátem, televizním formátem, dokonce i to strašení v ložnici se najde. Jediná chyba toho filmu je, že to trochu přežene se stopáží. Jinak není moc pochyb o tom, že jde o jeden z nejlepších moderních hororů. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nejlepší přijde až po titulkách :-((( ..... Není to vyložený propadák, ale jsem zklamaný, protože sem čekal víc. Především víc hrůzy a napětí mi scházelo. Je to podle mě zbytečně dlouhý a příběhově neucelený. Taky zjišťuju, že mě čím dál víc začíná vadit roztřesená kamera a její manipulace, která je mnohdy k smíchu. (viz. spadne kamera a vždy se otočí tím správným směrem, aby bylo vše podstatné vidět...nebo...chlapovi umírá manželka a on radši dojde pro kameru, než aby jí pomohl). No ale nechme kritiky. Pro fanoušky asijských hororů asi povinnost, fanouškům hororů obecně bych Noroi asi spíš nedoporučoval. I když konec je pětihvězdičkový, to nepopírám. 55% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to točené dokumentárnou formou a práve to je len dobre,lebo je to viac také realistické.Je to neskutočne prepracované a aj keď je to niekedy bráne v zábavnej forme,vôbec to nestratilo svoju strašidelnosť.Je to točené realisticky,je to točené strašidelne a je to točené aby človek hltal každé napredovanie v príbehu.Je tam pár nezmyselností ale neotrávili mi celkový dobrý dojem z filmu. Môžem za seba povedať jeden z najlepšie natočených FF projektov aké som videl.V tom je neskutočne brilantne spracovaný.Aj príbeh je zaujímavý a človeka donúti k zamysleniu,či je to pravda alebo filmári sú naozaj schopný.Len škoda že je v príbehu asi nechtiac zakomponovaných pár zábavných častí,ktoré tam byť nemuseli.Hlavne Pán Hori tu bol ukázaný ako čistý trapoš. A finále dopadlo nad moje očakávania,u mňa silné 4*. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Námět je skvělý a polodokumentární styl mám rád, ale radši bych tenhle film viděl jako předělávku u Amíku. Tohle asijské provedení mi přišlo celkem směšné a nudné, dost často jsem se smál, a když se u hororu smějete je něco špatně ,-) Hlavně ten pan Hori v té "dost cool" alobalové bundě mi přišel dost směšný, ale slušelo mu to :) Musím ale hvězdičku přidat za posledních pět minut, to jsem si opravdu kousal nehty i na nohou. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

S asijskými horory mám jeden problém. Nebojím se u nich. Na doporučení jsem se tedy rozhodl podívat na tento film a lituji ztráty času. Tohle je zdechlej pokus o natočení syrového hororu, Jako někdo, kdo má režisérské cítění se divím, že má pan režisér takovou odvahu toto vůbec pustit mezi diváky. Přiznám se, já bych tak statečný nebyl. Vleče se to stále stejným tempem a správně by měl postupně gradovat. Vyvíjet se v napětí a děsu. Atmosféra je po celou dobu stopáže jednotná. Já ani nevím, co by mě zde mělo vyděsit nebo nalákat na strach. Na horor se snad dívám kvůli pocitu strachu a napětí ne? Tohle je jen nějaký pokus o něco výjimečného, co může platit maximálně na někoho, kdo nemá nakoukáno jako já. Za sympatického hlavního hrdinu dávám 1* a STOP ASIJSKÝM HORORŮM. Asiaté neumí točit horory. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama