Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, na mě to působí, jako by se tvůrci rozhodli místo výdělečných módních hororů dělat postmoderní reflexivní umění navazující na mistry vyprázdněné narace a eklekticismu (aluze Shiningu jak sviň, hells yeah). Vlastně mi to přijde jako velmi pečlivě zkomponovaný troll na blbečky, kteří od série ještě něco čekají. A já jsem tedy jeden z nich. Po záběru na skupinu čarodějnic stojících v garáži v minulém díle jsem tady už čekala černé mše a lítání na koštěti, ale hořce jsem zaplakala, protože tvůrci začínají v každém dalším filmu úplně od začátku a používají stejné triky a vyšvihnou se až na konci a to nestačí. ()

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Já jsem sice fanouškem této série ale s tímto čtvrtým dílem mám i já docela velký problém. Ve filmu se skoro nic neděje. Lekaček a strašidelných momentů je tu hrozně málo. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická, herci byli příšerní. Z úcty k minulým dílům dávám čtvrtému dílu této hororové série aspon dvě hvězdy. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí v niekoľkých scénach budovať strašidelnú atmosféru a napätie. Potešil ma tiež záver, aj keď je mi jasné, že sa v tom tvorcovia začínajú strácať a zamotávať, ak k tomu mimochodom náhodou nedošlo už v dvojke. Dosť výrazne som sa nudil a preto dávam 40%. Tak málo som doteraz ešte žiadnemu dielu tejto ságy nedal. Ale inak to vlastne bolo celkom fajn a potešila tiež sexi tínedžerka v titulnej úlohe. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka nie som fanúšikom tejto série, no neradím sa ani k jej večným odporcom (kt. po väčšinou síce nevidel ani jeden diel, ale sú „najväčšími znalcami“). Taký rok dozadu po tretej časti, ktorá má výrazne (po veľmi slabej dvojke) prekvapila svojimi nápadmi by som možno bol schopný túto sériu aj obhajovať ... našťastie som sa k tomu ani nestihol dostať a je tu štvrté pokračovanie, ktoré mi myšlienku na tento čin stihlo nadobro vymazať z hlavy. Režisérske duo síce ostalo z PA3 nezmenené, ale PA4 je na tom ešte horšie ako sterilná „dvojka“. Nudných, nezáživných, nenápaditých 90 minút s jednou fungujúcou ľakačkou (ženská vo dvore s vetou „Can I Help You?“), nezmyselným koncom, na ktorý sa čaká 89:45 minút, aby mohol byť useknutý po ultra-hyper-rýchlych 15 sekundách s jedným záberom (a som naozaj zvedavý, či na neho vôbec v pokračovaní nadviažu alebo sa dej „prekvapivo“ presunie zase do iného časového obdobia ako v prípade predošlý Par. aktivít). Je to zdĺhavé, bez atmosféry, bez jediného nápadu – aj ten kinet ostal žalostne nevyužitý, so zbytočnými postavami, a o horore sa tu nedá hovoriť ani zďaleka. Navyše tvorcovia sa snažia až smiešne pôsobiť, že celý ...ehm... príbeh a prepojenie jednotlivých častí majú pevne v rukách a vytvárajú nejakú kvázi mytológiu (minule som im to ešte s prižmúrenými očami uveril), ale len zbytočne skáču zo vzdialenej minulosti (PA3), do blízkej budúcnosti (PA2) až po nastávajúce udalosti u susedov (PA4), a čakajú, že im asi celé dianie okolo paranudných aktivít niekto uverí. Za toto vyhodiť peniaze za kino, tak si ruky odrežem! Nie, proti found-footage nemá nič, ale pre túto sériu to je zatiaľ 2:2 (slušné 1 & 3 VERSUS slabučké 2 & 4). K už pripravovanej päťke sa pravdepodobne opäť prinútim, ale ak bude pokračovať v takomto trende bude to u mňa posledný klinec do rakvy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Někdo se zase dozvěděl, že je teď FF v módě a tak vyndal pár noteboků, Kinectů a mohlo se zvesela natáčet další pokračování onoho PA. Většina fandů tušila, že to nejspíš klesne, ale až tak? I s mým čsfďáckým přítelem jsme se shodli, že nás snad z celého filmu nejvíc vylekala ta rezatá kočka. Pár efektů docela ušlo, opravdu jen místečky to bylo trochu strašidelné, ale handycamerové filmy se začínají stávat zvykem a čeho je moc, toho je příliš. Můj exoskeleton začíná být působením těchto filmů tvrdší a tvrdší, takže už jsem všemi těmi nočními scénami omlácená ažaž. No a ten závěr, jak je to tu už po tisícáté opakováno - děs, krátký, kraťoučký děs běs. Titulky byly teda pětkrát delší než celá záverečná scéna. Velice zbytečný film. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Vizuální efekty a animaci dělala společnost Industrial Light & Magic založená Georgem Lucasem, která se postarala např. o efekty k filmu Avatar (2009) nebo k filmům ze sérií Piráti z Karibiku, Iron Man nebo Transformers. (Freakyy)
  • Postava Robieho (Brady Allen) je pomenovaná podľa Robbieho Mannheima, chlapca, ktorý bol v roku 1959 údajne posadnutý diablom a vďaka exorcizmu sa mu podarilo zachrániť život. (katherine.)

Reklama

Reklama