Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 1

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (265)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory mé averzi k sequelům se mi to hodně líbilo, protože mi to přišlo vážně hodně strašidelné (já mám rád i jedničku, u které osobně umírám strachy, a zde tomu nebylo jinak). Na jedničku to navazuje hodně nenásilně (člověk ji navíc vlastně vůbec nemusí znát - pokud tedy někdo takový existuje - aby si užil pokračování), dokonce mi přišlo, že je to v podstatě to samé, jen přenesené z devadesátek do současnosti - postavy jsou tím pádem vybavené mobilními telefony, vysílačkami, GPS navigací a dronem, ale stejně jim to není nic platné a film postupně spěje ke svému předem očekávanému závěru - přesto mi ta předvídatelnost nijak nevadila (podobně jako třeba skutečnost, že byl do jedné z rolí nově obsazen herec tmavé pleti, jak si doba žádá - obsazení je tak jako tak nevalné; víc mi vadilo, že si film nenajde čas, aby více popsal svoje postavy - tvrdím, že v takovém případě si k nim pak člověk nemůže vytvořit vztah a je mu jedno, jestli přežijou, když o nich v podstatě nic neví - a když se navíc občas chovají jak idioti, kteří lezou tam, kam by normální člověk ani nepáchnul, byť zrovna zde mi ta míra debility nepřišla až tak do nebe volající, jako v jiných hororech podobného typu (dalším zastoupeným klišé jsou baterky, které ve filmu samozřejmě zhasínají zrovna v té nejblbější chvíli - nemůže jednou někdo konečně natočit horor, kde budou v nočních scénách baterky fungovat úplně normálně? (podobně otravným klišé jsou motory aut, které nechtějí nastartovat zrovna ve chvíli, kdy je potřeba se s autem urgentně někam přemístit). Od Adama Wingarda mě už kdysi nadchnul jeho starší snímek The Guest, a možná i proto jsem byl k nové Blair Witch hodně vstřícný a mávnul rukou nad jejími nedostatky - ten závěr ve strašidelném domě je naprosté psycho a už kvůli němu ten film stojí za pozornost, ať už si o jeho postavách a věrohodnosti jejich chování můžete myslet co chcete. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Sequel na původní snímek z 1999. Hm. Dobrý no... V dnešní době, kdy fan footage žánr je díky Paranormal Activity sérii už dost omšelý a opotřebovaný, si člověk musí klást otázku, zda vůbec bylo tohle pokračování nutné. Inu, nebylo. Kouzlo hrůzy jedničky spočívalo především v oné neviděné, neznatelné hrozbě a klidné temné atmosféře. Tenhle snímek ale obojí posere hned v prvních 5 minutách. Asi od půlky začíná hrozná jízda plná křičení, vřeštění, běhání sem a tam atd., přičemž divák nemá vůbec žádný čas si oddechnout. Díky tomu zcela vymizí napětí a začne nuda. A ta zkurvená nadpřirozenost! Dyť to už s tou jedničkou nemá vůbec nic společného! Tvůrci evidentně nedali dopustit na klasické vyvražďovačky teenangerů, tak je s vervou napumpovali i sem. Co však můžu ocenit jsou velice slušné zvukové efekty, ty občas tu otřesnou atmošku ještě tak nějak zachraňují. Jo. Uvidíte tam tu čarodějnici. Je to velký bílý wendigo. Uups, spoiler! A víte vy co? Nemáte zač! Fakt... Slabší 2* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ niekomu v jednotke chýbal nejaký tieň, alebo aspoň náznak bléruičského monštra, tak sa po dvadsiatich rokoch dočkal. Je ale otázka, či má niekto chuť si pozrieť opäť ten istý typ filmu, keď sa z found footage stál žáner sám o sebe a nepôjde skôr len o istý typ nostalgie a porovnávania. Blair Witch prvú polovicu skôr otravuje, pretože tieto tváre si vážne nezapamätáte, tú druhú sa slušne rozbehne, ťaží z toho, že každú chvíľu čakáte v zábere to niečo naviac, čo zostalo pred dvadsiatimi rokmi záhadou. Možno aj od toho sa bude odvíjať vaše hodnotenie, či tú čarodejnicu vidieť chcete, alebo nie. No a bohužiaľ scenár sa síce snaží celú mytológiu nejako osvetliť, ale nič šokujúce či prevratné nás nečaká. S Wingardom to ide mierne dole kopcom, po slušnom debute prišiel tento priemerný sequel (ale v kine by fungoval určite lepšie, preto asi aj tak nízke domáce hodnotenia) a takmer sa odpísal tragickým Death Note. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Od novýho Blair Witch jsem si toho moc nesliboval a proto jsem vůbec uvažoval jestli si ho vůbec pustím. Nakonec ve mě zvítězila zvědavost a já do toho šel. A musím uznat, že to nebylo tak špatný jak jsem čekal. Verzi z roku 1999 to sice nesahá ani po kotníky, ale v době kdy už FF projektům skoro odzvonilo je to celkem solidní kousek. Samozdřejmě, že se zvětšiny jedná o recyklaci původního, ale i tak u mě tenhle snímek obstál. Přiznávám, že bylo celkem příjemný navštívit starej dobrej Burkittsville a slyšet o čarodějnici z Blair a Rustin(u) Parr(ovi). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První Blair Witch byl docela zjevení a vlastně jeden z prvních, ne-li úplně první found footage horor. I tak to byl vlastně docela průměrnej a nezajímavej film a nejinak je tomu i tady. Jen je to o 17 let novější, ale je to nudné, nic tam pořádně není vidět, hodinu a půl tam kdosi s kamerou běhá v noci po lese a natáčí listoví stromů, do toho hystericky a řve a hučí do toho random různé wannabe děsivé zvuky. Finále je pak intenzivní, až jsem se zamýšlel nad zvednutím hodnocení, ale samotnej konec je slaboučký a o ničem. Prostě znova úplně to samé, jen snad ještě horší a bez jakýchkoli inovací. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama