Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 2

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ešte prvé dva diely tejto serie ma celkom bavili, ale s každou ďalšou častou séria padala do šedej podpriemernosti. Tak od tejto časti som vobec nič nečakal, ale len z čírej zvedavosti som si ju pozrieť chcel. Po záverečných titulkoch som bol, ale milo prekvapený. Film nejde v šľapajach svojich starších kolegov, ako keby ním ani nebol. Ale aj tak sa nejedna o originálny námet, podobných filmov je niekoľko, ale tak dobre zvládnutých je naozaj minimum. Je tu niekoľko slušných lakačiek a s pribúdajúcimi minútami silnie aj napätie či atmosféra. Mňa dosť bavia filmy z uzatvoreného prostredia a tento nebol výnimkou. A preto mi nevadila ani častá chaotickosť i mierna absurdita. Je tu i nejaký ten zvrat, ale bol celkom očakávaný. Po hereckej stránke to bolo také mdlé, ale nemôžem asi chcieť zas všetko. Takže slabé, ale 4*. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Paranormální aktivity ušli od svého vzniku cestu skoro k nepoznání. Nyní pojato stylem Blair Witch, přičemž se pozornost soustřeďuje k záhadné Amišské vesnici, ze které údajně pochází kořeny i naši hlavní postavy. Napětí je od začátku poměrně silné a s lehkým nádechem duchařiny zvolna graduje až po naprosto epickou závěrečnou explozi. Kdy se odehraje kulervoucí naháněčka stísněným prostorem s odpudivě vypadajícím démonem a následně velice nápaditá a chaotická vyvražďovačka. Pravděpodobně se nejedná o nejstrašidelnější dílo z PA dílny, ale s nejvyšší pravděpodobností jde o to nejlépe provedené. Překvapily i vysoce kvalitní kamerové záběry s občasným slow-mo. Čtyři hvězdy si film vysloužil poměrně snadno, ale na tu poslední tomu přeci jen ještě něco scházelo. Velká spokojenost. 81% ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Máme tu dost možná jeden z nejlepších Paranormal Activity od prvního dílu této série. Kdo by to byl řekl, že to ještě někdo zachrání od předešlých pěti propadáků? Kdo říkal, že nutně musí být všechno jen o duchách, když paranormální aktivity jsou velice široký pojem a jsem ráda, že se v tomto díle duchařských historek zdrželo. S radostí po 15 letech dám jednomu z Paranormal Activity 4/5 poté co jsem hodnotila zbytek jen podprůměrně. Díky Williamu Eubankovi, co vzal režii do svých rukou, nabrala série úplně nový směr. Jaká radost, že Landon umí napsat i malinko odlišný scénář od předchozích dílů. To má také jediné štěstí, jinak by tato série v mých očích definitně upadla. Nevzpomínám si, kdy naposledy mě nějaký film o "nadpřirozenu" tak zaujal. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Paranormal activity, které s Paranormal activity nemá nic společného, a i když tomuhle spojení tedy vůbec nerozumím, díky bohu za to. To, co jsem dostal, totiž předčilo veškeré mé očekávání a po dlouhé době zde máme výborný poctivý horor, který místy vyděsil i mě. Celý tenhle „midsommar-like“ nápad o návštěvě amišů, která ve výsledku není jen tak obyčejná a promění se v boj o život, se mi sakra líbí a už od začátku jsem hltal atmosféru i celou komunitu do syta. Herci jsou nečekaně sympatičtí (na to, že jsou to neznámé tváře), lekaček je požehnaně hodně (naprostá většina z nich funguje excelentně) a démon na konci byl mrazivý a jeho naháněčka v lesích mě zaryla do sedačky hodně hluboko. Plusové body i za to, že jak FF formát zvykne být rozmazaný a nepřehledný, zde je podán velmi šikovně a divácky atraktivně. Ti, kteří film zavrhují, jej buďto neviděli s plnou audio palbou v headsetu nebo jej nesledovali poctivě či film úplně zavrhli už před začátkem, a tak se není čemu divit, že jsou pak zklamaní. Každopádně sluchátka na plné pecky, tma a samota v pokoji a garantuji, že budete naprosto překvapeni, potěšeni a vyděšeni zároveň. Tohle je skvělá práce a zde půjdu klidně proti davu za plných pět hvězd (objektivně 4, ale rád tu poslední přihodím), protože z outsidera se po dlouhé době vyklubal poklad. Nutno jen dodat, že sluchátka jsou zrovna u tohohle kousku naprostý must-have… ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Pořád mají tyhle "dokumentární" horory s kamerou své kouzlo, byť je tento dost utahaný, naprosto to vyrovnal konec. K zechcání!!! Pořád se u toho bojím víc, než u graficky sebelepšího celovečerního Wana aspol., protože to ve mne evokuje tu možnost reality, a to je spolu se zvuky nebo obrazovými halucinacemi a prací naší fantazie pro vzbuzení strachu nejvíc. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama