Reklama

Reklama

Oltre il guado

  • angličtina Across the River

Obsahy(1)

Marco Contrada pracuje ako etológ na taliansko-slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po niekoľkých nociach si uvedomí, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom totiž skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (80)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Italská hororová tvorba patří vůbec k nejslabším na této planetě a obecně považuju vyznavače jejich hororů za choromyslnou bandu úchyláků. Ovšem tohle je stará dobrá duchařina se skvělou atmosférou. Chvílemi jsem měl podobné pocity jako kdysi u Blair Witch. Další důkaz, že násilné a krvelačné horory jsou jen trapným přežitkem sedmdesátých a osmdesátých let a tento film by mohl nastolit novou a lepší éru italského hororu. Pro vyznavače ubližování a krve doporučuju se na toto nedívat a jít tiše masturbovat na jatka. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, těch cca 100 minut mi přišlo jako dvě a půl hodiny. Ovšem nezaměňovat tenhle pocit s nudou - protože to byly naprosto *úžasné* dvě a půl hodiny. Vady na kráse by se našly, ale ač ne bezvýhradně, jsem z Oltre il guado nadšená. Po poměrně dlouhé době konečně zas nějaký filmový horror, který se mi opravdu zadřel pod kůži a při jehož sledování mě mrazilo v kostech. Nenápadná ambientní nádhera, jíž hodně pomáhá i poněkud derivativní, ale naprosto znamenitý soundtrack. A velmi jsem ocenila fakt, že ačkoli Bianchini efektně použil pár found footage vychytávek, nenatočil (zaplaťpámbu) found footage film. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Být na psychiatrickém vyšetření u Williama Dafoe s Charlotte Gainsbourg, několikrát bychom si s ní dali haj fájv, protože žádný hřbitov, chrám, ruina, dungeon či očarovaný dům netrumfne ve své děsivosti noční les. A to bude nejspíš důvod proč Oltre il guado, ač se jedná v zásadě o totální základ a tresť hororu, prostě funguje. Úsporné prostředky, jediný protagonista, hluboké lesy na italsko-slovinské hranici a dvě hnusný malý masožravý coury. A ačkoli se nejedná o found footage, technické prostředky a způsob snímání z něj v zásadě found footage dělají. Rozhodně jsou horší možnosti, jak strávit čas. Třeba čtením flipnicových komentářů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kolikrát si říkám, že kdyby se takhle minimalisticky točila většina FF hororů, bylo by žánru hej. Naprosto úsporná záležitost de facto jen o jednom herci, ale s výbornou mrazivou atmosférou, která se co chvíli stupňovala a čím víc se blížil konec, tím víc jsem byl vykulenější. Zdrhal bych otamtud a zastavil bych se až v Polsku a to jenom možná. Jak nemám italské horory rád, tak tady mi makaróni udělali radost. 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Předně obrovské varování pro všechny, kteří nemají v oblibě slow-burny (horory, v nichž se toho moc neděje). Vyhněte se tomuto filmu obloukem, protože z tohoto hlediska je to fakt extrém. Nic se v něm neděje, skoro se v něm nemluví (jestli za tu hodinku a půl padlo padesát vět, tak je to hodně), scénář měl tak dvě stránky, pokud vůbec existoval. Nicméně je velmi atmosféricky nasnímán, velmi atmosféricky ozvučen, odehrává se v sympatickém hororovém prostředí (opuštěná horská vesnička) a v sympatickém hororovém času (noc, mlhavo, deštivo). Na nic jiného než na atmosféru tedy nesází, ale to mi za daných okolností (u takto nízkorozpočtové produkce, pokud rozpočet vůbec existoval), chybí-li větší počet rušivých elementů pro takovouto produkci typických (špatní herci, nešikovný střih, pokusy o triky) - jakože zde chybí, bohatě stačí. Mně ten film udělal velkou radost a těším se na další režisérovy projekty, ale ostatním snad obecně radši ani nedoporučuju. Devět z deseti náhodných diváků se bude krutě nudit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Zvíře, které ve filmu představuje lišku, je ve skutečnosti pes jménem Ciko. (BlackHood)

Reklama

Reklama