Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Partička kamarátov si vyrazí na výlet do lesa, takže typickejší úvod ani nemôže byť. Začne na nich niečo útočiť, čiže opäť klasika. Pokračuje to šprintovaním po lese, nič nové pod slnkom. Dokonca som sa už obával, že tam tie dve kravy budú pobehovať donekonečna (už len preto, že vkuse čumieť na vypasenú prdel jednej z nich nebolo nič príjemné). No do týchto chvíľ som si bol istý, že viac ako dve hviezdy nedám, lebo okrem jedného pekného záberu na rozpáranú mŕtvolu neukázali dokopy nič. Všetko sa zmenilo v záverečnej tretine, keď holčiny vbehli do "restricted area". A vtedy sa to začalo - útoky, akcia, streľba, príšery, masaker, naozaj, koncovka je čistý [Rec]! Bomba, kto by to po tom pomalom rozbehu čakal? Vadili mi len početné poruchy kamery a skákanie obrazu, síce to nie je v tomto subžánri nič výnimočné, ale mal som pocit, že až príliš tlačia na pílu, aby dosiahli želaný efekt. Tak či onak sa bezpochyby jedná o jeden z najlepších (TOP 5) found footage hororov. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

V první půli po všech stránkách standartní handycam, který se ovšem zvrhne do absolutního chaosu. Přeživší utíkají z místa na místo, za zadkem mají prapodivné potvory a všude kolem je bordel nejtěžšího kalibru. Vojáci, nakažení, mutanti, civilisté, zbraně, lesy, laboratoře, kanceláře, hangáry, helikoptéry, what the fuck..? Splašená kobyla pádí do cíle v koktejlu Záhady Blair Witch a zběsilé počítačové hry, přičemž divák nemá čas se nudit, natož si uvědomovat, že je to jen jedna velká naspeedovaná hovadina. Plusové body za zvukové projevy lesních potvor. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No týkrávo- z mého pohledu neuvěřitelné překvapení, které mě nadchlo tak, že i přes otravný hlas rozumu, který šeptá, že je to spíše čistá čtyřka, na to nakonec tu pátou hvězdu přilepím. Protože-to co se ze začátku jeví jako další tuctová blairpitchovina(která musí zákonitě skončit zmatenou naháněčkou temným lesem, listím a kapradím), se po vcelku pohodovém rozjezdu a chvilce povinné hysterie přehouplo do adrenalinem napumpovaného přespolního běhu, který má až videoherní drive a je vlastně plný videoherních prvků. Fandové Half-Life znají armádní go-go-go!-sound ampliónů, vysílaček, helikoptér a střelby do zmrdů vyskakujících z temných koutů. Tyhle děcka si na chlastačku v lese prostě fakt vybraly špatný čas a místo, protože v tomhle polopodzemním komplexu uprostřed USA pustiny se něco vážně nehezky vymklo z rukou... Jediným vážnějším nedostatkem je kamera, která se v cca polovině něják nehezky pochroumá a začne chvilkama až epilepticky chrčet a blikat-což po nějáké době působí spíše rušivě.. Přes drobné nedostatky(které jsou už ale skoro poznávacím znamením subžánru) jde bezpochyby o jeden z těch lepších členů rodiny Founfootagových. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To zas bude vopruz říkal jsem si, když jsem byl nucen prvních zhruba dvacet minut sledovat přípravu, nudné kecy a první krůčky naší čtveřice. Už jsem z těch všech pubertálních řečiček, nadržených hlášek a suchého humoru asi vyrostl a po pořádné akci ani památky. Což o to, prostředí tábořiště bylo docela pěkné a whisky bych si taky lokl, jenže já pořád očekával konečně nějakou akci a ono pořád nic. Pomalu ale jistě mi začal kameraman lézt krkem a já si začal přát, ať co nejrychleji chcípne. Však ho taky jeho kámoš otituloval velice hezky. Už jsem viděl dost podobně laděných filmů (točených přes ruční kameru), ale tohle byla vážně uspávačka, jakou jsem zatím nezažil. No a když konečně přešel děj na vyšší level, tak jsem už skoro spal. Rázem se atmosféra zlepšila a já radostně ožil. Noc sebou přinesla kromě podivných skřeků i toužebně očekávané napětí (cože se to skrývá ve tmě) a když zmizel první, rázem jsem se do toho zažral. Režisér vědom si zřejmě nedostatků, kterých bylo zatím víc než dost, sáhl k radikálnímu řešení a na scéně se objevili podivní chlupatí tvorové. Atmosféra v tu chvíli asi dosáhla největší intenzity a noční „naháněná“ patří k tomu nejlepšímu, co nám film mohl nabídnout. Navíc se přesuneme z lesa do různých budov, až narazíme na zdroj „zla“. Doslova jsem si mnul ruce a očekával velkolepé finále, ale ke konci nastal další zlom. Tentokrát však k horšímu... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Velmi slibná expozice (pozvolný narůst znepokojení z neznámého, zneklidňující indicie, práce se zvukem), od poloviny bohužel těžce monotónní řež, v níž už není na předtím zdařile budovanou atmosféru místo. Za velice silnou známku žánrového uvědomění z první půlky považuji převrácení hororového schematu naruby, kdy se z čtyřčlenné skupinky nezvykle většina chová racionálně (jindy je to banda nadržených zvířat) a po prvním náznaku nebezpečí je rozhodnuta odejít, zatímco kameraman (jindy jediný racionální jedinec) záměrně všechny náznaky ignoruje, aby mohlo natáčení a tudíž i film pokračovat. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)

Reklama

Reklama