Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

heyda 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy nikoli. Protože zas tak průměrný a nezajímavý horor to není. Je jasný, že hororů tohoto typu je teď najednou strašně moc, ale mezi nimi se Grave Encounters rozhodně neztratí ba naopak. Takový Paranormal Activity předčí snad ve všech směrech. Přesto víc hvězdiček nedám. Zaprvé nejsem vyznavačem filmů s roztřesenou kamerou a hraním si na dokument. A zadruhé si myslím, že to šlo udělat lépe. Ta kulervoucí atmosféra se dostaví až tak posledních 40 minut. Do té doby se nic moc extra neděje, a jako u všech podobných filmů postrádám vysvětlení. 60% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Nudný začátek se tak nějako hodil do toho "reality show" žánru. Atmosféra na jedničku, ale totálně zprzněná a nevyužitá, za první půlhodinu co jsou v domě snad ani jedna lekačka...a že jich tam mohlo být klidně 10 a nikdo by se nezlobil. Moje hodnocení by bylo klidně o 2-3* větší, kdyby to neposraly ty dvě trapno lekačky (záblesk a pak držení toho týpka na stropě), ostatní jsou na jedničku, proto nechápu zbytečnost těhle dvou béčkovejch. Další problém mám s koncem. Čekal jsem alespoň nějakej spoiler jak se lidi dostali k těmhle nahrávkám, aby je mohli odvysílat, jak se dostaly na veřejnost? DIVNÝ, ŠPATNÝ. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Blair Witch zůstane navždy už jen jedna... Přesto se snímku nedá upřít podobná cheese atmosféra, pár solidních lekaček a celkově onen strašidelný zážitek, kvůli kterému právě a jen tyto filmy tak rádi vyhledáváme. Zamrzí hloupé kiksy ("musíme se rozdělit!!" už mě vážně irituje) a uzívaný konec. Jestli se v něčem Grave Encounters snaží zaujmout více, než desítky dalších podobných hororů, je to podařená "mytologie" psychiatrické léčebny a svěží hrátky s časem a paralelním vesmírem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání zůstala nenaplněna.Typicky nesnesitelný půlhodinový rozjezd s nesnesitelnou partičkou kreténů, kterým vévodí jejich vymaštěný šéfík.Tahle banda vleze do strašidelnýho baráku a začnou typicky jeden po druhym chcípat.Díky bohu to má pár dobrých lekaček a místy byla atmosféra opravdu skvělá, hlavně scénka s vlasy se mi moc líbila.Jinak ale těžký průměr, plný typických klišé scén, určitě hodně za očekáváním.55%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

V roku 1999 svetlo sveta, vlastne skôr tmu, spatrilo niečo s názvom Záhada Blair Witch. A bol som nadmieru spokojný. O osem rokov neskôr na tento odkaz naviazal film Paranormal Activity a znova som pocítil veľmi príjemné napätie. Grave Encounters sa však rozhodol ukázať, ako danný žáner nerobiť, ako nenavodzovať atmosféru ručnou kamerou, ako vyberať špatných hercov a ako diváka nudiť. Hrôzu vo mne dokázalo vyvolať len zistenie, že existuje pokračovanie. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Krv vo filme je v skutočnosti sirup a potkan bol gumený. (tommy187)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)

Reklama

Reklama