Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (395)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovinu je nezáživná, místy až protivná. Věřil jsem, jak jsem se nudil, že každou chvíli usnu. Nevím proč se takové horory nerozjedou od prvních scén. Čekat až na druhou polovinu, kdy trošku vzrostlo napětí a při provokacích duchů, pár hlášek, apod. se Grave Encounters rozjel velmi pěkně. Pří prvním strašení jsem začal trošku vnímat a pociťovat kvality. Bohužel bylo příliš pozdě napravovat zpackanou první polovinu a přemýšlení nad jednou hvězdou nezachrání, ani nejlepší konec. Bohužel ten není také tak skvělý a za kvalitní považuji dvě scény, kde jsem se opravdu lekl. Scén, které jsou víc jak dobré je v druhé polovině daleko víc a díku tomu jsem musel pár hvězd přidat. Divákům doporučuji pustit si Grave Encounters až z druhé poloviny, poněvadž první polovina je jen seznámení s okolím a budovou. Děj je lepší teda, až v druhé polovině a herecké výkony považuji za průměr, který nezklame. Typická příběh s předvídavým děním, ale co čekat od duchařiny, tak že ten moc nevadí. Místy dobrá hudba, ale vadilo mi, že když se něco dělo, tak začala hudba vzrůstat a moment překvapení díky tomu byl v tahu... 6/10 = 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru ,,found footage,, sme mali možnosť vidieť už aj lepšie kúsky. Ale čo sa týka kategórie B ide o celkom stráviteľnú položku, ktorá určite neurazí ani svojich priaznivcov, ani ostatných divákov. Strašidelné scény sú viditeľne kŕčovité tým, ako sa snažia chytiť za gule, ale ak sa na to pozeráte uprostred noci a osamote, účinok sa určite dostaví. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dobře a hlavně velmi dobře po návratu z nemocnice jsem jsi pustil hned večer tenhle snímek a div se mi strachy stehy nepotrhaly, ne ale vážně opět další skvěly kousek točený kamerou nemocniční prostředí působilo výborným dojmem a strach celou dobu, nenechalo mě klidným i když bych tomu asi 2 maličkosti vytknul přesto paráda rozhodne jsem tohle nečekal v průběhu celého filmu. Jenom ať tyhle filmy pokračuji a nekončí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání nejapně rozbředlý, nudný a trestuhodně nenápaditý found footage - a nemyslím ani tak koncept a prostředí, které jsou tentokráte v pohodě, ale zkrátka proces, kterým bylo standardní pobíhání po chodbách poskládáno do něčeho, co vzdáleně připomínalo děj. Je tam pár dobrých momentů, ale sakra, vždyť ono to ani pořádně negraduje! Že já si nedám pokoj a pořád hledám v téhle masivní kupce zbytečných filmů originální zlaté jehly. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pro mě už definitivní utvrzení, že tenhle žánr není nic pro mou osobu, a že REC a Paranormal Activity 3 byly světlé výjimky. Tady se ještě navíc strašně dlouho neděje nic, zato otravnej frontman spolku ducholapů neustále trapně deklamuje do obrazovky, aby se duchové nebáli a urychleně jim dali znamení. Za takový narušování klidu se duchům nedivím, že se jim pomstili. Došlo u mě i ke zvláštnímu úkazu, kdy i když bylo po půlnoci, byla tma a já jsem v těch případech dost ochotná bát se, tak když konečně došlo na nějaký ty duchy a strašidelnou akci, byla jsem tak otupělá nudou, že mě to nechalo úplně chladnou. Nehledě na to, že ta hrstka scén, co má diváka vyhypovat, je tak ukázkově šablonovitá (osoba v rohu stojící zády, kameraman natahuje ruku a chce se jí dotknout, co se asi tak může stát, ehm? nebo ze stropu kape krev na zem, kameraman pozvedá kameru ke stropu, co na něm asi uvidíme, co?). S tímhle filmem oficiálně přestávám sledovat handycam horory, byť by měly zarážejícně vysoký hodnocení. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Krv vo filme je v skutočnosti sirup a potkan bol gumený. (tommy187)

Reklama

Reklama