Reklama

Reklama

Atrocious

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

4. dubna 2010 byli členové rodiny Quintanillů nalezeni mrtví ve svém domě na venkově. Policie oznámila, že existuje 37hodinový záznam, který by se dal použít jako důkazní materiál. Záznam ukazuje skutečně ohavné a brutální záběry posledních dní. (Immortal17)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli už jsem se smiřoval s tím, že ti dva mlaďoši budou pobíhat tím debilním zeleným labyrintem až do titulků. Na Atrocious jsem byl velmi zvědavý, bohužel se z něj vyklubal podprůměrný film. Naštěstí je alespoň profesionálněji zvládnutý než nedávný opruz The Tunnel. Dlouhá noční sekvence, v níž není vidět nic jiného než křoví, mě nicméně naštvala jako dlouho nic. Úplný závěr ujde. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Šílenost brutální sama o sobě strach šel nejvíc s labyrintu no já bych tam v noci nevlezl ani za boha. začátek je takový že hodně čekáte co kde a jak bude ale pak to začne akce strach a co přijde vás provádí zbytek filmu a konec aspoň pro mně hodně brutální takový jsem nečekal. Prostě šílenost tenhle sním hodně zajímavý a vydařený. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to tak špatné, jak by nasvědčovalo místní hodnocení. Já mám tyhle found-footage horory dost v oblibě a přestože jejich kvalita bývá kolísavá, většinou mě dokáží zaujmout. Faktem ale je, že se tento španělský horor dal udělat mnohem lépe. Kdyby měl plynulejší děj, který by se neposouval skokovitě sem a tam, bylo by to určitě zajímavější a divák by se do toho ponořil mnohem hlouběji. Takhle jen sledujeme, kterak sourozenci pobíhají po zarostlém bludišti, občas něco někoho vyleká, ale nic strašidelného na tom není. Celý film vyvrcholí docela povedenou pasáží v domě, kterou ovšem filmaři opět hrubě odflákli, protože – pozor SPOILER – třeba když se Cristian zabarikáduje nahoře v pokoji, člověk očekává nějakou úžasnou scénu, kdy se to „něco“ bude snažit dostat dovnitř – ale ono nic. Místo toho se objeví nápis „3. dubna 2010, 5:30 ráno“, čímž děj poskočí o několik hodin dopředu – ale co se tam dělo v noci?!? Pak to samotné, možná až příliš světské vysvětlení celého případu mě trošičku zklamalo, já bych to asi spíš nechal na té záhadné, ztracené dívce z legendy, ale budiž. Celkově tenhle film ale něco do sebe má, byť je to dílo pouze průměrné, a to i v rámci svého žánru. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Atrocious vyniká především v tom, jak se mu daří navozovat uvěřitelnost - herci jsou přirození, kameru nedrží odborník a v ději nejsou žádná nahnilá rajčata, díky nimž by si divák rázem uvědomil, že se dívá na film podle scénáře. Doposud je vše v úplném pořádku, takový lepší standard. Co z Atrocious ovšem dělá naprostou pecku, je opravdu hodně děsivý závěr, za který jsem byl v jednu hodinu ráno upřímně obrovsky vděčen, jelikož u filmů se bojím velice rád. Za závěr Atrocious by se nemusel stydět ani Hideo Nakata. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Atrocious“ se tak drží klasického trendu found footage filmů a snaží se o to, aby se děs na diváka přenesl tím, že on se prostřednictvím ruční kamery stane součástí děje. Na mě tohle prostě nefunguje a já se součástí děje nestávám. Naopak, začíná mě tahle kamera opravdu odpuzovat a já nejsem schopen už pochopit ten efekt, pro který je nadále tak používána. Mlad – a možná nejen mladí filmaři – top ale dál budou zkoušet. A třeba se jim příště podaří, aby mě opět trochu vyděsili. V tomhle případě ale nikoli. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v okolí Barcelony, v mestách Cunit (lesy a labyrint), Sitges (interiéry domu) a Vilanova i la Geltrú (exteriéry). (BoredKid)

Reklama

Reklama