Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S asi nejslavnější found footage sérií jsem se sešel kdysi jen namátkově skrze její první díl, který se může pyšnit titulem nejvýnosnější film všech dob a poté v kině s jejím potenciálním závěrem. Ani jeden z těchto výtvorů mě nijak nezasáhl, doufal jsem, že po Ghost Dimension se už pokračovat nebude. Nedávné oznámení o resuscitaci značky skrze VOD službu Paramount+ mi tedy přišlo spíše k smíchu, včerejší recenze mě ale dokopaly horor zkusit. A díky bohu za to, protože tahle podívaná se na značce Paranormal Activity veze jen kvůli potřebě reklamy, jinak ji celou strká do kapsy a folkovým nádechem se blíží spíše Midsommaru nebo mému oblíbenému Blair Witch. Ukrutně dlouho mi u sledování hororu místy řádně nebušilo srdce. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle už nemá s sérií Paranormal Activity nic společného (viz zajímavosti) momentálně teda stačí, aby kdokoliv natočil démonský horor o posednutí formou found footage a může se to točit donekonečna. Nejprve upravím popis děje jelikož tenhle je hodně mimo ženská zjistí, že její matka byla Amiška a kdysi ji odložila a chce zjistit proč najde si chlápka co byl taky Amiš a jde do nejbližší osady zjišťovat o ní informace. Není to vyloženě , že by točily dokument o životě Amišů , ale , že se ptá lidí na svoji matku co o ní ví a tak. Samozřejmě zjistí, že její matka tam je a není to člověk dál nebudu spoilerovat. Jinak mě se to líbilo má to dobrý námět i zpracování jediné blbosti mě přijdou tam, že nevidím důvod proč by jim to povolily tam natáčet a zajímalo by mě kde nabíjely ty kamery, notebooku a podobně v jedné scéně jde vidět sice i prodlužka nicméně i na tu potřebujete zásuvku. Konec potěšil dokonce i se slow motion záběrem smrti klidně bych to rozvinul do dalších dílů. 80 procent ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se po dlouhý době na PA a styl FF. Výprava za Amišema, prostředí uprostřed ničeho, vybízelo k slušnýmu provedení. Bohužel nevytěžili maximum viz scéna v podkrovním pokoji, nebo malá holčička a vlastně i celá rodina, která byla, to co byla. Necítil jsem pocit znepokojení, ať už paranormální nebo satanistický. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Máme tu dost možná jeden z nejlepších Paranormal Activity od prvního dílu této série. Kdo by to byl řekl, že to ještě někdo zachrání od předešlých pěti propadáků? Kdo říkal, že nutně musí být všechno jen o duchách, když paranormální aktivity jsou velice široký pojem a jsem ráda, že se v tomto díle duchařských historek zdrželo. S radostí po 15 letech dám jednomu z Paranormal Activity 4/5 poté co jsem hodnotila zbytek jen podprůměrně. Díky Williamu Eubankovi, co vzal režii do svých rukou, nabrala série úplně nový směr. Jaká radost, že Landon umí napsat i malinko odlišný scénář od předchozích dílů. To má také jediné štěstí, jinak by tato série v mých očích definitně upadla. Nevzpomínám si, kdy naposledy mě nějaký film o "nadpřirozenu" tak zaujal. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dobrá, budu se snažit tvářit, že tam ty poslední scény nebyly, zohlednit v první řadě všechno ostatní a tak můžu v rámci žánru udělit spokojené 4 hvězdičky. Nejdřív se ale musím přiznat, že jsem žádný jiný film z horrorové série Paranormal Activity (na kterou název filmu odkazuje) neviděl a z řady tzv. found footage horrorů jsem měl dosud jedinou (a hodně špatnou) zkušenost v podobě přelomové Záhady Blair Witch. Takže jsem pouze mohl vnímat a ocenit, jak se Williamu Eubankovi podařilo natočit v rámci subžánru kousek tolik odlišný od onoho přeceňovaného kultu z roku 1999... kdežto Next of Kin se již nesnaží lacině podvést diváka, že by video materiál byl skutečně nalezený, záběry amatérské kamery se tu ve vhodných chvílích střídají s profesionálně pořízenými scenériemi a jednání postav (včetně dočasného pohození kamery ve vypjatých chvílích) má zde k uvěřitelnosti mnohem blíž. I zdánlivě výplňové scény postupně naleznou své opodstatnění v jistém prvku, např. když jeden z hrdinů ukazuje amišovskému klukovi, jak a proč lze přehrávat natočené video v spomaleném chodu a později při jedné ze zásadních scén se právě jeden takový záběr z točící kamery přesně z popsaného důvodu spomalí (...a já se tak konečně po delší době dočkal filmu, kde mě uměle spomalené záběry, které obvykle nesnáším, vůbec nenaštvaly a nebyly samoúčelné!). O to více vzhledem k těmto kladům zamrzí závěr, SPOILER ! kdy jsem jednak absolutně nepochopil, proč ti policajti během příchodu na místo činu taky pořizují video (a proč po předchozí černé obrazovce již tyhle záběry nebyly kdyžtak točené klasickým způsobem) + ještě víc pak zamrzí na závěr zvrat s jakýmsi vyvstalým démoném, který střílí a zabíjí očima (?) KONIEC SPOILERŮ, což celému filmu v posledních minutách nasadilo spíše punc frašky, až jsem zamýšlel udělit nižší hodnocení. Konec v doprovodu písničky Lorety Lynn naštěstí navrací osobitou a důstojnou atmosféru a nakonec slabší 4 hvězdičky dám, neboť po většinu času mi to připadalo hodně zdařilé a v rámci současných horrorů mě to dost potěšilo, jak výrazně nadprůměrně zpracovaným nápadem, tak zasazením do prostředí komunity Amišů (s níž jsem se minulý měsíc seznámil díky Weirovu Svědkovi) i celkovým průběhem, které nepostrádalo patřičné napětí. [75%] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama