Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paranormal nesúci sa na štipke sektárskeho nádychu - “po svojom”. Musím sa tohto filmu zastať. Mnohí to budú hodnotiť zaseknutý v minulosti: a prečo sa to volá “P.A.”, a keby sa to volalo inak, tak by to bolo lepšie, a prečo to točili formou “F.F.”, a mali to točiť inak, a podobné sračky a omáčky. Skrátka, jasne a zreteľne povedané: nelúbite tento formát spracovania? Taaaaak si hoňte cikule a jebte sa na instagrame, miesto prezentovania nezmyselných názorov. Hodnotím to, čo vidím, a nie to, čo by som chcel vidieť. Objektívne by boli tri jagavé do ruda, no Ja mile rád prihodím, lebo kým prvé časti zápletkovo nijak neohúrili, táto je námetovo predsa len sofistikovanejšia. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dobrá, budu se snažit tvářit, že tam ty poslední scény nebyly, zohlednit v první řadě všechno ostatní a tak můžu v rámci žánru udělit spokojené 4 hvězdičky. Nejdřív se ale musím přiznat, že jsem žádný jiný film z horrorové série Paranormal Activity (na kterou název filmu odkazuje) neviděl a z řady tzv. found footage horrorů jsem měl dosud jedinou (a hodně špatnou) zkušenost v podobě přelomové Záhady Blair Witch. Takže jsem pouze mohl vnímat a ocenit, jak se Williamu Eubankovi podařilo natočit v rámci subžánru kousek tolik odlišný od onoho přeceňovaného kultu z roku 1999... kdežto Next of Kin se již nesnaží lacině podvést diváka, že by video materiál byl skutečně nalezený, záběry amatérské kamery se tu ve vhodných chvílích střídají s profesionálně pořízenými scenériemi a jednání postav (včetně dočasného pohození kamery ve vypjatých chvílích) má zde k uvěřitelnosti mnohem blíž. I zdánlivě výplňové scény postupně naleznou své opodstatnění v jistém prvku, např. když jeden z hrdinů ukazuje amišovskému klukovi, jak a proč lze přehrávat natočené video v spomaleném chodu a později při jedné ze zásadních scén se právě jeden takový záběr z točící kamery přesně z popsaného důvodu spomalí (...a já se tak konečně po delší době dočkal filmu, kde mě uměle spomalené záběry, které obvykle nesnáším, vůbec nenaštvaly a nebyly samoúčelné!). O to více vzhledem k těmto kladům zamrzí závěr, SPOILER ! kdy jsem jednak absolutně nepochopil, proč ti policajti během příchodu na místo činu taky pořizují video (a proč po předchozí černé obrazovce již tyhle záběry nebyly kdyžtak točené klasickým způsobem) + ještě víc pak zamrzí na závěr zvrat s jakýmsi vyvstalým démoném, který střílí a zabíjí očima (?) KONIEC SPOILERŮ, což celému filmu v posledních minutách nasadilo spíše punc frašky, až jsem zamýšlel udělit nižší hodnocení. Konec v doprovodu písničky Lorety Lynn naštěstí navrací osobitou a důstojnou atmosféru a nakonec slabší 4 hvězdičky dám, neboť po většinu času mi to připadalo hodně zdařilé a v rámci současných horrorů mě to dost potěšilo, jak výrazně nadprůměrně zpracovaným nápadem, tak zasazením do prostředí komunity Amišů (s níž jsem se minulý měsíc seznámil díky Weirovu Svědkovi) i celkovým průběhem, které nepostrádalo patřičné napětí. [75%] ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Oproti posledným 2 dielom v sérii viditeľné zlepšenie. Pomohla zmena prostredia(odľahlá uzavretá komunita s náznakmi sekty), témy a aj zmena štýlu ( kamery v domácnosti skoro zmizli a prešlo sa viacmenej na klasický found footage). Vo výsledku to síce nie je nič svetoborné, nie je to určite najlepší diel série, ľakačkami to vylaká len málo koho, ale zas v závere najnovší prírastok PA série dáva zmysel, príbehovo drží pokope a posledných 20-25 minút je celkom intenzívnych, pričom ponúkne aj pár obstojných hororových výjavov(slow motion zábery, scény v podzemí kostola, pohyb po horiacej osade či úplný záver s policajtami). Správne nekompromisné ukončenie mi sadlo a všeobecne mám pocit že Eubank a Landon sa snažili. Vo výsledku teda pozerateľný priemer, ktorý sa vlastne ani nemusel volať Paranormal Activity a pri ktorom očakávam že sa tie 3* budú množiť ako huby po daždi. 55% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se po dlouhý době na PA a styl FF. Výprava za Amišema, prostředí uprostřed ničeho, vybízelo k slušnýmu provedení. Bohužel nevytěžili maximum viz scéna v podkrovním pokoji, nebo malá holčička a vlastně i celá rodina, která byla, to co byla. Necítil jsem pocit znepokojení, ať už paranormální nebo satanistický. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity je už len firemnou značkou. S pôvodným filmom už to nemá príbehovo nič spoločné. Dostanete dobre zvolené prostredie a vlastne prekvapivo vydarený vizuál. Hlavne záverečná tretina filmu sprevádzaná snežením za svitu kamery je dosť vydarená. Neblbé, neoriginálne, nenudné, kvalitné v rámci svojej kategórie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno