Reklama

Reklama

Oni

Trailer 3

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (544)

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi koncept atmosferického hororu o málo postavách na malém prostoru, který Strangers docela dobře naplňují. Velice rozumná stopáž se postará o rychlý nájezd bez větších složitostí. Co mi na filmu nesedí je občas nelogické a/nebo iritující chování hlavních hrdinů. Dle mého měl film těžit ze střetu racionálně se chovajících obětí, které dělají všechno proto, aby se zachránily a iracionálních vrahů, kteří tyranizují a masakrují prostě proto, že můžou... Tuhle myšlenku film samozřejmě obsahuje, jenže nebyla dotažena k dokonalosti. 7/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po stránce hororové bez sebemenšího problému, tak samo z hlediska atmosféry, která je pořádně hustá, stupňuje napětí, takže se nedivte když se občas leknete nebo ucítíte pocit nejistoty z dalšího dění. Hudba je taky povedená, stejně jako dobře zvolené a odehrané herecké výkony, žádné béčkové herce nečekejte. Trio vražedníku je dostatečně hrůzu nahánějící, stejně jako jejich jednoduché masky. První polovina se mi líbila více, ale ani u té druhé jsem se nenudil. Můžu jen doporučit. 8/10* ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ sklamanie roku. Tak som sa na The Strangers tešil a tak ma sklamal. Áno film staval hlavne na atmosféru, ale i tú sa nejako nedarilo poriadne gradovať a samozrejme v závere vygradovať. Viacej ma film nudil než bavil a to som si myslel, že to bude jeden z najlepších hororov roku. Po tak vydarenom trailery som nečakal to čo som dostal. To, že boli všetky dobré scény v trailery neriešim, ale vo filme proste pôsobili sucho. Vôbec neboli dobre podané, vôbec to nemalo štavu... skrátka rejžo by mal na sebe ešte popracovať. Námet to je fajn, ale treba ho vedieť dobre podať, aby aj z jednoduchého deju bola poriadna hororová pecka(vid film À l'intérieur). Snaha o amtosféru bola, ale samotná atmosféra nemala kedy poriadne gradovať, gore scény skoro žiadne a o konci filmu pomlčím. Pevne verím, že sa ešte dočkám Unratd verzie, pretože takto to je len za 60%. Ani Unreted verzia to nezachránila :( ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nepodstatné spoilery se vyskytují. Trailer skutečně slibuje lepší zážitek než jakého se nakonec dočkáte, ale i přesto jsem po dlouhé době v kině zažíval skutečnou hrůzu. Každé zjevení maskovaného člověka mi přivodilo silné mrazení a první útok, když je Tylerová sama doma byl vskutku působivý. Škoda těch několika klasických klišé a protivných hrátek s divákem, jako jsou zbytečné lekačky a irelevantní objevování se a mizení padouchů. Konec je příjemně nekompromisní, nicméně že se nebude jednat o happyend a oba hlavní hrdinové nepřežijí je jasné už z prologu, kde nám vypravěč poví, že dodnes nikdo přesně neví co se na chatě událo! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nabudúce už to pôjde ľahšie.“ Toto je jeden z tých hlúpych hororov, kedy by ste na mieste hrdinov urobili asi milión iných vecí a o 15 minút by ste sedeli vo vyhriatej policajnej kancelárii s kávou a manželka vás upokojujúco škrabkala po chrbte. Liv Tyler a Scott Speedman však nie sú vy. Ako pár sú síce vcelku sympaťáci, ale s logickým riešením vzniknutých problémov je to podstatne horšie. Neviete, či zúriť, plakať, smiať sa alebo ísť na hodinu na záchod a vrátiť sa až na záverečné titulky (a ušetriť si tak kopu nervov). Ani nebudem písať všetky tie bludy, ale aspoň jeden príklad: „oni“ majú jednu sekeru a hrdinovia brokovnicu, napriek tomu proti „nim“ nemajú šancu (hádzať to na neskúsenosť je blbosť, aj „oni“ to robili prvý raz, je to jasne povedané). A to vôbec neriešim neetický problém tvorcov, ktorí skopírovali o dosť pôsobivejší (obsahoval tiež nelogické veci, ale atmosféra bola stokrát desivejšia) francúzsko-rumunský polokultový kúsok Ils (a ani to na rovinu nepriznali aspoň v titulkoch). Občas to chytí trocha príjemne nepríjemný drajv (kto to je? Čo chce? Nestojí kúsok odo mňa v tme a nenačahuje sa po mne práve?), ale to je asi tak všetko. 30% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení začalo 10. října 2006 a skončilo v roce 2007, natáčelo se v Jižní Karolíně (USA). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. května 2008 v Rusku. (Varan)
  • Režisér nařídil štábu, aby při natáčení vydávali různé zvuky, aby se herci lépe vžili do rolí a byli více vystrašení. (Dines)

Reklama

Reklama