Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 2

VOD (1)

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (992)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Čtyřka se mi po druhém zhlédnutí docela líbila, ale tohle už je opravdu moc. Ujeté akční rodeo. Už mě to ke konci vážně dost nudilo, pořád jen jedno a to samé. Dosud byla pro mě nejslabší dvojka, ale tento díl je ještě horší. Po fajn trojce jde série opět dolů, a tak jsem zvědavý, jakou šílenost pro nás autoři chystají na závěr... 35% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Já už toho viděl fakt hodně. Viděl jsem Mrakomora opalovat se na pláži v Karibiku, prase divoké najíst se vidličkou a nožem, viděl jsem i Jigsawa v patnáctém díle Saw, jak říká, že ve trojce nezemřel on, ale jeho klon. Viděl jsem dokonce i Chucka Norrise, když si v KFC objednal Big Mac... a dostal na držku. Ale ještě jsem snad neviděl tak nudný, zbytečný a předvídatelný film jako je pátý Resident. Naprosto všechno je dané a křišťálově jasné, kam se posuneme v příštích pěti minutách, kdo to odsere, jak to skončí, apod. Mimochodem začíná mě šíleně iritovat to, že vždycky někdo padne mrtvej k zemi, aby následně po několika vteřinách obživl (nemyslím zombie) a dál se rval, střílel, mlátil. O Mille platí pořád to stejné, je a asi vždycky bude luxusní kočka, ale v akčním módu jí nevěřím ani držení zbraně. Lítá na drátech jako smyslů zbavená a střílí nemrtvé do hlav. It´s all. Monstra nevyužitá, triky jakžtakž, za to výdělky sérii pošoupnou k šestce. Výborně! Už nám to zavání odpadem!, Andersone! 65 miliónů dolarů(rozpočet)/222 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Paula Andersona bych se neodvažoval přes veškerou jeho snahu označit za krále braku, i když našlápnuto k titulu má docela slušně. Šlechtický titul by mu ale v téhle oblasti neunikl zcela jistě. Dosavadní bilance říká, že má u mě šest odpadů, jedno dvouhvězdičkové a jedno tříhvězdičkové hodnocení, přičemž si vůbec nejsem jistý, jestli bych Symptomu Pandorum udělil stejně příznivou nadílku i dnes. Každopádně buď tehdy nebylo něco v pořádku se mnou, nebo s Andersonem. Protože ten, když se rozjede, stojí to za to. Z pohledu toho, co očekávám od kinematografie, by kategorický odpad zasloužila kterákoliv část série Resident Evil, ale na Andersonovi je sympatické, že neusíná na vavřínech a každý díl dokáže posunout do ještě větších sraček, zbavit ho ještě víc byť i těch nejelementárnějších prvků logiky a konzistentnosti. U Paula Andersona zkrátka nemá smysl hovořit o dně, protože pokaždé dokáže kreativně posunout své limity ještě níž. V téhle souvislosti je spíš zajímavé, že v jeho tvorbě mnozí stále dokážou nacházet to svoje. Každopádně kterýkoliv uživatel, který dokáže tohle dílko ohodnotit více než dvěma hvězdičkami, je mě vzbuzuje určitou opatrnost. Celkový dojem: 5 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ufff... Tak tohle jsem opravdu nečekal. Námět samozřejmě není sám o sobě nic moc (týká se všech dílů), ale jelikož mě bavěj filmy kde se kosí zombíci po stovkách šel jsem do toho. První díl byl slušnej. Od tohohle jsem očekával globální řežbu ve velkoměstech světa se všemi těmi zapálenými auty, vyrabovanými obchody a zkázou ve stylu 28 tdní či týdnů poté... Bohužel vše se odehrává jen na Kamčatce (to je v Rusku) jak je nám vysvětleno na briefingu a s tím mi také došlo jakému divákovi je tato porcička chrchlající hověziny nabízena. Neříkám, že vše bylo špatné. Některé zpomalené záběry na Milu mlátící velkým zámkem na řetězu do zombíků hlava nehlava, nebo nálet na loď byly super. Jenže zbytek je plnej drsnejch póz, keců, které nesnáším a spousty nelogičností. Navíc mám poslední dobou problém s Rodriguézovou a jejíma tvrďáckejma zamračenejma xichtama. V Avatarovi jsem jí to ještě jako pilotovo vrtulníku odpustil, ale tady už to bylo moc. No a Mila? Ta už také není nejmladší a i když nám jí tvůrci nechají běhat po cele jen zakrytou dvěma utěrkama tak to nemá šanci zachránit ani hambatá, ani oděná do latexu s cvočkama s kolťákama v rukách. * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Chápu rozčílené diváky, ale já mezi ně tentokrát nepatřím. Akce je od počátku lepší než v předchozím Afterlife a to díky pár skvělým scénám, které jsme u Residenta Evila ještě neviděli. Příběh i přes převážné negace mi nepřišel nejhorší ba naopak. Retribution nenechá diváka od začátku chladným, ale musí se trošku přemýšlet. Já se přeci jen ze začátku ztrácel a nevěděl, o co jde. Pokud divák přemýšlí, co se děje, je to jedině dobře. U předchozího dílu nešlo o nic jiného než o akci a to nebylo ono. Několik scén bylo stejně skvělých jako v Úsvitu mrtvých. Anderson se nejspíše inspiroval, ale tím lépe, udělal mi radost. Uvidíme několik dalších oblud, které jsou hodně parádní. Zombie působí daleko lépe a párkrát jsem se i dost lekl. Dojem je tedy o dost lepší než v předchozích dvou dílech a závěr je pastva pro oči. Pokud půjde další díl v kolejích tohoto a naváže se, tak se těším jak malý kluk. Jestli se tak nestane, budu rozhořčen a Anderson skončí.. 7/10 = 75% ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Herečka Michelle Rodriguez (Rain) rovněž ztvárnila běžící zombie ve vystřižené scéně, která měla následovat hned poté, co nelítostná Červená královna (Megan Charpentier) řekne: „Aktivováni nemrtví Las Plagas.“ (Chipsonator)
  • Milla Jovovich (Alice) kvůli své roli prošla vojenským výcvikem a velká část jejích drobných poranění, která můžeme ve filmu vidět, byla skutečná. (DivX)
  • Na začátku filmu se objeví záběry z předešlých dílů. (Duoscop)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama