Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 2

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (213)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé pofiderní série to uznají i neutrální kritici FF. Snímek má své wtf momenty, ale to každý nový horor. Celkově jde o povedený celuloid a co se týče stylu hand cam je nad touto kontroverzní laťkou proklatě vysoko. Atmosféra je vcelku povedená a lekačky nejsou k zahození, celkově to funguje, což u PA bylo žádané zboží. Olivia Dudley má výstavní dudy, votom žádná ovšem 3D je fakt zbytečné. V tomhle díle se nudit nebudete a to jsme přece chtěli. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se u tohoto dílu PA ze všech dosavadních bál snad nejvíc. Po spíš takovém zklamání z předešlých tří dílů se jednalo o příjemné osvěžení, které sice začínalo typickou nelogikou typu „nevěřím tomu, ale na video, kde je jasný důkaz, se nepodívám“, ale pak to byla jízda, lekačka za lekačkou a napětí do samotného konce. Hlavně tedy díky lekačkám jsem se po celou dobu sledování (na prahu půlnoci, mimochodem) krčil pod peřinou, zuřivě se jí držejíc a očekávajíc, co kde zase vyskočí a jak moc nehezké to bude. O to méně mě potěšily efekty, kdy onen „stín“ představující „démona“ nebyl kdovíjak propracovaný a spíš působil na svůj rok docela laciným a nepříliš uvěřitelným dojmem. (A to nemluvím o úkazu v závěru, nad kterým doteď kroutím hlavou a co mi bohužel pokazilo celkový dojem o celou hvězdu.) Ale jinak příjemná, mrazivá zábava a velmi silné 3*. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Už je to přes 10 let, co jsem viděl první Paranormal Activity a tenkrát to byl velký hype. Z dalších pokračování jsem viděl snad pouze jenom druhý díl a už to nebylo ono, no a dnes jsem dostal chuť na tenhle (zatím poslední ?) The Ghost Dimension. Upřímně, nelekl jsem se ani jednou, už to na mě vůbec nepůsobilo, jako tenkrát, ale natočený je to celkem fájn, atmosféra je celkem solidní a nápad s jinou dimenzí taky ušel. Na mladší ročníky to ale před spaním bude fungovat =) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Já jako celkem fanoušek série PA jsem zklamanej. Od toho názvu jsem si představoval kdovíjaký dimenze, ale tam jsme se s ničím takovým vůbec nesetkali, kromě temnýho černýho stínu. Nápad ušel, jakože jenom stará kamera může vidět tyhle activity, ale podle mě to byl snad nejslabší díl. Čím víc oni vědí, že na tom vydělaj, tím víc se asi snažej ušetřit. Tam nebylo nic drahýho, i ty závěrečný titulky byly obyčejný a bez hudby. Ta husí kůže a mráz po zádech absolutně vymizel. Jestli se dá něco opravdu vyzdvihnout, tak ženský obsazení, v tomhle opravdu byl znát pokrok. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mě jednoznačně zklamání.Podle počátečních recenzí a po strašně špatném čtvrtém díle jsem čekal pořádně nadupané zakončení, bohužel pátý díl je naprosto průměrnou duchařinou která spíš než pořádný a děsivý Haunted House připomíná lehce hororové fantasy které je navíc devalvováno tunou vtipných hlášek bratra hlavního hrdiny.Příběh pokračuje tam kde skončil a místy se dá lehce mluvit o atmosféře, ale bohužel tvůrci zvolili nešťastný přístup.Zatímco v předchozích dílech byl Toby stín, či odraz nápadně připomínající ducha malého kluka, tady je to obří CGI černá skvrna připomínající rozteklý asfalt co se občas transformuje do podoby rádoby ďábla/démona.Rozhodně bych na finální díl čekal víc lekaček, než jen tři nebo čtyři a jak už sem se zmínil, rozhodně bych uvítal víc atmosféry.Pátý díl mě sice bavil co se příběhu týče a herci i postavy jsou velice sympatické a o proti čtyřce je to neskutečný vzestup kvality, bohužel jsem se ani vteřinu nebál a o to má jí sakra u hororu především.Z pátého dílu se bohužel stalo komediální hororové fantasy, které možná vyústilo v opět destruktivní a beznadějný konec, ale co se do děsivosti týče nešahá jedničce a natož nejděsivější trojce ani po kotníky a když se na konci z Tobyho objevily jenom nohy a řev, byl sem už spíš nasranej.Zatímco po třetím díle jsem odcházel z kina bledej a podělanej strachy, z pětky jsem odcházel nadrženej z brutálně sexy Olivie Dudley...smutný vývoj série.55%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Výroba filmu byla potvrzena již před uvedení 4. dílu do kin. (beba789)
  • Film existuje v dvoch verziách s alternatívnymi koncami. Verzia, ktorá bola uvedená v kinách v ČR a SR, má o dve minúty viac ako verzia s alternatívnym koncom. (BoredKid)
  • Severoamerické tržby byly 18,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 78,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama