Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (407)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon. Vždyť tohle je prostě klišé na klišé. Paranormal Activity s normální kamerou (i když i na ty průmyslové dojde) a trošku větším rozpočtem. V podstatě jakákoliv duchařská historka (protože jen atribut zlého ducha je zaměněn za mimouše), kde si jen odškrtáváte položky v seznamu aktivit - děti něco vidí ve snech, rozházené jídlo z ledničky (Ať žije E.T.-mimozemšťan, a ani tam to Spielberg nepoužil poprvé. Holt asi Amíci jsou na ledničku hodně fixovaní.), že se ztratí fotky, je ale pravda originální. Rodiče mají každý jinou teorii, je tu policajt, co vše bagatelizuje, doktoři zkoumají děti, po hodině přijde "vymítač"... Nic, co by překvapilo nebo se odvíjelo, aby překvapilo. Lekačky tu sice jsou, ale taky vykradené (třeba z filmu Ptáci). Nejnapínavějších je v podstatě jen posledních deset minut. První milostné vzplanutí staršího syna je zde taky jen pro středostavovskou ozdobu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Konečne som po dlhých rokoch videl príjemný malý horor o mimozemšťanoch. Rodinka s dvoma deťmi čelí záhadným javom, najprv to začína vysypanou chladničkou, nočnými morami, zmiznutými fotografiami, spusteným alarmom, mŕtvymi vtákmi, modrinami na tele, potom sa začnú aj hlavní protagonisti chovať divne, pričom si na nič nepamätajú, a divák trpezlivo čaká, kedy sa objaví nejaký Marťan a urobí tam neplechu. Bavil som sa! Jedinou slabinou je vlastne až príliš priamočiary a klišoidný scenár. Ono je totiž jasné, že keď sa už niečo začne diať, jeden rodič verí, druhý neverí, potom sa dlhú dobu hádajú, potom uverí aj ten druhý, a zvyšok je len hľadanie experta na pomoc a snaha všetkých zachrániť v hodine dvanástej. Týmto sa horor nijako nelíši od stovák jemu podobných, takže môže ľahko zapadnúť. Originalita scenára je však to posledné, čo v moderných hororoch vyhľadávam, takže mi to nevadilo. Ináč je to výborne nakrútené, napínavé, s kvalitným hereckým osadenstvom a niekoľkými fajnovými ľakačkami. U mňa rozhodne príjemné prekvapenie a keby som bol na to v kine, rozhodne by som neľutoval vyhodené peniaze. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

klasická lekačka bez špetky originality, přesto s poměrně slušnou atmosférou a gradací. při některých scénách člověka mrazí, jiné jsou zase čitelné jako kruhy v obilí... prostě místy trochu nedotažené béčko s absencí velkých jmen, ale zato taky vcelku bezbolestná creepy "oddechovka". 60% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takhle dobře už jsem se dlouho u žádného hororu nepobavil, bohužel. Scott Charles Stewart nám znovu ukazuje, jak se filmy v žádném případě nemají točit a jak v žádném případě nemá vypadat scénář. Ten nejenom, že je plný nesympatických a nelogicky se chovajících postav, ale suma sumárum vůbec nedává smysl a obsahuje tak stupidní dialogy, až jsem byl občas v pokušení je přetočit. Po režijní stránce je na tom Stewart s každým dalším filmem čím dál hůře. Nejenom, že neumí vůbec budovat atmosféru, ale některé scény mi opravdu přišly, jak vystřižené z nějaké parodie. A bohužel tu nejvíce vtipnou scénu si pro sebe zabral J.K. Simmons. Amíci by se na ty horory o emzácích měli radši vykašlat a Keri Russell by měla pro jistotu už hrát jen v bedně, kde se jí momentálně daří mnohem lépe. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Scott Charles Stewart. Milovaný a zatracovaný to režisér hneď od prevého filmu. Milovaný asi len mnou (i keď len látkami aké si vyberá), zatracovaný skoro všetkými ostatnými. V závere Priesta sa však predviedol veľmi slušnou akciou. Pri Dark Skies si zo žánru však akciu musel vyškrtnúť a tak som bol veľmi zvedavý čo predvedie. A ide mu to aj bez nej. Poctivo buduje atmosféru a snímok pôsobí oveľa komplexnejšie ako jeho predchádzajúce projekty. Stále to však nie je film na ktorý by sa oplatilo ísť do kina. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)
  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama