Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 2

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (673)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak to já měl spíš pocit :), že ze začátku se to rozjelo více než slušně, a pak už postupem času snímek jen horko těžko chytal druhý dech (závěr mne nechal víceméně chladným). Nejsilnější momenty jsem si našel zhruba v polovině, horor to ale je opravdu až na posledním místě... Spíše takový poklidnější "příběh" o nevěřícím Tomášovi. O víře, křesťanství, a síle lidského ducha. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Miestami veľmi dobrá atmosféra, ktorá však bola vždy zabitá nudnou pasážou dlhých dialógov, ktorá nasledovala. Súhlasím s tým, že The Exorcism of Emily Rose bol film, ktorý bol na tom ďaleko lepšie... sklaniam však poklonu 74 ročnému Anthony Hopkins-ovi, ktorý to zahral geniálne. Alice Braga bola tiež príjemným oživením obsadenia, no ťahať nejaký "románik" ako bočnú dejovú líniu v horore mi príde trochu úchylné - viem si to predstaviť niekde v úvode, no v pasážach, v ktorých má gradovať atmosféra a divák má zo zatajeným dychom a zimomriavkami na chrbte hltať napätie, mi použitie podobných scén príde skôr ako neschopnosť scenáristu. Tento film mal na ďaleko viac ;) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě hodně oslovují horory s náboženskou tématikou a Obřad není vyjímkou.Ač film postupuje podle žánrových klišé,režisér dokáže skvěle pracovat s atmosférou ( která je v některých okamžicích řádně hutná ) a skvěle vede herce,co si budem povídat sir Anthony vedení ani nepotřebuje.I přes přepálenou stopáž jsem se hodně bavil a i přes průhlednost děje sem měl místy opravdu sevřené hrdlo.Vymítání má skvělý náboj a prostředí Itálie dodává výpravě ten potřebný šmrnc věčného boje nebe s peklem.Chápu menší hodnocení,protože film nijak nevybočuje ze standartního průměru,u mě funguje ovšem tématika a sám v půl druhý v noci sem si místy kontroloval gauč,jestli sem ho celej nezesral ;) žanrová jednohubka,kterou lehce nadhodnotím,70%. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Luxusne som sa ojebal! Chlapík neverí a tak ide do Ríma , aby uveril a celý film som čakal, kedy to bude, kedy už konečne uverí, až ma nuda zožierala a v tom pohodlnom kresle som si vymýšľal počas nekonečných 112 minút rôzne relaxačné pozície. Kedˇ na scénu nabehla prvá akrobatka, tak som sa začal uškrňať a myslel som si, že po takto trápnom predkrme snádˇ príde lepší hlavný chod . Prišiel. Stopy kopýt v snehu ! Tak to som už nahlas vybuchol od smiechu! ( O žabách radšej držím hubu, bo to som nejak nepobral, či to mysleli serio?! ) Ja som si viac ako istý, že chlapcom a dievčatám z horrorového klubu sa to bude páčiť a hnedˇ začnú 3- oj hviezdičkovým rozstrelom, pretože to je pre nich povinnosť, ale ja som mal snádˇ zlú konštaláciu. Tak, ako ked som nadržaný, vyhoním si péro, vychladnem a zostanem loajálny, mal som si ja blbec miesto toho, aby som vyhodil prachy za lístok na túto stupiditu, pustiť Exorcistu zo 73 tieho a bolo by. P.S. Divím sa, že Alici Braga za ten čas nevyrašili fúzy pod nosom ! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nedá sa uprieť snaha o vytvorenie niečo iného, ako sme doteraz poznali. Inšpirovaný skutočnou udalosťou sa tvorcovia pustili do tajomného príbehu, ktorý však funguje len občas. Mám problém zo záverom, na druhej strane oceňujem stret skeptického mladého kňaza s duchovnou rétorikou v otázkach exorcizmu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Otec Gary Thomas, americký exorcista, jehož životní příběh posloužil jako inspirace pro film, s filmaři spolupracoval i jako konzultant v otázkách obřadu samotného. Uvedl, že průběh exorcismu, jak je vylíčen ve filmu, je "s nezbytnými úpravami" velice blízký tomu skutečnému. (gjjm)
  • Divadlo, které je vidět na začátku filmu, je ve skutečnosti Lyric Theatre, které se nachází ve městě Blue Island ve státě Illinois. (Pavlínka9)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Denial. (MeanWhile)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama