Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 5

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (1 237)

tron 

všechny recenze uživatele

„Matka mala pravdu. Ľudia si ma nezaslúžia.“ WW na to nevyzerá, ale je to parádna postava. Pre DC znamená to, čo Captain America pre Marvel: cnostná, odvážna, hrdá, čestná, krásne naivná, fyzicky dokonalá a pre dobro ostatných ochotná obetovať život. Pôvabná Izraelčanka Gal Gadot svojím netradičným šarmom postavu skvele predáva. Film je dlhý, nedáva zmysel (prečo pomoocu lasa pravdovravnosti nevypočula aj zvyšných chlapov, ktorí ich prepadli v uličke?) a občas stagnuje (úvod napriek viacerým svetlým momentom pôsobí ako Xena a nie, nie je to myslené ako pochvala). Avšak ako celok mi to vyhovovalo a páčilo sa mi to. Robustné akčné scény. Mnohí tomu vyčítajú preplácané digitálne finále, ale po skúsenostiach s Batman vs. Superman a Jednotkou samovrahov som badal citeľné zlepšenie. Identitu Áresa som odhalil už keď sa daná postava objavila prvý raz na plátne. Občas je to WTF (ja tomu vážne nerozumiem, čiže Amazonky prišli na svet pred tisíckami/miliónmi rokov, napriek tomu normálne starnú a Diana je jediné dieťa narodené za posledné tisíce/milióny rokov?), strih je podozrivý (kam sa podel zvyšok posádky nemeckej lode? Snáď mi nikto nechce nahovoriť, že sa všetci poslušne vylodili na pláž do posledného kusa...?), obetovanie istej postavy na konci mi spočiatku nedávalo zmysel (ale potom mi to pani manželka vysvetlila), občas to stráca logiku (baba mačká tanky, rozprašuje guľometné hniezda a bez rozbehu skáče 20 metrov do diaľky, ale poradiť si s jedným trápnym snajperom nedokáže?), niektoré veci som nepochopil (oceňujem síce, že ostrov Amazoniek vyzerá ako antické historické veľkomesto, následne však do očí bije pocit, že sa v pôsobivých kulisách pohybuje 45 žien) a postavy sú slabo načrtnuté a vlastne ak by tu neboli, vôbec by to nevadilo (mám tušáka, že sú tu najmä preto, aby sa nejako „ospravedlnila“ stará fotka z Batman vs. Superman). Páčilo sa mi osviežujúce obrátenie rolí: žena megahrdinka a chlap nikoho nezmláti, je do popredia pretláčaná jeho fyzická atraktivita a vraví vety „milujem ťa“. Originálne bolo, že národ Amazoniek je braný ako skupina mediátorov. K tomu skvelý hudobný ústredný motív, nerušivé vtipy, pekná úloha pre Chrisa Pinea a fajn rámcovanie v súčasnosti. Chýbala mi potitulková scéna (alebo aspoň Batman priamo vo filme) a škoda, že sa z „jéj, bábätko!“ neurobil vtip na pokračovanie. Mimochodom, pamätáte si na toho drastického mladíka, čo v Troch kráľoch mučil Marka Wahlberga kvôli Michaelovi Jacksonovi?Cinemax TN 2017 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Wonder Trevor. V Marvelu už se těší na tantiémy, protože podoba s prvním Kapem je místy opravdu "nenápadná". Ale nevadí to. Stejně jako hromada dílčích slabin a dialogová sešněrovanost stále ne úplně herečky Gal Gadot. A to z prostého důvodu - MÁ TO SRDÍČKO JAKO HROM. A pulzuje čím víc je na place Pine, který je středobodem všeho a se kterým má Gadotka moc pěknou chemii. Do toho libová superhrdinská akce (No Man's Land!), ne úplně vyprázdněná rubanice v závěru (emocemi nacpaný flashback), moc pěkný soundtrack a hlavně pocit, že to tentokrát mělo scénář, nad kterým se někdo zamýšlel hlouběji než "musí to tam hodně bouchat". Nevěřil jsem, že DC uklohní inspirativní biják pro ženský. O to víc jsem v šoku, že ho vyplodili rovnou pro všechny. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Další Batman vs. Superman? Podle konce to tak sice vypadá, ale do té doby jde Wonder Woman mnohem jistější cestou. Než se film dostane k přeplácanému a pohříchu fragmentovanému digitálnímu finále, nabízí překvapivě pomalý a poklidný origin, v němž každá situace trvá o něco déle, než bychom čekali. Kdyby ve střižně zůstala ještě alespoň půlhodina, tak bych se nezlobil, i tak se ovšem na Gal Gadot s Chrisem Pinem docela pěkně kouká a vstupenku chtít vrátit nebudete. Rozhodně zatím nejkonvenčnější a nejsolidnější film od DC, což sice stále neznamená mnoho, ale celému univerzu to může hodně pomoci. Podruhé bych to ale vidět určitě nepotřeboval. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Kapitán Homokokot konečně podlehne genderovým přetlakům a nechá si přišít kundu, změní se v mimořádně nesympatickou prkennou Židozonku s tak dokonalým šišoidem na krku, až má jeden při pohledu na něj neodolatelnou chuť šoupnout ho zadákovi do mlýnu a pokládat pětky. Takže jediným trochu seksy rozptýlením je první dvacetiminutovka, kdy může divák, znechucený zajisté urputně depilovanou Icákou Rabínovou, alespoň úchylně přemítat nad kapku prošlým, ale pořád jedlým sendvičem, obloženým Bobinou Piš a Mrs. Nýlsenovou. A pak už následuje jen obvyklá pícnina pro dementy, řecká mytologie pro zvláštní školy a Kapitán Homokokot ryloudyt s androgynně feministickým poselstvím pro škaredé týnejdžerky s kníry, nezletilé pokojové masturbanty a otylé chovatelky koček za zenitem. Sice s fokusem na Velkobrity a asi proto méně patetické, nicméně pořád anemické, mentálně nestravitelné a zdravotně závadné. Ono sledovat totálně koženou vypleštěnou izraelskou štěrbinu, jak v neušpinitelném plážovém outfitu zajišťuje klid na Západní frontě, potírajíc světelným bitchíkem a kanálovým poklopem kulometná hnízda císařské armády, to je něco, jako čumět v nekomediálním spektáklu na Miče Bjůkenena, kterak v těch svých červených trenkách a s kovovými předloketníky mlátí na pobřeží v Palm Bitch třeba Godzilu a se seriózním výrazem u toho dělá na povislých kozách TA-BLE-TY. A u takovéto sofistikované podívané se buď můžete v záchvatu huronského smíchu poprskat lahváčem, anebo si samým napětím retardovaně cucat palec v klecovém lůžku a polámanýma pastelkama s mohutným přetahováním kompulzivně vybarvovat omalovánky se Supergejem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém vesmíru stáje DC, který trval deset let, se v tomhle místě zablesklo na (nej)lepší časy, protože se přestalo bujet do všech žánrů, témat a směrů. Trailery sice lákaly na výbušnou akci prokládanou perfektně načasovanými vtípky, ale realita je úplně jinde. Z Wonder Woman se totiž před mýma překvapenýma očima vyklubala půvabná, nefalšovaná a pravověrná pohádka. Má v sobě archetypální boj dobra se zlem i ponaučení o jejich prolínání a nezbytnosti. Má v sobě víru v lásku a její sílu. A má v sobě i princeznu, které to s kapitánem Trevorem neuvěřitelně sluší a za jejichž dialogy asi na velkém plátně debutující scénárista Heinberg upsal duši. Krásná podívaná se všemi atributy staroškolských dobrodružných tradic. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (43)

  • Poprvé se postava Wonder Woman objevila v roce 1941 v komiksovém sešitu "All-Star Comics #8". (Bube1)
  • Ve scéně, kdy přijíždí do muzea dodávka, si můžeme všimnout, že na SPZ je napsáno „JL“, což je odkaz na následující film Justice League/Liga spravedlnosti (2017). (DC_DeteCtive)
  • Osobním trenérem Gal Gadot pro roli Wonder Woman byl Ruda Vrba, který je z České republiky. (MeanWhile)

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama