Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jako dvacetiminutová jednohubka by to nemělo chybu, ale celovečerní stopáž je už moc. Ke konci mi scénky splývaly a na závěrečné titulky jsem čekal jako na vysvobození. Možná v šedesátých letech to fungovalo jako bláznivá parodie seriózního seriálu, ale dnes je film vtipný především celkovou stylizací, a ta se po určité době zevšední. Což je škoda, protože zpracování je podařené. Přesně takhle sem si vždycky představoval že by vypadal komiks převedený na filmové plátno doslovně, se svými úchylnými postavami, vyhroceně drsnými situacemi, a naivně stavěnou zápletkou s křečovitými zvraty. Joel Schumacher to koneckonců natočil skoro stejně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle Batman, to je Limonádový Joe komiksového světa. Je tak upřímně praštěný a od začátku do konce neustále zábavný, že ho snad ani nejde nemilovat. Znal jsem jen scénu se žralokem a myslel jsem si, že to bude velké finále. Omyl, byl to pouze začátek všeho. Takže dávám pět bathvězdiček a jsem rád, že jsem objevil další film, který mi kdykoliv zvedne náladu. "Zavolám taxi!" - "Ne, teď ne. Naštěstí jsme ve skvělé kondici. Bude rychlejší, když poběžíme." ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Batjeskyně, battyč do batjeskyně, batsprej proti žralokům, batžebřík od bathelikoptéry atd. Vítejte v bizarním světe, kde téměř každé slovo začíná na písmena b-a-t. Poznejte Schumacherovy inspirační zdroje a zasmějte se barevnému mišmaši šedesátých let. Ano, ten film děsně rychle frčí, ale na podruhý už tak zábavný kvůli tý legrační křečovitosti není. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Tak, po tejto paródii sa vôbec nečudujem, že Batman a jeho spoločník Robim nepatrili medzi top superhrdinov na začiatku druhej polovice minulého storočia. Aj keď drvivá väčšina scén bola úplne absúrdnych, dalo sa na tom dobre pobaviť, tak ako aj na vtipných hláškach (hlavne Robinovch všetkých svätých). Čo sa týka záporných hrdinov, stvárnili ich taktiež kvalitní predstavitelia, Catwoman a Penguin pôsobili priam až majestátne. Jediný, kto mi pripadal dosť podpriemerný bol Joker, no však nečudo, keď dnešný Joker v podaní Heatha Ledgera patrí medzi legendy. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Diamant. Dnes jsou filmy o superhrdinech buď, temné, přehláškované (ano Whedone, dívám se na tebe) směšné nebo nudné. Toto není ani jedno. A udělátko typu- batžraločí batrepelent, nemá snad obdoby! A krásná Lee Meriwether (maskující se zde jako ruská novinářka, jejíž úchvatný přízvuk příznivci dabingu nikdy neusliší) v roli zastupující Catwoman , která se později objeví v jednom z nejlepších TOS dílů. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Vozidlo, které Bruce Wayne (Adam West) řídí, je kabriolet Chrysler Imperial. (Caelos)
  • Píseň "Plaisir D'Amour", kterou zpívá zpěvačka ve scéně v kabaretu, není uvedena v závěrečných titulcích. (Caelos)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama