Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Až do nějakých pětadvaceti let jsem vůbec netušil, že existují Čelisti 4. Celý tehdejší dosavadní život jsem žil v bludu/domnění, že série končí trojkou z aquaparku. I televize vždy vysílala pouze první tři díly. No, někdy člověk lituje, že se o POMSTĚ dozvěděl a tento pokus o film viděl. Absolutní dno ve všech filmařských ohledech. Tady není vůbec nic. Michael Caine?! Vážně?! To je asi jako kdyby si šel Messi kopnout za Houslice... ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

I zde zhodnotim hvezdami dvemi,i kdyz jsem chtel hodnoceni o jednu hvezdu vylpesit.Od tretiho dilu je vodni akvarium vymeneno za nadherne modre more Baham. Po zjisteni pritomnosti velkeho zraloka v teto lokalite, se vyzkumny tym rozhodne pro vyuziti teto prilezitosti k prozkoumani a blizsimu poznani tohoto obra - jedince.Tyto napady se vsak ukazi byti lychymi.Zaverecne pristani letadla a znovuobjeveni se uz pohresovaneho pilota je ocekavane a citelne.Ne tak uz jednoho clena vyzkumneho tymu,ktery se z celisti zraloka po jeho zniceni dokaze vratit k zivotu zpet, jinymi slovy prezit.Tyto dve okolnosti srazi me hodnoceni o jeden stupen. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Kúpil som si pekný dom,“ odpovedal Michael Caine, keď sa ho spýtali, prečo renomovaný britský herec so štyrmi oscarovými nomináciami a jedným Oscarom hral šarmantného pilota v Čeľustiach 4 bojujúceho s ľudožravým žralokom. Až tak tragikomicky by som to nevidel. Mne sa štvrtý diel páčil a nehanbím sa za to. Sága Čeľuste je dovolím si tvrdiť JEDINEČNÁ tým, ako scenáristi každej časti dokázali nadviazať na predchádzajúcu. V Spielbergovej jednotke šlo o Brodyho. V dvojke znova o Brodyho. V 3-D trojke o jeho synov. A v štvorke o Brodyho ženu a syna. Ellen Brody v štvorke odchádza na Bahamy, „kde žraloky nemáme“. Tu sa chce spamätať z rodinnej traumy. Lenže Veľký Biely si ju nájde aj tu. Pravdaže, je to hovadina ako mraky. Pomstychtivý žralok neexistuje (na rozdiel od pomstychtivej kosatky? Viď. film Kosatka zabijak.). Nevraviac o tom, že všetky tri predchádzajúce žraloky boli zabité, takže sa nemstí jeden a ten istý, ale vždy iný (vzdialený rodinný príbuzný?). No solídne herecké obsadenie (Caine, Van Peebles, Guest, naopak Lorraine Gary pôsobí miestami dosť v kŕči, takže sa ani nečudujem, že po tomto filme s hraním sekla), rozprávková exotická výprava a slušná akcia (žralok sa v tomto filme miestami takmer až VZNÁŠA nad vodnou hladinou) majú niečo do seba. Na rozdiel od dvojky sa našťastie do deja nemotajú otravné decká. A nejedná sa ani o také príšerné pokračovanie, akým bola trojka. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Takže žralok pronásleduje Brodyovi, jo? No tak jo, to už je trošku moc... A zdálo se mi to, nebo IV. ignoruje III.? Nejen jinými herci, kteří ani vzdáleně nepřipomínají ty z minulého dílu, ale snad ani věkem, a dějem vůbec. Celkově špatný film si ale tu jednu hvězdičku zaslouží. Plně za Michaela Caina, jehož charizma a britský přízvuk dělají koukatelných alespoň pár scén. Kdybych měl zmínit další nezapomenutelné součástí "Pomsty", napadá mě: opravdu amaterská atrapa žraloka, hysterická a otravná Lorraine Gary, uspávací Lance Guest, jedny z nejhůř sestříhaných dramatických momentů a útoků, stále husí kůži nahánějící motiv Johna Williamse a radost, když film skončil. ()

Perry- odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdová POMSTA (pro diváka, který to dobrovolně zhlédne). Sledoval jsem to jen se záměrem se pobavit a vidět, co všechno Hollywood vyprodukuje. Žralok vypadá jako trubka potažená šedivým hadrem, ale má i pár vychytávek - umí křičet, překousnout člověka a ten přežije a další. Trojka je o třídu lepší. P.S: Chudák Spielberg. Takhle použít scény z jeho filmu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Při scénce na policejní stanici v Amity si můžeme všimnout na zdi portrétu Martina Brodyho (hlavního hrdiny prvních dvou dílů série, kterého si zahrál Roy Scheider). (darek kartac)
  • Natáčelo se od 2. února do 26. května 1987 v Kalifornii, Massachusetts a na Bahamách. (Varan)
  • Mario Van Peebles (Jake) si svou roli napsal sám. (Karlos80)

Reklama

Reklama