Reklama

Reklama

Šílenec

(neoficiální název)
  • USA Madman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dětský tábor, skupinka lidí kolem ohně si vypráví strašidelné historky na dobrou noc. Když tu jeden drzý mládežník zvolá jméno místního masového vraha. Podle legendy se totiž traduje, že onen „Madman Marz“ kdysi pozabíjel celou svoji rodinu a byl oběšen, jenže jeho tělo do rána zmizelo z oprátky. A tak běda tomu, kdo ho přivolá… A také že ano, naši hrdinové začnou být jeden po druhém masakrováni. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hned po zvířecích/monster filmech patří slasher k mým nejoblíbenějším hororovým „subžánrům“. Ty zaškatulkované pod označením „CAMP“ jsem měl - (mám) asi nejraději a to především díky sériím Friday the 13th a Sleepaway Camp. Jenomže u tohoto kousku jsem si musel pořádně protřít oči, jestli „vysoké“ hodnocení myslí lidi vážně, nebo si dělají prdel, stejně jako režisér tohoto filmu. Jsem pro každou prdel, ale tohle byla jedna velká trapárna, přehlídka tragických hereckých výkonů, žánrového klišé (ještě k tomu hrozně natočeného), do očí bijící gumovitost a kupa nelogičností. Marná snaha kopírovat své předchůdce odsoudila Madmana téměř k zapomnění a já se ani moc nedivím. V osmdesátých letech vznikla celá řada podobně laděných filmů, nicméně Pátek 13 zůstal nepřekonán. Především díky tomu, že Jason Voorhees se stal „kultovní postavou“, kdežto zarostlý Madman Marz vypadá jak nějaký retardovaný horal (to by možná ani tolik nevadilo), jenže záběry na jeho gumové nohy a ruce (při scéně kdy se snaží dostat do autobusu a do ruky ho začne mlátit Gaylen Ross tyčí je to patrné na první pohled) mě doslova vytáčely. Stejně jako naivita režiséra, že divákům stačí ke štěstí to, že bude hodinu a půl sledoval rádoby drsný masakr bandy dementních vedoucích, kteří se nechávají postupně zabíjet kousek od tábora. Ono dělat tábor kde je 5 dětí, 7 vedoucích se určitě vyplatí – tábořiště vzdálené asi pět minut chůze, takže Madman i přes svou chromou chůzi běhá jako laňka mezi táborem, svým domem a tábořištěm – no to byla pecka. Ještě teď se „třepu“ strachy. Jediná vyvedená scéna za celý film bylo to oběšení. Jinak vážně nuda a to jsem ještě nemluvil o výběru herců. U slasherů jsme většinou zvyklí na to, že tu hraje nepostradatelnou roli i erotika – ehm tady jsem byl rád, že se tu žádná nevyskytovala – protože ty herečky byly vážně hnusné jak noc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej typickej osmdesátkovej slasher, kterej kvalitativně a příběhově stojí někde za pátkem třináctým. Ještě zhruba úvodních 15 minut je fakt vynikajících, obzvlášť atmosféra je skvělá a Madmana Marze se sekerou bych teda fakt nechtěl potkat, jenže pak se to tradičně stáhne, Madman se bohužel na moc zabití nezmůže, akorát všude strká strašící pracku, ale to už je takovej tradiční průběh těchhle starších slasherů a začíná nekonečný čekání na závěr, kde se to zase rozjede a pár obětí naporcuje, ale taky nic extrémního a vynahrazujícího. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o jednej legende o ktorej sa rozprávajú pri táborovom ohni, ale každá legenda má niečo pravdivého. To myslím vo filmovom priemysle a jasné,že tento nie je výnimkou.Camp horory u mňa vyvolávajú jednoduchú zábavku bez nejakého zložitého príbehu, ale so silným krvavým dojmom a keď hlavný záporák má sekeru tak o hojnosti krvi a odseknutých častí nie je núdza. A presne tak bolo aj v tomto prípade. Niektoré tie dialógy boli otrasné, ako keď sa zhovárajú malé deti. Nemôžem sa ubrániť takému nudnému dojmu, čo sa týka toho zabijaka,pomaly sa pohyboval, ale všade bol. No tu zas logika ustúpila scenáru .Ale pre mňa to bol dosť nudný zážitok, čakal so viacej gore festivalu. A tento film sa dopustil veľa nelogickostí a niektoré som ťažšie pre dýchaval. A vrah bol strašne komický a neviem či by aj holuby na streche vystrašil. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slušnej slasher, zaměnitelnej s téměř jakýmkoli jiným kempovým slasherem (proto ten subžánr nemám moc rád), jehož velikou výhodou je to, že vraždí takovej mohutnej znetvořenej týpek se sekerou a celej se odehrává v noci v lese. Takže o atmosféru je postaráno - a je opravdu docela povedená. Na druhou stranu děj a postavy jsou tak neskutečně debilní, že se divák až zdráhá uvěřit, že ho nešálí zrak. Dneska už by naštěstí demenci takovejch rozměrů snad žádnej tvůrce nedovolil. V podobných exkurzích do let minulých se to však zkousnout dá. Takže 3 hvězdy. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Madman mi pripomenul o päť rokov mladší camp slasher Twisted Nightmare a podobne ako ten ma tiež moc nebral... Naivita týchto lesných vyvražďovačiek je častokrát až iritujúca - jeden týpek ide do lesa... nevráti sa, ďalší ho ide hľadať a tiež sa nevráti, takže so slovami typu "Počkajte ma tu, idem nájsť tých dvoch a hneď som späť..." vyráža do akcie aj tretí frajer a nie je ťažké uhádnuť, ako to s ním nakoniec dopadne... Potom všetci chvíľu pobehujú hore-dole, prenasledovaní čímsi ťažko identifikovateľným a nakoniec prichádza "veľké finále", v ktorom nedočkavý divák v dvoch približne trojsekundových záberoch konečne zazrie dlho očakávanú tvár neľudského Madmana Marza... Chvályhodné je aspoň to, že tvorcovia Madmana sa s tým moc nepárajú a zopár táborníkov to tu schytá dosť drsným spôsobom, čo je v rámci tohto subžánru samozrejme plus, mínusom je naopak absencia nahoty, ktorá ku camp slasherom neoddeliteľne patrí... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Původně se počítalo s natočením pokračování, ale nakonec se od dalšího filmu upustilo. (JasonIX)
  • Původně měl být film založen na legendě zvané Cropsy Killer Legend, ale tato legenda byla již dříve zfilmována ve filmu . (Chatterer)
  • Producent Gary Sales napísal texty k piesniam, ktoré zazneli vo filme. (beso74)

Reklama

Reklama