Reklama

Reklama

Šílenec

(neoficiální název)
  • USA Madman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dětský tábor, skupinka lidí kolem ohně si vypráví strašidelné historky na dobrou noc. Když tu jeden drzý mládežník zvolá jméno místního masového vraha. Podle legendy se totiž traduje, že onen „Madman Marz“ kdysi pozabíjel celou svoji rodinu a byl oběšen, jenže jeho tělo do rána zmizelo z oprátky. A tak běda tomu, kdo ho přivolá… A také že ano, naši hrdinové začnou být jeden po druhém masakrováni. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady tenhle slasher není vůbec tak špatný, jak jsem původně myslel. Vlastně v rámci žánru se mi i docela líbil a myslím, že jeho jediná chyba je, že to je slasher "zapomenutý", nikoliv špatný. Děj je naprosto striktní a jednoduchý, parta instruktorů na táboře, noc, strašidelná historka a přicházející lidské monstrum, které postupně vyvraždí skoro všechny instruktory v kempu. Nic víc, žádné odbočky, řešení vztahů, nesmyslné scény, vzájemné strašení ... Což mi docela sedlo. A co se opravdu počítá, tak to, že každé zabití bylo vidět na kameru, bylo brutální, krvavé a kamera zbytečně neuhýbala ani nebyly vraždy střižené, jak jsme z 80. let zvyklí... Postava zabijáka je docela v pohodě, jeho xicht není moc často zabírán, takže i kritika masky není tak zcela na místě. Navíc si myslím, že právě tento film byl přímou inspirací pro novější slasher Hatchet (2006), ale nemohu to nijak dokázat. Ty filmy jsou si skutečně podobné, jen tento má tu klasickou, pomalou a hustou atmosféru, zatímco Hatchet je prostě "divočina" ... Milé překvapení, příznivcům slasheru vřele doporučuju!!! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nádherný osmdesátkový slasher, pravý poklad z kategorie 'zapomenutých'! Prostě lahůdka, i když jak je vidět tak rozhodně ne pro každého. Je to jednoduchý, přímočarý, bez nějakých zbytečných odboček, nebývale hezky natočený, s výtečnou atmosférou hned od začátku. Až mi při první vraždě docela docela slušně zatuhlo:) Mimochodem ten příběh vyšel z legendy o Cropsym, která posloužila i stejně staré a o něco známější vyvražďovačce THE BURNING. Tady ale vrahem není žádný osmahlík s nůžkama, nýbrž takový vlasatý vousatý přerostlý kolohnát, který si jen tak bosý a se sekyrou pobíhá po lese, nasraně přitom bručí a kosí každého, kdo mu přijde pod pařátu. Bydlí v opuštěném starém domě, tam kde dřív vyvraždil celou svojí rodinu, ve sklepě si hromadí mrtvoly a čeká, až zase nějaký ten naivní hlupák zvolá jeho jméno. Madman Marz! (stopáž hodnocené verze: 01:28:21, screeny) ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Další z řady osmdesátkových slasherů. Madman má šablonovitý scénář, u kterého asi nikoho nepřekvapí, že na nějaké odbočky nebo zvraty tu není prostor. I proto je hlavním vodítkem atmosféra a celkem dobře natočené vraždy, i když jich není mnoho. Ty má na svědomí hromotluk Madman Marz, který se svojí sekerou dokáže nebývalé kousky. Pro budování atmosféry zde slouží slušná hudba, gradující ve správných momentech, a také relativní neznámo, neboť Madmana není moc vidět. Nejlepší scéna je asi schovka v lednici, nicméně scén, které si vás dokážou získat, je tu víc. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Madman je koukatelný béčko které ale díky mnohem větším a lepším konkurentům zapadlo. Nicméně i tak si vyslouží uznání. Je to dobře natočené a hlavní záporák je fakt hajzl. Sice tu nejsou zas takový jatka jako třeba v Burning, ale film má svojí osobitou atmosféru a scény v Marzovym baráku jsou parádní. Scéna kdy je Marz na stromě je skvělá. A film celý je prošpikován parádníma scénama, ale bohužel plno scén je nezajímavá výplň. A proč vždycky když se ukáže vrah se spustí tak debilní nehodící se hudba? Slabší 4*, ale bavil jsem se dost. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasický začátek se strašidelnou historkou a závěrečné titulky jsou kromě několika šplíchanců krve tím jediným, za co stojí Madmana vidět. Ač mám rád staré slashery a sekera je jedna z mých nejoblíbenějších hororových propriet, tak u Madmana jsem se nebetyčně nudil. Už to tak bývá, že příběh těchhle starých fláků nestojí za zlomenou břitvu, ale tady už toho bylo trochu moc, nesympatičtí či spíš vyložené hnusní protagonisté tady chodí z jednoho místa na druhé a nic se mezi nimi neděje, dětský tábor je zaplněn vedoucími, kteří mají na starost všehovšudy asi pět dětí a zabiják Madman mě strašil stejně jako emzák Alf, čili jsem posledních 10 min prospal. Hvězda s odřenými cípy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Původně se počítalo s natočením pokračování, ale nakonec se od dalšího filmu upustilo. (JasonIX)
  • Ilustrácie, ktoré doprevádzajú úvodné titulky vytvoril herec Paul Ehlers (Madman Marz) a pôvodne mali byť aj na filmovom plagáte. Producenti sa nakoniec rozhodli pre iný motív. (beso74)
  • Jan Claire, ktorá si zahrala úlohu Ellie, bola asistentkou pri kastingu. Úlohu vo filme dostala na poslednú chvíľu, keď pôvodná predstaviteľka odriekla. (beso74)

Reklama

Reklama