Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Všechno už zde padlo, v obsahu i komentech je vyzrazena základní dějová linie i pointa... Geniální je na tom ta jednoduchost. Parta rozjuchané omladiny při cestě po moři v euforii naskáče z jachty do vody. Když je prvním zima a chtějí z vody, zjistí, že nikde není žebřík. Kluzké šikmé boky elegantní lodi jsou bez výstupků a paluba mimo dosah plavců ve vodě.... Úplně jsem cítil tu beznaděj, únavu i chlad z vody... Jste v moři, u moderní jachty s rádiem, mobilama, jídlem a pitím a přitom vám hodně drsně hrozí dehydratace a utonutí... Celkem by mne zajímal ten skutečný příběh podle nějž to bylo natočeno... Koukat se na to dá už jen kvůli půvabné Susan May Pratt... Na více než dva záchrané kruhy to však není. * * ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Odsouzeni zemřít jsem viděl čistě jen ze zoufalství na hotelu, kde jde jen pár programů a po skončení filmu jsem byl dvakrát tak zoufalejší než předtím. Na stupidní chování postav se ve filmech moc detailně nezaměřuji ale tohle byl extrém. Tak třeba holka po celém dnu šlapání vody uprostřed moře se rozhodne plavat neznámo kam a rozloučí se hláškou, že čekání není její styl... Jednu hvězdu uděluji za to, že mi to zabilo přes dvě hodiny času, samozřejmě s reklamami a to jsem zrovna potřeboval. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečnosti? Tohle mi spíš připadalo, že někdo hodil do moře 6 špatnejch herců a řek jim, ať se chovaj jako totální dementi. Vrcholem je, když si jeden rozbije hlavu o lodní šroub a v dalších minutách nasadí výraz jako Luděk Sobota po lobotomii. Dobrý taky je, když druhej týpek bodne nožem třetího a pak se mu hrozně omlouvá. Legrační byla taky scéna, kdy se jedna z postav snaží vyšplhat na palubu po americký vlajce. Je to sice k nevíře, ale americká vlajka zklamala a roztrhla se. Mimochodem mě fakt dostávalo, jak se jeden snaží vyšplhat a ostatní ani nenapadne, že by mu třeba pomohli a místo toho na něj čuměj a povzbuzujou ho stylem "Ještě kousek, ty to dokážeš! Zvládneš to!". Celou dobu jsem doufal, že připlave žralok a sežere je, což se nestalo... Budiž filmu ke cti, že snad kromě úplnýho konce jsem se ani moc nenudil. Je to sice blbina, ale dá se na to koukat. 35% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když jsem si začal přát, aby se už konečně všichni utopili, ať je konec, bylo jasné, že se tenhle film zrovna nepovedl. Podle mne měl vyjít rovnou na DVD, v kině jen vypadá jako ještě větší blbost. Ostatně všech šest herců hraje převážně v TV filmech a seriálech (dítětem a traumatem vybavená hrdinka dokonce i v české Redakci) a jejich výkony tomu odpovídají i tady. Zřejmě rozhodovalo hlavně, zda umějí plavat. Posledním závažím, které stahuje film pod hladinu, je opravdu pitomý konec. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film mne příjemně překvapil, je 100 x lepší než OPEN WATER I (ten byl nudný!). Trošku mne už od počátku zarazilo to, že jsou ti lidi tak hloupí a nikoho nenapadlo aby 2 kluci dali ruce k sobě a jedna štíhlá dívčina na ně vyskočila! Copak nikdy neblbli na bazéně???? To tu holku muselo napadnout až 5 minut před koncem, když už zůstali jen dva na živu. Promiňte, ale pokud je to opravdu podle skutečné údálosti a pokud se to opravdu stalo v Německu - tak jsou Němci naprostí IDIOTI ! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)

Reklama

Reklama