Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Tak pozitiva: zajímavé narážky na jiné kultovní horory; opět známější obsazení, čímž se zlepšuje kvalita celého filmu; dokonalá kost v roli nahé agentky FBI (kdyby umřela bylo by mi jí líto); velmi odvážně pojatá část s táborníky. Negativa: příšerný nápad rádoby smrti Jasona hned v úvodu filmu; ani nápad o rodinou sešlost nebyl nijak dobrý a kvůli převtělování do jiných těl, si přes jeho vizáž člověka, nemohl divák Jasona ani moc užít. P.S.: Četl jsem v zajímavostech, čím vším byl Pátek třináctého 9 inspirován, ale neviděl jsem zmínku na Terminátora, která je z části odehrávající se na policejní stanici očividná. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběh stojí totálně za hovno (možná by alespoň trochu fungoval samostatně, ne jako součást Pátku třináctého), ale gore masakr je to slušnej (mord ve stanu, smrt majitelky bistra, rozklad policajta). Co se týče triků, nemám takřka výhrad. Při sledování mi pořád na mysl vyskakoval šestej díl Noční můry v Elm Street, něčím mi ho to pořád připomínalo, proto mě samotný závěr dost pobavil, stejně tak odkaz na Necronomicon. Dějově se od devátého dílu série už dalo čekat cokoliv, proto ten pokus o inovaci a vnesení nové zápletky ani nějak moc nepřekvapil a to jak v pozitivním tak i v negativním smyslu, ale jak říkám, masakr je to místy pěknej. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Njaväčšia chyba je, že Jason sa objaví len na začiatku a na konci filmu. Tvorcovia si takisto mohli uvedomiť, že ide o deviaty diel a Jasonov fanúšik chce brutálne mordy a nie scenár snažiaci sa priniesť do série nový (a veľmi zlý) rozmer... Masaker sa síce nekonal, ale pár killsov je naozaj pekne nechutných a na scéne s prezervatívom sa musí zasmiať asi každý. Len škoda, že tých hluchých miest (čítaj napínavých, pri ktorých sa nikto nebojí) je nehorázne veľa. Posledný záber vo filme tak tvorí najlepší moment vyvražďovačky... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejsem puritán. Piškuntálie s jasonovskou mytologií jsem přežil zcela bez újmy. Neurazila mě telekineze v sedmičce, a nevadilo mně ani hostitelské téma v devítce. Natož Jason ve vesmíru. :-) Byl jsem na to totiž připraven. Předtím, než jsem druhou polovinu téhle slavné slasherové série nakoukal, jsem toho dost načetl, a s podobně postiženými přáteli dost prodebatoval. Názory byly veskrze negativní. To mě ovšem neodradilo. Doba pokročila, série vyšla komplet na blu-ray, a tak nadešel čas doplnit si vzdělání. Ale pozor!!! Tenhle díl nevyšel na blučku v Unrated verzi. Ta má téměř o 3 minuty víc, a rozhodně nejde o žádné postradatelné scény. Většinou jde o naprosto boží gore výjevy a explicitní sex. Neodolatelná kombinace! Sehnal jsem si tedy Unrated, a nestačil se divit. Pro milovníka béčkových úletů, jako jsem já, to byla super jízda. Tady vládne nadsázka a některé scény jsou prostě smrtící (wooovská přestřelka v baru je top! :-)). Chápu, že pokud někdo hledá feeling prvích dílů, musí prskat jako křeček, ale kdo přistoupí na hru, bude se bavit. Ještě k těm vystřiženým scénám. Celkem bylo provedeno 28 střihů!!! Nejvíce je zprzněná scéna šukačky ve stanu. Tady zmizela celá minuta záběrů! Když jsem na to koukal, tak jsem si říkal, že je to poměrně odvážná scéna, navíc zakončená efektním gore mordem. Pak jsem to srovnal s vystříhanou verzí a nestačil se divit. Ta scéna prostě... zmizela! Ani sex, ani gore!!! Apropo- GORE! To mají na starosti borci Kurtzman, Nicotero a Berger z KNB Efx Group, a je to kapitola sama pro sebe. Tohle je ta pravá, zábavná gore řezničina, kterou mám tak rád. Znovu opakuji, že ten, kdo viděl R-Rated verzi, neuvidí z gore skoro nic!!! Je potřeba si sehnat Unrated, který má délku 1:30:42. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Spojenie päťky a sedmičky, dalo by sa povedať. Slasher podľahol mysterióznu a navyše po väčšinu stopáže ani nevraždí Jason. Ani jedno by nevadilo, keby to bolo inak spracované. Prevteľovanie je tu hnusne doslovné; žiadne vdýchnutie života, Jason je malý červík, ktorý rád lezie do druhých cez otvory (príde aj na lezenie pod sukňu); scenár je nudný, neherci agresívni, Troma look všadeprítomný. Najviac to asi zabíjajú komické postavy, ktorých je dosť (všeobecne by mala byť v horore jedna a aj to je veľa) a ten čierny kovboj (presvedčený o svojich hereckých kvalitách, prehrávajúci aj keď iba stojí a nič nehovorí) patrí podľa mňa medzi najtrápnejšie postavy v histórii kinematografu. Dávam jednu hviezdu za pekné masky, gore, poslednú scénu a vraždu v stane (možno najefektnejšiu Jasonovu vraždu, paradoxne neprevedenú Jasonom). PS: Skalných poteší cameo Kanea Hoddera so svojou vlastnou tvárou. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Jedná se o první díl série, ve kterém zazní jméno otce Jasona Voorheese (Kane Hodder). (Simex_)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama