Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

No a teď mi někdo poraďte, co si mám o tomhle filmu myslet? Pro připomenutí vám povím stručně děj. POZOR PLNO SPOILERŮ. Na začátku Jason vletí mariňákům přímo do pasti a je s americkou chladnokrevností rozstřelen a několik set kousků. Při pitvě zbytků těla jednomu negříkovi zapomenou přinést jídlo, a tak je tolik hladový, že sežere Jasonovo srdce a zmagoří z toho. Ve filmu je jedna trojnásobná vražda studentíků po Jasonově způsobu, jinak zbytek filmu se tam postavy z nějakého zvláštního důvodu pouze ohryzávájí a postupně tak magoří celé město. Poté aby toho nebylo málo si najmou nějakýho negříka, kterej sežral všechnu moudrost světa a prozradil, že Jasona celých 8 dílů zabíjeli špatně, tudíž i zbytečně. A tak přispěl svojí troškou do mlýna a poté co mu nějaký brejlatý idiot zaplatí tím, že si od negříka nechá zlámat prsty mu teda laskavě řekl, že Jasona může zabít jenom jeho rodina, tak že mu zapíchne nějakej drbnutej nožík do srdce. No tak tam celej film nahánějí nějakou krávu, která je asi jeho neteř nebo co. Tady se to těžko posuzuje, když hrají matku a dceru zhruba stejně staré herečky. No co si budem povídat, potom tam projedou nějakou trubkou, či co to bylo jednoho blbečka a co se nestane. Z těla mu vyskočí jakejsi malej zmrd.(S největší pravděpodobností malej Jason.) Kterej pak udělá opačnej způsob porodu.(vsuvka pro méně chápavé...Kundou vleze do nějaké paní, z které pak jako starý známý velký Jason vyleze. Jak to udělal se mě neptejte. Tady byla i režisérská fantazie bezmocná, a tak se to stalo mimo kameru.) No nakonec mu ten nožík do srdce vrazili, následovalo pár stupidních blikacích efektů a nějaké ruky ho stáhly pravděpodobně do pekla, jak už název tohoto dílů napovídá. Pak se tam ještě vynořila ruka, připomínající Freddyho pařát. No naštěstí už se nic dalšího nestalo. No po tomhle filmu nezbývá než pochybovat o duševním zdraví jednak pana režiséra a druhak pánů scénáristů. To musela být ohromná fuška něco takového vymyslet. No nezbývá mi než film patřičně ocenit a jít na desátý díl. Jeden nepatrný odpádek bych prosil. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jason se vtěluje do cizích těl jako v Tajemném zlu, morduje kohokoliv, kdo se mu postaví do cesty a hlavní jeho cíl je, převtělit se do nemluvněte, které pochází z jeho rodu Woorheesů. Do tohoto guláše přimíchejme knihu Necronomicon, Kandarskou dýku, Freddyho pařát nebo další odkazy na hororové filmy. A tak vše probíhá v poměrně zábavném tempu. Viděno v uncut verzi, kde masky dělali mistři v oboru - Nicotero/Kurtzman/Berger, ale i tak mě některé gore efekty připadaly tak nějak napůl, že bych řekl, že existuje ještě nějaká plnější verze. Rozhodně ale oproti vystříhané verzi viditelný rozdíl! Produkce se ujal Sean S. Cunningham, režisér kultovního Pátku třináctého z roku 1980. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběh stojí totálně za hovno (možná by alespoň trochu fungoval samostatně, ne jako součást Pátku třináctého), ale gore masakr je to slušnej (mord ve stanu, smrt majitelky bistra, rozklad policajta). Co se týče triků, nemám takřka výhrad. Při sledování mi pořád na mysl vyskakoval šestej díl Noční můry v Elm Street, něčím mi ho to pořád připomínalo, proto mě samotný závěr dost pobavil, stejně tak odkaz na Necronomicon. Dějově se od devátého dílu série už dalo čekat cokoliv, proto ten pokus o inovaci a vnesení nové zápletky ani nějak moc nepřekvapil a to jak v pozitivním tak i v negativním smyslu, ale jak říkám, masakr je to místy pěknej. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jason Voorhees se opět vrátil. Jeho tělesnou schránku už hnilobné procesy poznamenaly natolik, že mu nesedí ani jeho pověstná hokejová maska. K zakrytí své bobtnající hlavy by ji zřejmě potřeboval minimálně o číslo větší. Jeho podivně pozměněnou vizáž si však příliš neužijeme, z našeho zabijáka se tu totiž vykulil démonický panáček, a tak vše nabere od zbytku série naprosto odlišných nuancí. Kdo viděl třeba Cravenova Shockera, jistě tuší, kudy se vydáme. Ač není devátý příspěvek žádným filmovým zázrakem, rozhodně si nezaslouží zdejší hodnocení. Ve vodách béčkového hororu se pohybuje s nezpochybnitelnou dávkou řemeslné kvality, minimálně nabízí slušnou porci gore opentlenou zdařilými triky, zde je nutno zmínit zejména krvavě orgastickou scénu ve stanu či rozpadajícího se hostitele zabijákova a potěší i odkazy na další slavné horory, fanoušky asi nejvíc předzvěst pozdějšího crossoveru s Freddym. Žádný velký průser se prostě nekonal, asi jsem koukal na jiný film než většina hodnotících. Edit komentáře a hodnocení trapně už po 6 letech (původní komentář shnil, původní hodnocení na protest zvýšeno o jednu hvězdu) Reedit: A teď koukám, že jsem aspoň viděl stejný film jako darkrobyk, vypíchl lautr to samý. Neopisoval jsem! ()

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Nič tak hrozné som už skutočne dlho nevidel. Prvé časti Piatku trinásteho (a niektoré z neskorších epizód), kde Jason vraždi stupídnych tínedžerov, sú, ak už nič iné, tak aspoň zábavné. Toto však bola hromada nezmyslov, nudy a utrpenia. Pevne dúfam, že scenárista za toto „veľdielo“ nedostal ani zaplatené. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Premiéra filmu proběhla v Americe v pátek 13. srpna 1993. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama