Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy pokračování řádění Michaela Myerse líbilo více. Rozhodně však ne o mnoho. V minulém dílu se teprve zacvičoval a vraždění nestálo za moc. Teď je však zpět a je nasraný více než kdy předtím. Kromě dokonalé práci s nožem naši pozornosti neunikne ani rozšlápnutá hlava či průsek sekerou. Docela dost mi na filmu překážely ty posrané vidiny spojené se strašně blbým příběhem. Takže nakonec bude asi nejlépe, když zůstanu s hodnocením na té ubohé *. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že již tak brzo po restartu se bude Michael Myers opět topit ve sračkách. Jednička se mi docela líbila, atmosféra byla fajn a náhled do Michaelova dětství výborný. Jenom ta závěrečná vyvražďovačka to trochu kazila. No a ve dvojce už zbyla jenom ta vyvražďovačka. Celé je to navíc mnohem hnusnější a odpornější kamerou počínaje a dialogy konče. Člověk si od toho automaticky hned vybuduje odstup, když se zde mluví o nekrofilii a jsou zde samé detailní záběry brutality. K tomu si ještě připočtěte pár scén se Zombieho manželkou a jednorožcem a dojde vám, že Rob Zombie byl celý natáčení sjetej něčím hodně silným. Škoda, že se s náma o ten matroš nepodělil. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hallo, tak copak to tu zase máme? Hrst zručně vyrobených klipíků coby nastavená kaše na dané téma? Chápu, že R.Z. to musel udělat. Jednak jde o prachy (...a není nad jistotu stabilního rodinného obsazení, že...), druhak asi o nějaké to ryzí popkulturní nutkání. Tak nějak dodělat tu svou práci, že... A tak se velký Majkí bez ohledu na realitu žánrově zjevuje jako čert ze stroje na správných místech ve správnou chvíli, tu někomu hlavu uřízne, tu pro změnu rozšlape, tam někoho vykuchá, střepem skla nebo kucháčem jedno jest, jako duch se zjeví za stromem, který v průměru je asi tak dvakrát menší než jeho břich, i auto se sestřičkou svou vlastnoručně převrátí, asi aby stádo zatleskalo nad tou silou sujetu (syžetu, že...)... K tomu sexy snové sekvence, roztěkaná kamera chce být za každou cenu trendy, asi do rytmu, prší a venku se setmělo, krve se hádejte schválně co... No ano, je to snad stylové ale stokrát omleté a bez překvapení a bez pointy nudné nic... :-/ . . . Jednu hvězdičku tedy za to všechno s tolerancí, protože po jedničce přece musí(!) přijít dvojka, že... Honky tonky vidláci z Georgie užili si svou hvězdnou minutu a zabíjet v dalších opusech nekonečné série bude zřejmě sladká Angel. Jo jo jo, máme se dalších třicet let na co těšit... - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2011 na dvd, v původním znění s č. titulky, hodnocení 1359., komentář zde jako odzívaný dvěstědvacátýprvní - 26.2.2011) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

U série Halloween existují případy, kdy se jisté nové filmy pokusili vydat krapet jiným směrem a zdánlivě okoukanému konceptu přidat něco krapet navíc, ve finále to ovšem ne vždy fungovalo. Krapet syrovější pojetí Roba Zombieho, které se následně rozpadlo Zombiemu pod rukami a stejně se nevyhnutelně vrátilo k formě kolovrátku, může být jeden příklad za všechny. Po prvním filmu brutální a ošklivý sešup. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co má tahle kokotina společného s Halloweenem??? Vágus Michael se bez masky prochází krajinou, sem tam někoho zabije, nakonec i promluví a divákovi se ze všeho chce zvarcet... Kromě hnusných, brutálních vražd se vlastně nic neděje... V Zombieho pojetí se z dr. Loomise stal totální debil a z Laurie neurotická, uječená kráva, které přejete aby zemřela co nejdříve a tou nejbolestivější smrtí... Je zbytečené cokoliv dalšího psát, je to jednoznačně nejhorší díl série... Totální sračka... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • První film ze série Halloween, kde Michael chodí bez masky. Také první díl, v němž Michaelovou (Tyler Mane) primární zbraní není kuchyňský nůž. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 54. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama