Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle není film o žralocích. Tohle je příběh nadšených odvážných lidí, kteří s nimi rádi volně plavou a přivydělávají si na výletech zájemců o přímý podvodní pohled v kleci. Velmi civilní příběh dává takový zážitek i divákům. A to hned na začátku příběhu jako ukázka toho, o čem to celé bude. Pochopitelně nesmí chybět ani nečekaný útok žraloka na potápěče, který se s ním takříc doslova mazlil. I takové věci se zkrátka stávají. Polo dokumentárních záběrů je tu opravdu dostatek a tak nejeden přírodopisec nemůže být nenadšen. Zápletka je velmi jednoduchá, což by bez podvodních záběrů vystačilo asi tak na tři čtvrtě hodiny. Snímek se jeví spíše odpočinkovým dojmem. Ke konci se trošku toho dramatična přeci jen objeví, ale v přiměřeném měřítku. O špatném počinu nemůže být ani řeč. Je to povedená prezentace hrátek několika lidí se žraloky, které to mají jako zábavu, ale s ohromným rizikem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum na filme sú nádherné podmorské zábery. Ale to som si mohol rovno pustiť nejaký dokument, zabavil by som sa viac a aspoň by som k tomu dostal odbornejší výklad. Nebola tu vôbec žiadna atmosféra, ani hudba, ktorá by ju podporila. Preto som sa skoro unudil k smrti. To je rozdiel medzi touto sračkou a napr. Zradnou hlbočinou (1999) alebo Čeľusťami, kde napätie fungovalo tak ako fungovať má. Útoky žralokov boli robené poväčšine v absolútnej tme, kde človek nielenže nevidí žraloka, ale ani ich obete, len sem-tam sa mihne ruka alebo noha v neopréne. To aby sa ušetrilo? To už radšej tento film nemal vôbec vzniknúť, natočiť sračku za čo najmenej peňazí a pritom si myslieť, že bude mať úspech, lebo vo vode pláva pár žralokov a hrá tam Hajlí Berí je teda riadna trápnosť hraničiaca až s drzosťou. Strata času. Stockwell je zlodej, okradol ma o čas. 20/100 ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Hrá tu Halle Berry.....velice prekvapivé. Film o žralokoch s ktorými sa hlavná hrdinka chce hrať ako s delfínmi....pardón...chce ich spoznať a porozumieť im. V niektorých momentoch mi hlavom preblesla myšlienka, že som si mohol radšej pozrieť dokument o žralokoch a bolo by to napínavejšie ako Temný príliv. Našťastie aspoň záver priniesol aké také ( ikeď pomerne jalové) napätie. Ale krájať sa nedalo...:O)) ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Další, v blízké době už několikátý film na téma žralok-moře-ztroskotání-boj o přežití. DARK TIDE na mě působí dvěma různými dojmy. Jednak je to celkem obyčejný film, co se týká scénáře. Na druhou stranu jde částečně o zajímavý námět, jsou tu velmi slušné záběry žraloků aj. a Halle Berry celkem pozitivně překvapila. Film působí chvílemi jako povedený dokument a jelikož jsem kdysi viděl pořad o bláznech, kteří se potápějí ke žraloku bílému, tak způsob jakým bylo vše točeno, je naprosto shodný s realitou. Halle Berry neberu jako nějakou hereckou star, ale tady byla hodně v pohodě. Ani nemusím přemýšlet nad tím, kdo by jí mohl nahradit lépe. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zase jsem jednou zkusil koukat na starý dobrý program v televizi. Tohle mě docela zaujalo, tak jsem to zkouknul celé. Musím říct, že jsem dostal něco co jsem úplně nečekal. Film je docela dlouhý a o to víc mě překvapilo, jak je vlastně celý bez pointy. Charaktery jsou protivné až otravné. Motivace postav je vlastně lehce naznačena, ale ve výsledku vám nic neřekne. Finále je navíc celé v temnotě a v bouři, takže divák vidí i kulový. Nevím co tu dělá thriller/horor, je to spíš psychologické drama. A žraloci jsou jen malá třešnička. Protože pokud si něco zaslouží uznání, tak jsou to právě záběry mořských dravců, které takto dobře vidíte pouze v dokumentech. (40 %) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama