Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

ancientone 

všechny recenze uživatele

(Po nedávnom rozčarovaní zo slovenského prítoku do žánru "found footage" , som sa nakoniec rozhodol ísť aj do tohoto domu) Nemám rád pozliepané žuvačkové "žvatlance". A PARANORMAL ACTIVITY 4 mi taký "žvatlanec" presne pripomína. Prvý diel série považujem za čisto priemernú záležitosť a zbytočne nafúknutú tmavú bublinu, 2. a 3. som nevidel, až teraz som sa dostal rovno k aktuálnej štvorke. Aktuálnosťou je predvídateľné zlepovanie typických hororových klišé, čo by vôbec nevadilo, keby sa dali hodnotiť ako fungujúce elementy tvoriace pevný celok (viz. ZLO, REC) - celý film vyznieva ako absolútne zbytočný nemotorný pokus o strašenie pomocou skoro zakaždým zlyhávajúcich rutinných postupov (to "najlepšie" je obsiahnuté v traileroch). Ako som už spomenul, z predchádzajúcich troch dielov som videl len jeden, tak nemôžem posúdiť, koľko "kvalít" trojky malo možnosť pomaly vyprchávať v štvorke, ale veľa ich najskôr aj tak nebolo. Počas sčitovania všetkých faktov zisťujem, že úplne postačí podať to touto formou - NEZÁŽIVNÉ. Na výsosť nepotrebné skúšanie predlžovania života filmového organizmu nachádzajúceho sa v klinickej smrti. (Sklamaný nie som, len sa mi potvrdila pravdivosť intuície) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí v niekoľkých scénach budovať strašidelnú atmosféru a napätie. Potešil ma tiež záver, aj keď je mi jasné, že sa v tom tvorcovia začínajú strácať a zamotávať, ak k tomu mimochodom náhodou nedošlo už v dvojke. Dosť výrazne som sa nudil a preto dávam 40%. Tak málo som doteraz ešte žiadnemu dielu tejto ságy nedal. Ale inak to vlastne bolo celkom fajn a potešila tiež sexi tínedžerka v titulnej úlohe. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že v kině je sledování PA 4 naprostá pecka! Sice se občas více smějete než bojíte, ale to samozřejmost. Myslím, že je to lépe zpracované než kterýkoliv díl předtím - lepší kamera, vychytávky, efekty a v neposlední řadě postavy. Jediné, co mi vadilo, bylo to, že se téměř celý film jakoby nic neděje a vše je taková pohodička a všechno se to semele v posledních nadupaných 10 minutách. I tak, to cením. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5 million // Tržby USA $53,921,300 // Tržby celosvetovo $142,645,339 // Tržby za otváraci týždeň $29,003,866 Riadny odpad. Čím viac a viac častí sa natáča, tým viac je to väčší a väčší shit. Nechápem, že to ešte baví niekoho sponzorovať. Alebo tí Američania sú naozaj taký vytretý??? Takéto tržby, za takýto brag. A ten koniec, tak to bola sila. ... na entu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Někdo se zase dozvěděl, že je teď FF v módě a tak vyndal pár noteboků, Kinectů a mohlo se zvesela natáčet další pokračování onoho PA. Většina fandů tušila, že to nejspíš klesne, ale až tak? I s mým čsfďáckým přítelem jsme se shodli, že nás snad z celého filmu nejvíc vylekala ta rezatá kočka. Pár efektů docela ušlo, opravdu jen místečky to bylo trochu strašidelné, ale handycamerové filmy se začínají stávat zvykem a čeho je moc, toho je příliš. Můj exoskeleton začíná být působením těchto filmů tvrdší a tvrdší, takže už jsem všemi těmi nočními scénami omlácená ažaž. No a ten závěr, jak je to tu už po tisícáté opakováno - děs, krátký, kraťoučký děs běs. Titulky byly teda pětkrát delší než celá záverečná scéna. Velice zbytečný film. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • V traileru se objevily scény, které ve filmu nakonec nebyly. (maluti)
  • Natáčelo se v Hedesonu v americké Nevadě. (rafix)

Reklama

Reklama