Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (317)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k tomu až tak příkrej, po traileru jsem čekal ještě horší výsledek. V průběhu první poloviny jsem byl dokonce překvapivě spokojenej a bavil jsem se, protože se prostě přede mnou na plátně odehrávalo sice blboučké, ale zábavné a temné hororové béčko. V půli druhé pak ale té demence přišlo příliš moc, zhruba ve chvíli, kdy se podezřívavej a paranodiní chlápek, který na všechny ty nepravosti přišel jako první, nechá úplně zbytečnou nepozorností sežrat, mě ten film ztratil. Po závěrečných titulcích bych byl dalek toho říct, že je nové zpracování Resident Evilu dobrý hororový film, ale sympatický je mi víc, než většina těch Andersonových akčních sraček. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Velkolepý, dokonalý a naprosto skvostný.... sranec. Nikdy by mě nenapadlo, že někdo dokáže víc znesvětit RE než Pól Wé eS Andrsoň posledními díly. První půlhodina kupodivu ještě celkem funguje. Až jsem se divil, že má film podprůměrné hodnocení. Jenže pak asi dovezli štábu kvalitní materiál, protože jinak si scénu s hořícím řidičem nedokážu vysvětlit. Boreček si to tam naštráduje úplně na klid. Jakoby právě vůbec nehořel, ale šel si koupit do trafiky cigára. Meh. Hodit k tomu ještě Jennifer Paige - Crush, to už je totální vrchol debility. Tohle by nebylo dobrý ani jako parodický virální video na YouTube od žáků páté třídy. Když už jsme u hudby, soundtrack dělal nejspíš pacient ušního oddělení. Ani jeden! Ani jeden zvolený song nesedí do scény. Vůbec se to k dané situaci nehodí, nevystihuje atmosféru. O tom, že Leon Kennedy je tady Asadův americkej bratránek mluvit nebudu, tohle je nemocná doba všeobecně. Ale že to je prvotřídní retard bych zmínit chtěl. Nejenže celý film působí jako by se právě vrátil z opiového doupěte, ale na konci to frajer ještě rozsekne střelou z bazuky v uzavřeném vagónu, načež zbylí cestující vyskočí na nožky, všichni se chytí za ručičky a odhopkají spolu do východu slunce. Konec, šmitec, šlus. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 40% | Nikdy jsem nebyl žádný mega fanoušek RE, který by žil touhle značkou, ale minimálně první 2 hry jsem dohrál a zanechaly ve mě docela silný zážitek - především díky své neúprosné survival horror atmosféře. V téhle filmové adaptaci se sice tvůrci snažili ukázat nám co nejvíce ikonických lokací spolu se známými charaktery, ale ve výsledku nedokázali nabídnout více. Nejvíce mě zklamalo to, že se úplně vytratila právě ta moje oblíbená survival atmosféra, kdy jediný moment s jakž-takž hutnou atmosférou je Chrisův boj proti zombíkům ve vile, kdy vidíme pouze záblesky - ale protože to není zrovna extra dobře natočeno, ani tahle scéna se nedá považovat za bůhvíjak vydařenou. Nejvíce mě celý film štvalo, jak tvůrci ignorují headshoty a většinu zombíků postavy zabíjí pouze pár výstřely do těla... A ani ti zombíci, vlastně většinu filmu moc jako RE zombies nebyly, achjo.... ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Béčko jak blázen, samozřejmě. Ale dobrá kamera, naprosto výbornej soundtrack (tam je vinyl must to buy), fajn triky (ok, digitální oheň sucks, ale co už) a v rámci žánru solidní herecký výkony. Příjemně překvapilo, že je to oproti ostatním dílům série rozhodně spíš horror, než akční jízda. Za mě naprosto spokojených 60% a určitě to někdy za pár let rád protočím na placce doma. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady asi nemám žádný větší problém. Cca první třetina se může pochlubit solidní, skoro až duchařskou atmosférou a pak se to zvrhne do klasické zombie střílečky, která nenadchne, ale ani neurazí. Nicméně to se dá říct o všech RE filmech. Pár nadprůměrných momentů se tu najde, masky ujdou a finální monstrum rozesměje, což sice nebyl záměr, ale co už. Nenudil jsem se, ale i tak si myslím, že jakékoliv další pokračování série by bylo zbytečné. 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Premiéra Resident Evil: Racoon City stejně jako vydání herního dílu „Resident Evil: Village“ (2021) koliduje s 25. výročím herní série Resident Evil, jejíž původní první díl vyšel v roce 1996 na Playstation 1 a PC. (S.U.E.S.)
  • Původní nepoužitý scénář Grega Russoa měl být silně inspirován sedmým herním dílem „Resident Evil VII - Biohazard“ (2017), který stejně jako původní záměr pro tento film fungoval jako částečný reboot dosavadní herní série a mnohem více se zaměřil na hororové aspekty než na akci, pro které byly známé nejen do té doby poslední herní díly, ale také filmová série od Paul W.S. Andersona. (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama