Reklama

Reklama

Žár

(neoficiální název)
  • USA The Burning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Shit 

všechny recenze uživatele

Burning je takovej slasher bratříček Pátku třináctýho, sice postava zabijáka nemá kultovní status, ale za to o to víc zabíjí a o to víc používá extrémně skvělou zbraň v podobě nůžek na křoví a že s nima může být docela dobrá zábava, tam ukázal hned několikrát, krom toho, to co tenhle film mohlo zničit, což byly masky, je tu celkem umě schovávaný a když už se s tim nakonec musí vyjít na světlo, tak, ač ta gumovost z toho čiší celkem dost, tak to vůbec nevadí. Typickej kvalitní slasher 80-tých let ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia teenegerov si chce vystreliť zo správcu letného tábora. Samotný žart však skončí obrovskou tragédiou. Muž takmer ohorí na smrť. Po niekoľkých rokoch sa po opustení nemocnice vracia na miesto "činu", pričom myslí na jedinú vec - pomstu! Slasher s množstvom slušných gore scén. Až sa nechce veriť, že bol natočený v "dobe kamennej". Vidím, že rok 1981 nebol úspešný len na horory, ale aj inteligentných, pekných, múdrych, skromných, šarmantných ľudí (áno, som 81' :D). Dejová os veľmi jednoduchá a nenáročná. Dialógy typicky primitívne, na úrovni veku hl. hrdinov. Po slušnom úvode nastupuje nudná 40 minútovka. Záverečná polhodinka spĺňa všetky atribúty hororovej klasiky. Z mojej strany prekvapivo spokojnosť - 60%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slibný úvod se vážně vyvedl, ovšem potom nastal menší útlum, hlavně tedy co se atmosféry týče. Ani se moc nedivím, že to mnohým nebylo zrovna moc po chuti. Seznamování s omladinou – hlavními protagonisty byl dost zdlouhavý a hororová stránka filmu byla odsunuta do pozadí. Vrah jen obcházel kolem, sem tam nakoukl do oken a děj se soustředil hlavně na prvky, které spíše patří do jiného filmového odvětví. Šmírování v dívčích sprchách, flirtování nadržených teenagerů, šikanování slabších jedinců – což vyústilo jen v řadu sexuálních narážek, trošku té nahoty a po něčem opravdu děsivém ani vidu ani slechu. Vše se však změní odjezdem starších děcek s dvěma vedoucími na kánoích. Crospy se konečně pustí do práce, protože do té doby měl na svědomí jen jednu prostitutku – což byla celkem slabota. Tenhle popálený parchant to však následně celkem slušně rozbalí a hlavní úlohu zde sehrají především jeho zahradnické nůžky. Počet mrtvých se z minuty na minuty rapidně zvýší a některé mordy byli opravdu povedené. Nebude chybět ani troška toho potřebného gore a umělé krve. No a samozřejmě ani nahota. Bez té by to prostě nešlo. Cenzura musela obracet oči v sloup, ale dobře jí tak. Co se hereckých výkonů týče, tak to sice nebyla žádná hitparáda, ale v rámci snesitelnosti se to dalo přežít ve zdraví. Především bych pak chtěl ocenit tvůrčí rozvážnost v tom, že nám dopřejí pohled na znetvořenou správcovu tvář až v samotném závěru. Díky tomu dostali diváci možnost rozvíjet svou vlastní představivost dost dlouho na to, aby nebyli ve finále zklamáni. The Burning tak sice už asi nikdy nebude patřit mezi TOP ve svém odvětví, ale i tak je škoda, že je (byl) mnohými zbytečně přehlížen. Přece jenom jde pořád o lehce nadprůměrnou podívanou. 70% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Šikovne skomponovaný a vygradovaný táborový slasher so šialeným vrahom bažiacim po pomste, dobrý aj vďaka efektom T. Saviniho. Spočiatku ponúkne niekoľko vtipných situácií, ale v okamihu, keď zvážnie, teda zomrie prvá obeť, začína byť zaujímavý. The Burning obsahuje všetko to, čo robí tieto filmy príťažlivé: tajomstvo, kvalitne vytvorené napätie, erotiku, gore aj desivú atmosféru. Podobnosť s Piatkom 13 nepovažujem za handicap, nakoľko slashery 80. rokov sú si celkovo veľmi podobné. Remeselné zvládnutie, nasadenie a rôzne originálne detaily, ktorými aj The Burning disponuje považujem za rozhodujúce. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dřív než kultovní Pátek 13, v dávných dobách VHS a příšerných kopií s jednohlasým dabingem. Jako mladinkého puboše mne to vyděsilo, jako trochlu odrostlejšího postpuberťáka mne to zase neurazilo ani nenudilo. Šablonovité postavy, jednoduchý scénař atd.. ale no a co, dětským strašákům se člověk nemá posmívat. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Herci nedostávali kostými, tak většinou používali věci ze svého šatníku. (Chatterer)
  • Poslední scéna filmu se měla odehrávat v jeskyni, ale kvůli problémům se lokace v poslední chvíli musela změnit. (Chatterer)
  • Příběh filmu je založen na legendě "The Cropsy Maniac", která se údajně odehrála v letním táboře v okolí New Jersey. (Chatterer)

Reklama

Reklama